Autor Subiect: Indicator combustibil nu "coboară" când iau contactul. E normal?  (Citit de 7141 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Marge

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
Bună, este primul meu post, aş dori să vă întreb dacă indicatorul de la combustibil de la un Swift 2003 ar trebui să "coboare" precum indicatorul de temperatură când iau contactul. La mine rămâne cam la aceeaşi valoare ca în timpul mersului, poate mai scade puţin dacă e oprit ceva mai mult timp motorul.

Offline miocrl

Re: Indicator combustibil nu "coboară" când iau contactul. E normal?
« Răspuns #1 : 01.Mar.2012, 10:51:13 a.m. »
cred ca ar trebui sa coboare. cand nu mai ai benzina coboara?

Offline bisti

« Răspuns #2 : 01.Mar.2012, 10:59:11 a.m. »
Indicatorul de la bord este electronic. Cand tai curentul ar trebui sa cada la zero.

Daca e mecanic, ramane pe pozitie. Insa mecanic nici la dacie nu era.

Incearca, cu contactul pus, sa scoti busonul de la rezervorul de benzina, sa intre ceva aer. Ma gandesc ca nu trage aer pe unde trebuie rezervorul si ramane plutitorul blocat. Desi, mai degraba ar fi problema la sonda de benzina (cea electronica) decat la plutitor.

Offline adrian_r5

« Răspuns #3 : 01.Mar.2012, 11:03:12 a.m. »
La mine rămâne cam la aceeaşi valoare ca în timpul mersului
Asa a facut tot timpu' sau s-a defectat pe parcurs  :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 01.Mar.2012, 11:12:12 a.m. »
...indicatorul de la combustibil de la un Swift 2003 ar trebui să "coboare" precum indicatorul de temperatură când iau contactul.
Daca indicatorul (litrometrul) ramine alimentat cu curent chiar si dupa scoaterea cheii de contact, ca si in cazul Tico, va indica tot timpul nivelul de benzina din rezervor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
« Răspuns #5 : 01.Mar.2012, 11:24:53 a.m. »
si la mine ramane in aceeasi pozitie...dar la a mea nu prea ai cum sa te orientezi dupa ce indica, deoarece in mers este foarte imprecis, pe o sectiune de viraje indica mai putin...cu mult, cand franezi la semafor, urca :P... vrei sa iti indice...cauti un semafor la care stai pe loc vreo 2 3 minute...si iti arata :))

Offline adrian_r5

« Răspuns #6 : 01.Mar.2012, 11:28:39 a.m. »
ca si in cazul Tico
La Matiz stiu ca e asa ... da' numai tin minte daca si la Tico era tot asa  :(
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Marge

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
« Răspuns #7 : 01.Mar.2012, 11:30:19 a.m. »
Scade cand scade benzina.  Cand iau contactul, ramane sus. Daca il las mai mult timp, mai scade putin.  Cand pun contactul, creste dupa ceva timp.  E enervant ca trebuie sa aproximez eu. Adica trebuie sa tin cont si daca am lasat masina mai mult timp.
Ceva hint-uri?

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 01.Mar.2012, 12:23:51 p.m. »
...in mers este foarte imprecis, pe o sectiune de viraje indica mai putin...cu mult, cand franezi la semafor, urca :P...
E normal sa se intimple asa ceva din cauza plutitorului din interiorul rezervorului care-ti indica nivelul de benzina. Benzina nu sta teapana in rezervor asa ca plutitorul va oscila in functie de valurile produse.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #9 : 01.Mar.2012, 12:28:12 p.m. »
La Swift-ul <2005 indicatorul merge si cand este luat contactul, scade foarte incet. In mod normal la punerea contactului trebuie sa revina la valoarea indicata cand ai luat contactul.

@RaZwY In mod normal rezervorul are niste "aripioare" in interior pentru miscari laterale. Poate "agiti" tu masina prea rau...  :D  Eu am "reusit" sa aprind becul de ulei la un viraj (cu Swift-ul, nu cu SX4)
« Ultima Modificare: 01.Mar.2012, 12:30:15 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise