Autor Subiect: Schimbare becuri stop spate  (Citit de 6945 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dragos-gs

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Gen: Bărbat
Schimbare becuri stop spate
« : 09.Feb.2012, 03:21:13 p.m. »
Am scris si pe celalat forum , poate aici ma ajuta cineva mai repede: ;-)
Azi, cand am dat semnal dreapta a inceput sa se auda mai repede semnalizarea, iar in bord becul de semnalizare dreapta clipea mai des
Am facut proba cu toate pozitiile, marsarier si la avarie sau cand dau semnal dreapta nu se aprinde becul
Am desfacut capacul din portbagaj, dinspre stopul dreapta spate; acolo e si cricul ascuns
Dupa ce am scos cricul am vazut ca nu pot ajunge spre becuri, singura posibilitate fiind sa dau stopul jos; are 2 suruburi, pe partea stanga pe care le-am scos, iar pe partea dreapta parca e prinsa in caroserie
Nu reusesc sa scot farul   , stiti careva cum se procedeaza?
Si ce tip de bec e necesar?
Multumesc anticipat pt ajutor
Suzuki Ignis 2008 1.3 benzina

Offline BXXENL

Re: Schimbare becuri stop spate
« Răspuns #1 : 09.Feb.2012, 03:55:50 p.m. »
Daca e ca la mai toate masinile, mai are un tamburus sau 2 cu capul mai mare asa, in care se fixeaza/centreaza. Trage cu incredere dar nu prea tare, sau foloseste ceva lat si subtire ca sa introduci si sa faci parghie in partea unde se tine, ca o rigla, sau altceva care musai e mai slab decat farul, in caz de fortza excesiva sa se rupa instrumentul si sa nu se ciobeasca stopul, pe frigul asta sunt casante!

Becul, conform phillips, e P21W http://narva-shop.cart.ro/82829.p.html. Deci bec normal cu soclu metalic, si care e alb, nu are tenta galbena (ca PY21W)

La SX4 avem WY21W, fara soclu, in genul celor de pozitii doar mai mari si galbene :)
  • SX4 1.5
Alex

Offline miocrl

Offline Dragos-gs

• Full Member
« Răspuns #3 : 09.Feb.2012, 06:55:35 p.m. »
Multumesc pt info, trageam inspre spatele masinii, nu in lateral :">
Becul e galben, e PY21W/12 V, e Philips cel original, eu am luat ce am gasit, un Narva, pe care am dat 2,5 lei

Offline bogogica

« Răspuns #4 : 09.Feb.2012, 09:12:08 p.m. »
.... daca nu este prea tarziu. NU trage de far in lateral, cum procedai la inceput era bine, trebuie sa tragi fix inspre spate,  deoarece o sa indoi urechide de plastic de pe stop si pe frigul asta mai mult ca sigur ca or sa se rupa.

Offline Dragos-gs

• Full Member
Re: Re: Schimbare becuri stop spate
« Răspuns #5 : 10.Feb.2012, 06:51:15 a.m. »
Multumesc de avertizare
Am reusit sa nu.l sparg :D
Oricum e cam ciudat, doar dupa cateva luni de folosinta sa se arda?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk