Autor Subiect: Consum swift  (Citit de 121066 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kifla

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
Re: Consum swift
« Răspuns #120 : 02.Nov.2009, 11:37:46 p.m. »
Swiftul e o masina cu toane rau de tot .....
Deci in oras ... drumuri cam de 3-4 km , putine stopuri si mers cu 50-60 in a 3 a ... 5-5.5 ....
Mers in afara orasului .... 90 km/h  ....6-6.3
Mers in afara orasului 100km/h 7.8-8 ( in a 4-a )
Mers in afara orasului 110km/h  6.5-7 la fel viteza 4-a ...
Pe autostrada ( M5 in ungaria ) la 170km/h (viteza ce am putut s-o mentin mai mult de 100km ) 11 ...
Dupa 14.800 km facuti consumul mediu aratat pe afisajul "cel destept" 7.3
 >:D<
p.s. in 95% din timp mergea clima automata pe 26 celsius :) si nu am observat nicio diferenta intre consumul cu clima si cel fara ... cel putin in oras

Swift 1.3 GS

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #121 : 03.Nov.2009, 08:45:14 a.m. »
Foarte multa dreptate ai aici.. Oricum am ajuns la concluzia: "nu te baza pe computerul de bord de pe swift". Daca vrei sa vezi consumul real, fa plinul si mai pune o sticla de 4 litri in portbagaj si o palnie, reseteaza A-ul sau B-ul de pe computer de bord sa vezi kilometrii parcursi, si mergi in regimul tau normal pana ramai fara benzina. Apoi imparte 4500 la numarul de kilometri afisati pe bord de la resetarea din peco.. Desi eu nu recomand sa ramai fara benzina. La mine de la plin la plin [40 de litri consumati] am ajuns sa merg cam 550 de km maxim. Deci 4000/550=7.27(27). Deci daca mai raman mereu 5 litri cand se aprinde martorul de benzina inseamna un extra de maxim 80 de km pana la prima pompa.. asa merge la mine.. 50% oras 50% afara :). Daca resetez computerul in oras mie imi indica 10-11 [pe iasi]. Deci computerul de bord e cam shochiu.. :)  :pardon:

Offline lai

« Răspuns #122 : 03.Nov.2009, 11:18:34 a.m. »
Am venit din Sibiu pana in Bucuresti. La plecare am facut un plin si am resetat compiutaru'. Cand am ajuns acasa consumu' mediu' era 6.3. Stilul de condus a fost antieconomic. :)
O.o

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #123 : 03.Nov.2009, 01:13:20 p.m. »
Daca vrei sa vezi consumul real, fa plinul si mai pune o sticla de 4 litri in portbagaj si o palnie, reseteaza A-ul sau B-ul de pe computer de bord sa vezi kilometrii parcursi, si mergi in regimul tau normal pana ramai fara benzina.

Salut .

Am citat partial .
Am facut si eu asta cu o Dacie exact cu acelasi scop .
Am ramas in pana dupa Codlea (Bv) in drum spre Fagaras urcand un deal .....
Aveam 5 l de benzina dar , si m-am descurcat insa riscul e sa perzi din avant si in spate sa ai un tir ce ii da talpa la greu si nu are nici o intente sa incetineasca in timp ce tu pierzi din viteza ....
Daca nu iesi la timp de pe banda nu e tocmai ok , apar si smucituri (pe carburatie) si e umpic periculos , in ideea ca se poate intampla ceva asemanator .

Nu ma intelegeti gresit  ;)

Offline Leutzu

« Răspuns #124 : 03.Nov.2009, 01:28:30 p.m. »
Mai fratilor, voi aveti pompa electrica de benzina, submersibila. Se afla in rezervor, tare sunt curios cum mai trageti voi benzina din sticla aia de 4L din portbagaj. La dacie si alte masini cu carburatie puteati face asta pentru ca pomba de menzina era mecanica...era miscata de motor...

PTR

• Vizitator
« Răspuns #125 : 03.Nov.2009, 02:13:44 p.m. »
 Cand se termina ce este in rezervor si dupa ce calculezi, continutul sticlei il torni in rezervor  :D

« Răspuns #126 : 03.Nov.2009, 03:03:53 p.m. »
De scos nu se poate scoate... Dar se pune fara problema... Eu am dat masura extrema de verificat. Ca sa fie precisa oricum trebuie repetat ciclul de 3-4 ori si nu merita masinuta sa ii faci asa ceva. eu am dat doar o ipoteza..

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #127 : 03.Nov.2009, 04:08:59 p.m. »
Bre,mai lasati consumurile astea si bucurati-va nene de masinute. ;)
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

« Răspuns #128 : 03.Nov.2009, 04:34:44 p.m. »
Pe forum discutam.. Pe sosea ne bucuram. Eu azi am lasat jumatate de plin pe o amenda ca am avut nesimtirea sa ma catar cu o roata pe "spatiu verde" [adica partea plina de noroi sau praf dintre sosea si trotuar - nicidecum verde]. Deci ne mai gandim si la banuti cand mergem la pompa :)  :-S

Offline 1nu

• Full Member
  • Mesaje postate: 167
« Răspuns #129 : 03.Nov.2009, 07:20:52 p.m. »
Daca vrei sa vezi consumul real, fa plinul si mai pune o sticla de 4 litri in portbagaj si o palnie, reseteaza A-ul sau B-ul de pe computer de bord sa vezi kilometrii parcursi, si mergi in regimul tau normal pana ramai fara benzina.

De ce se ramai fara benzina cand poti face mai simplu: faci plinul pana sare protectia de la pompa, resetezi computerul. Mergi cat vrei tu, preferabil mai mult de 100 de km. Cand te duci data viitoare la benzinarie faci din nou plinul pana sare protectia de la pompa. Pe bon o sa-ti scrie cata benzina ai bagat, care e exact cata benzina ai consumat de la ultimul plin, adica de la ultima resetare a computerului. Faci calculele si obtii consumul mediu. Nimic mai simplu.
Si nu ramai nici cu masina in camp, nici nu te chinui sa pui benzina in sticla etc. :D
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 07:22:56 p.m. de 1nu »