Autor Subiect: Examen cunostinte limba ENGLEZA - IELTS ori similar  (Citit de 11804 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Examen cunostinte limba ENGLEZA - IELTS ori similar
« : 19.Ian.2012, 11:24:56 a.m. »
Sunt in pragul unui astfel de examen (IELTS) si nu m-am pregatit mai deloc.... Acu' m-am apucat sa caut exemple de task-uri si constat ca nu sunt chiar asa simplu pe cat m-as fi asteptat, un astfel de examen.
A dat cineva un astfel de examen? Este chiar asa greu?
Ce metode de ingrasare a porcului recomandati? (e in 2 zile examenul)
« Ultima Modificare: 19.Ian.2012, 11:27:49 a.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

Re: Examen cunostinte limba ENGLEZA - IELTS ori similar
« Răspuns #1 : 19.Ian.2012, 12:39:02 p.m. »
Incerc eu sa-mi dau cu parerea.

Cred ca cea mai buna metoda de ingrasare este sa te duci acolo relaxat. Asta va face sa intelegi mai bine ce auzi, vezi, scrii si vorbesti, lucru care ajuta mai mult decat studii gramaticale aprofundate, vocabular elevat si altele ... acum in doua zile.
IELTS-ul actual nu mai are elementele clasice pe care le avea in urma cu decenii si pe care le cunoastem de la testele de engleza. Nu ti se cere in mod explicit gramatica (desi implicit ai nevoie de ea) si nici nu se insista pe chestiuni livresti. Se insista pe ceea se cheama la modul general "comprehension", adica efectiv abilitatea de a te descurca intr-un mediu de limba engleza: sa intelegi bine si sa te faci inteles bine, chiar daca exista limitari de vocabular si gramatica. Nu vei avea de pus verbe la timpul corect, de completat spatiile libere cu forma corecta a nu-stiu-carui cuvant, de corectat nu-stiu-ce compozitie gramaticala de mare finete etc. ... asa cum eram noi obisnuiti la testele de engleza din sistemul nostru de invatamant.

La listening si reading auzi/citesti niste conversatii/povestiri si pe foaia de test ai de ales dintre mai multe variante ca la grila sau de pus in niste spatii goale elemente din "textele" auzite/citite. Asta nu implica multa gramatica, intrucat tot ce ai de ales/completat vine din ceea ce auzi sau citesti.
La writing ai nevoie teoretic sa stii gramatica, dar in practica poti sa faci un “writing” bun cu gramatica de baza si cu cateva trick-uri; si anume: fraze/propozitii scurte si clare. Evita cauzalitatea prelungita intre idei si dispunerea lor pe multiple paliere temporale. Asta te va baga in probleme de concordanta timpurilor, folosirea timpurilor perfecte, compuse, continue etc. (de ex: Am fost cu mama la piata din cauza ca cu 5 zile inainte fusese o caldura mare care a durat 3 zile si bunicul care de 10 ani sufera de inima era sa moara cand apa pe care am luat-o cu doua zile inainte sa inceapa caldura s-a terminat subit in a doua zi de canicula.)
Ca sa eviti chestiile astea folosesti fraze scurte, in general doar prezent simplu si trecut simplu. Oricum, temele care pica de obicei sunt legate de exprimarea unei pareri personale asupra unui fenomen sau de descrierea unei intamplari … etc. Corectorii vor aprecia mai mult o scriere simpla care transmite ideile cerute decat un eseu filosofic cu probleme de gramatica.
La oral esti cu un nene in direct si purtati o dicsutie libera. Aceleasi sfaturi ca la “writing” in privinta exprimarii. Examinatorii sunt in general native speakers si tolereaza intr-o anumita masura (destul de mare) greseli de gramatica, ca orice native in limba lui … in conditiile in care integeli ce te intreaba si intelege ce-i povestesti.

Ca sfat totusi, pentru ca mai sunt 2 zile … “immerse”-eaza-te intr-un mediu englez aceste doua zile. Ia 2-3 filme si priveste-le fara subtitrare sau uita-te la TV doar la CNN.
Sfatul este valabil pentru toti cei care vizeaza un test de engleza de tipul IELTS, TOEFL.

Vezi ca IELTS-ul este test de engleza britanica. Spelling-ul este cel britanic, la fel ca si accentul de la listening. Nu e insa un accentual britanic de strada ci cel de tip BBC, adica relativ usor de digerat. Tipii de la interviul oral sunt native dar nu neaparat britanici. Acolo poti intalni orice tip de accent, depinde cu cine pici. Nu stiu cum e in Ro, poate sunt si examinatori romani atestati, nu numai nativi.

In rest … bafta multa va doresc. Mergeti linistiti. IELTS-ul, spre deosebire de alte tipuri de teste se poate da de cate ori vrei, pana iei cat ai nevoie, in cazul in care nu iese din prima. Evident, sunt si niste bani … dar macar nu trebuie sa disperi din cauza asta. Daca nu iese bine din prima, macar capeti experienta si apoi va fi mult mai usor.
CHEERS !!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #2 : 19.Ian.2012, 04:30:35 p.m. »

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa-ti cauti pe net (mai ales pe site-uri de torente) manuale de IELTS in care sa ai si raspunsurile. Examenul e asa cum ti l-a descris Leutz. Nu-i greu, dar e foarte important sa te familiarizezi cu formula examenului, ca sa stii exact la ce sa te astepti; pentru asta ai nevoie de exemple de examene. Daca gasesti manualele, iti sunt destule 2 zile pentru a face asta (cred ca tot cam atat ar dura si un curs intensiv de tehnici de IELTS la un centru de limbi).

Pe langa asta, cum zice Leutz, e important sa fii relaxat (= sa dormi bine in noaptea dinainte). Succes!
Grow up.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #3 : 19.Ian.2012, 11:21:51 p.m. »
Sunt in pragul unui astfel de examen (IELTS) si nu m-am pregatit mai deloc.... Acu' m-am apucat sa caut exemple de task-uri si constat ca nu sunt chiar asa simplu pe cat m-as fi asteptat, un astfel de examen.
A dat cineva un astfel de examen? Este chiar asa greu?
Ce metode de ingrasare a porcului recomandati? (e in 2 zile examenul)

Pe viitor, daca ai nevoie contacteaza-ma sa iti transmit cateva manuale in PDF pentru pregatirea IELTS.
Bafta multa la examen!

Mihai

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 20.Ian.2012, 05:24:01 p.m. »
Thanks for advices guys ca sa zic asa! It seems like I have a big issue when I have to write... So, the only thing I can do now is to pray and hope that tomorrow my supervisor will be more then kind wit' me!

P.S. Habar n-am daca am scris corect...dar daca tot e vorba sa fie macel, macel sa fie ;))
P.P.S. @Iahim se pare ca o sa am nevoie :P
  • #romaniaelectrica

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #5 : 20.Ian.2012, 05:53:18 p.m. »
are tata...ca si eu am nevoie tot ptr. teste.....Aussie sau Canada.
Ne vedem la un schimb de stick-uri de memorie.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 20.Ian.2012, 11:41:16 p.m. »
Mda....So, let's make this topic our "english club". What do you say about this? Often, in IELTS lessons, u are advised to start your english club in order to learn how to express yourself in english.

So, this it will be more like a "penfriend english club" (because is written not oral  :P). I will first choose a topic of discussion: let it be: how you'll describe your home town in about 250 words.

Whereas now I have to get some rest - tomorrow at 8 o'clock I have to be present at my first attempt to IELTS, I'll let others to start this first topic.
So, who will be the first one?

Note: The rest of the group will correct the "penfriend" topic to help him and to help us improve the ability of speaking /writing in English language.

• #romaniaelectrica

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #7 : 21.Ian.2012, 12:43:38 a.m. »

Time permitting, I'd like to contribute some of the corrections - I used to be a teacher. :)

Good luck with your exam tomorrow!
Grow up.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 21.Ian.2012, 12:21:53 p.m. »
Yeah... I screwed up with the first part of IELTS test. I didn't manage to focus well enough and I screwed up even with the easy ones.

So, @Iahim maybe we'll meet at the next  meeting in Bucharest for a little "trade" :P
  • #romaniaelectrica

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #9 : 21.Ian.2012, 01:14:32 p.m. »
Give me  a call even in this week-end for set up a meeting.
There is more than a simple files transfer.
As a suggestion, I would recommend you also some Cambridge preparation books because are a higher level than IELTS and in my opinion are more explicit and useful than IELTS training materials.
I will left a pm with my personal cell number.
Regards,
Mihai