Autor Subiect: Intretinere de urgenta !  (Citit de 3845 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline edy70

Intretinere de urgenta !
« : 05.Feb.2009, 09:10:02 p.m. »
AJUTOR !

In aceasta seara cand am introdus SX4 "Zambi" in garaj am observat la setul lumini spate-dreapta doua becuri arse: frana si ceata.  Intrebare:
 1 - Cum mama zmeilor se desface, ca am rupt o surubelnita in cruce in cele doua suruburi vizibile ! (mai sunt si altele) ?
 2 - Becuri de schimb (conforme cu manualul utilizatorului) se gasesc la magazinele de profil ori trebuie facuta comanda ?

Multumesc si astept cu nerabdare sfaturile si sugestiile !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Racky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 499
  • Gen: Bărbat
  • Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
Re: Intretinere de urgenta !
« Răspuns #1 : 05.Feb.2009, 10:13:04 p.m. »
Nu scrie cumva in manual cum sa schimbi becurile ? Ca normal ar trebui sa zica. Daca nu zici, poate iti este de ajutorul acest link ( Go to View/Download Page si apoi vezi la pagina 42). Succes :)
« Ultima Modificare: 05.Feb.2009, 10:15:43 p.m. de Racky »

Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.

Offline edy70

« Răspuns #2 : 05.Feb.2009, 10:34:45 p.m. »
Acelasi lucru este si in manualul in romana pe care il posed dar mare lucru nu inteleg. Poate sunt eu mai atehnic. Astept sugestii de la cei care si-au bagat nasul ( PARDON MANA ) in SUZI !
Totusi la 100 si-un pic de kg., 1,92 inaltime, trecut prin Dacia '78, Dacia'80, Dacia pick-up, Matiz, Ford, Citroen, Logan sa nu pot desface un surub sunt chiar nervos !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   

Offline Racky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 499
  • Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
« Răspuns #3 : 05.Feb.2009, 10:54:10 p.m. »
Scuze pentru numarul paginii de mai sus, care era defapt 231.
Din cate vad eu in poza aia ar fi 4 suruburi : 2 langa cheder-ul haionului, si 2 care sunt accesibile din portbagaj. Ca ziceai ca ai vazut doar 2.
Ce mi-a trecut prin cap legat de suruburile care nu se desfac este urmatoarea chestie : sa dai cu putin degresant (parca asa ii zice) peste ele, ori daca nu, poate te ajuta cineva cu o surubelnita electrica.

Cam atat ma duce mintea. Asteptam sfaturi de la posesorii de SX4 care s-au mai confruntat cu problema asta.

Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.

Offline edy70

« Răspuns #4 : 06.Feb.2009, 12:52:34 p.m. »
Multumesc Racky ptr. sfaturi si bunele intentii.
Se pare ca ceilalti posesori de SX4 ori nu au avut astfel de probleme, ori umbla  numai pe la ateliere specializate.

O zi buna! 

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #5 : 07.Feb.2009, 09:14:56 a.m. »
Eu chiar am schimbat o tripla dar nu am intimpinat nici o problema daca suruburile nu merg cu surubelnita incearca cu o tubulara, partea mai grea a fost cind am tras tripla de pe cele 2 suporturi de plastic cu putina rabdare se rezolva !
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline edy70

« Răspuns #6 : 08.Feb.2009, 08:54:37 p.m. »
Rezolvat extragerea blocului ! Vorba ta cu o tubulara am desfacut suruburile, cu grija am extras blocul dar surpriza ! ,becul valid , instalatia fara curent. Mai am o luna pana la revizia de un an, asa ca presupun ca in garantie o  sa rezolv defectul. Pentru cei care au intimpinat probleme la blocul de lumini spate, recomand rabdare si la remontare ungerea ghidajelor cu vaselina ptr. o mai buna accesare la o eventuala avarie.

Offline dragon

« Răspuns #7 : 18.Iul.2009, 10:15:59 a.m. »
Eu am folosit o cheie inelara de 10,asta am avut la indemina.A fost mai greoaie deschiderea din cauza pozitiei,dar am reusit deschiderea suruburilor.Apoi am tras cu grija de lampa inspre exterior pina a inceput sa culiseze.Poate e o noutate pentru altii,dar mi-am montat in interiorul lampii ,intr-o pozitie testata incit sa permita reintroducerea lampii a unei sirene aftermarket de mers inapoi,de aceea multitonala si in jur de maxim 20 lei ca pret.Am montat sirena asta pentru a avertiza astfel pietonii aflati in spatele masinii cind dau inapoi! :prty:
« Ultima Modificare: 18.Iul.2009, 06:02:47 p.m. de dragon »
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 19.Iul.2009, 08:21:25 p.m. »
offtopic..
stateam la parter si il uram pe vecinul care parca cu spatele zi de zi 1 data sau de 2 ori.
poate te mai gandesti o data cand pui avertizorul ala
mie imi venea sa ii sparg stopul la ala mai ales cand venea acasa pe intuneric tocmai cand eu voiam sa dorm

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #9 : 20.Iul.2009, 01:23:55 p.m. »
intr-un fel asa este te cam deranjeaza zgomotul, dar e bine sa ai si asa ceva (poti face un intrerupator ca sa-l opresti pe la bloc cand esti...? sa nu se supere vecinii... ;)) ca mai trec unii prin spatele masinii cand tu dai cu spatele si nu vad becul alb si asa o fac chiar si intentionat unii cateodata si te trezesti cu el ca iese de sub masina in fata ta cam ametit...  :D sau nu mai iese deloc... asta e mai grav... :(