Autor Subiect: uleiuri importate din SUA  (Citit de 5010 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

uleiuri importate din SUA
« : 26.Nov.2011, 09:49:53 a.m. »
ce parere aveti despre uleiurile importate din SUA

ma refer  in special la Mobil1 0w-40 European Formula
sunt multe firme in tara care vind asa ceva, oare produsul este de o calitate mai buna fata de Mobil1 0w-40 new life gasit la noi prin magazine (facut nu se stie pe unde) ?
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline bogdanb

Re: uleiuri importate din SUA
« Răspuns #1 : 26.Nov.2011, 06:30:19 p.m. »
Ai vazut produsele , scrie pe ele "made in USA"?  sau e importata doar reteta ca la Castrol care se face in Ungaria, Texaco in Belgia, samd.....
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline roberto

« Răspuns #2 : 26.Nov.2011, 07:52:51 p.m. »
O firma care aduce produsele cu adevarat din America este Westone, din Cluj.

http://www.uleidemotor.com/

Atentie insa la cantitatile comandate, "litrul" american avand 946ml. :))
« Ultima Modificare: 26.Nov.2011, 07:55:41 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

The following users thanked this post: dragon

Offline Batranul

« Răspuns #3 : 26.Nov.2011, 08:31:58 p.m. »
ma scuzati ca va stric cheful, insa parerea mea e ca va complicati existenta degeaba - ceea ce e ok, inseamna ca totul e ok in viata voastra.

ideea e urmatoarea:
- nu aveti de unde sti ca produsele de care vorbiti is fabricate de-adevaratelea in SUA
- nu aveti de unde sti ca anume continutul bidoanelor corespunde cu bidoanele (in ideea in care ar veni de cine stie pe unde)
- nu garanteaza nimeni ca produsele pentru sua ar fi superioare calitativ celor fabricate in europa (asta in urma unor masuratori clare si nu in urma unor zvonuri ce tin de marketing)

nu am auzit ca vreo masina (nu neaparat suzuki) in conditiile in care utilizeaza uleiuri din comertul autohton sa-i tina motorul 300.000 km iar una identica cu ulei din sua sa tina 500.000 km; chiar de ar fi asa, cel mai probabil ca la 500 000 km masina sa nu mai fie la voi

dar cu totii vrem sa ne simtim speciali si sa avem despre ce vorbi la o bere, mai ales noi, barbatii!

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline roberto

« Răspuns #4 : 26.Nov.2011, 10:04:09 p.m. »
Conform teoriei tale am sa ajung sa-mi produc singur si apa potabila, prin condensare.  :good:
O simpla cautare iti va dezvalui o lista a importatorilor acreditati de catre Exxon Mobil. Nu cred ca pentru cei din Romania se pune suc de coacaze in bidoane.
E mai usor sa insa sa inventam scenarii OTV-iste probabil, legate de orice subiect.

LE: nu sunt actionar si nici macar client Westone. :))
« Ultima Modificare: 26.Nov.2011, 10:16:39 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Batranul

« Răspuns #5 : 26.Nov.2011, 10:47:49 p.m. »
conform teoriei mele poti cumpara produse similare calitativ de pe piata de ici fara probleme prea mari - daca vrei sa ma iei la misto nu o fa la modul amator ca dispare placerea unei conversatii  (:|

credeti sa sarea de himalaya e mai sare decat aia din salinele noastre? oricum nu conteaza ce sare mananci atata timp cat cel mai probabil o sa mori de diabet sau boli asociate. diferenta e pe cine imbogatesti intre timp  :D

ceea ce zic eu este ca cel mai probabil te complici cumparand un produs cel mai probabil similar tehnic, altfel marketizat - sper ca nuantele nu sunt prea multe si prea subtile.

:-t ma retrag in bucatarie sa strang niste stropi de apa de pe conducta de apa rece

p.s. un cunoscut foarte apropiat lucreaza la o multinationala care se ocupa de tigari - au facut un studiu acu ceva vreme cumparand tigari din mai multe surse (magazine, duty free-uri, inclusiv de la piata, la negru) pe care le-au analizat apoi la modul cel mai serios - inclusiv teste de laborator unde a fost cazul; daca imi amintesc bine 8 din 10 pachete erau contrafacute. :inteligent:
« Ultima Modificare: 26.Nov.2011, 11:05:04 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline roberto

« Răspuns #6 : 26.Nov.2011, 11:30:55 p.m. »
Un exemplu concludent este chiar un ulei folosit de catre toate service-urile VAG, Mobil SystS (ATENTIE, nu Mobil 1), dedicat motoarelor pompe-duse. Acest ulei nu apare pe absolut nici o pagina a producatorului sau a firmei mama, fiind prezent doar in Romanica si Ungaria.
Este clar ca uleiurile de marca, Castrol, Mobil etc, sunt piratate in draci. Tocmai de aceea eu folosesc uleiuri.......mai de nisa, ca de exemplu Fuchs (pt.Skoda) si Liqui Moly (Swift). Ambele le cumpar in cele mai dese cazuri direct din DE.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 27.Nov.2011, 09:18:50 a.m. »
Eu am folosit la schimbul de 15.000 Mobil 1 ESP 0W30 de la westone in suza dar nu pot sa zic ca am simtit o diferenta uriasa chiar si fata de uleiul de fabrica. La 30.000 a avut un ulei de duzina, apoi la 45.000 Shell Helix Ultra extra 0W40. Atunci am simtit o diferenta FOARTE clara. Ori uleiul de fabrica era foarte bun, ori ala de duzina f prost, cert e ca la 15K nu am vazut diferente (filtrele de la reprezentanta) si la 45K da (filtre aftermarket, de duzina, deci nimic deosebit). Am pus si in smart 5w30 tot de la ei si la fel, nimic special, inainte foloseam Aral 0w40 luat din supermarket.

Nu cred ca sunt contrafacute, dar nici nu cred ca formula americana este superioara celei europene. Cred ca-s la fel.

La schimbul anterior am folosit in amandoua Shell de pe ebay din germania. Si asta am sa folosesc si de acum incolo.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sakura77

« Răspuns #8 : 02.Dec.2011, 12:22:29 a.m. »
tocmai ce am facut schimbul cu uleiul respectiv

mi-a venit prin curierat de la o firma din baia mare, ambalajul este cit se poate de ok si masina se comporta excelent

cit despre provenienta lui ....
sincer am mai multa incredere in el (macar pe flacon scrie MADE IN USA) fata de celelalte unde nici macar nu este mentionat locul fabricatiei
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #9 : 02.Dec.2011, 09:39:24 a.m. »
Eu imi cumpar uleiul de la niste "neni" (Automed) care au uleiurile aduse tot din state.Bidoanele sunt la 0,94l(quart) si mai au la galon(3,785 l).Am increde in marfa lor fiindca vand de foarte mult timp pe Honda fan.
Go Terios!!!:)