Autor Subiect: Top speed  (Citit de 4883 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marius_rg

Re: Top speed
« Răspuns #20 : 15.Sep.2011, 06:33:33 p.m. »
...alta tara, alta mancare de peste....nu compara soferii/oamenii de pe alte meleaguri cu romanii. noi avem multe de invatat, iar la capitolul sofat...ar trebui sa invatam sa respectam mai mult regurile de circulatie si mai ales ceilalti participanti in trafic.
Bucurestiul cel putin e plin de pustani ,si nu numai, inconstienti, fitosi si nebuni care te fac sa urasti tara in care te-ai nascut doar pt ca ai indraznit sa iesi din casa.

Vrei sa mergi cu peste 130km/h....mergi pe circuit privat sau pe autobahn in Germania. (sau macar s-o faci in asa fel incat nimeni sa nu iti faca simtita "prezenta")
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 15.Sep.2011, 06:42:26 p.m. »
@Paull: Da, atunci cand nu sunt singur pe respectiva autostrada, ci inconjurat de alte zeci de masini, in Romania mi se pare inconstienta.

O sa iti expun un scenariu in care am luat in calcul o autostrada: cand apasam pedala mai tare decat ceilalti, ne gandim in general doar la ceea ce cunoastem - facem un check-up in ceea ce ne priveste: sunt sanatos si odihnit, imi cunosc reflexele/temerile/limitele, masinii i-am facut revizia de curand, franele sunt ok, rotile sunt in parametri si concordanta cu conditiile de mediu samd (cel putin eu asa fac). Atunci cand circuli pe un drum deschis circulatiei auto, te expui la o serie de factori necunoscuti asupra carora nu ai nici cel mai mic control - starea de sanatate fizica/mentala a celor pe care ii depasesti, gradul lor de oboseala, starea tehnica a masinilor lor; gandeste-te numai cate masini care circula cu 130-140km/h depasesti pe o distanta de un km tu care rulezi cu 200km/h. Cu alte cuvinte, indiferent cat de sigur esti pe tine, cu cat este mai mare diferenta de viteza intre tine si ceilalti participanti la trafic, cu atat creste riscul ca ceva/cineva sa mearga prost.

Uite si un site sa intelegi ca - in ceea ce priveste viteza - riscurile sunt mai mari decat castigurile (demonstrat matematic): http://www.lemis.com/grog/Rant/speeding.php

In rest, toate cele bune !
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #22 : 15.Sep.2011, 06:52:13 p.m. »
Un exemplu mai usor de retinut:

;)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 15.Sep.2011, 07:26:35 p.m. »
ar trebui sa invatam sa respectam mai mult regurile de circulatie si mai ales ceilalti participanti in trafic

+1

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #24 : 21.Dec.2011, 05:10:39 p.m. »
Din punctul meu de vedere, e mai sigur sa filmezi cu un aparat sau un telefon ce viteza ai decat sa vorbesti la telefonul mobil. Aparatul il tii in mana si filmeaza iar tu iti vezi de drum in timp ce vorbitul la telefon in timp ce conduci iti deviaza o buna parte din atentie la discutie. In plus....daca filmezi la viteze mari asta inseamna ca esti sigur pe tine....adica mai ai resurse. Daca conduci cu viteze mari si esti speriat......ori esti inconstient ori esti dobitoc dar nu ai realizat inca. Pe de alta parte, in conditii de siguranta e bine sa testezi cat poate masina atat ca viteza cat si ca frana (de exemplu frana cu pedala la fund de la 100km/h sau 120km/h) si in felul asta o sa vezi niste diferente care or sa te puna pe ganduri. Repet...in conditii de siguranta, una e sa pui frana brusc pe un drum liber si alta e sa franezi si sa iti intre cel din spate in portbagaj. Daca nu faci experimente cu masina, s-ar putea sa nu stii sa eviti un accident pe viitor. Eu am experimentat si am vazut ce inseamna sa iti oboseasca franele la Swift......cei care nu au experimentat or sa aibe o surpriza cand or sa calce pedala de frana si or sa vada ca masina merge in fata ca ghiuleaua, asta dupa franari repetate la viteze mari (peste 100km/h)
Revenind la topic, am avut 185km/h pe bord, am filme facute pana pe la 1g0 km/h. Oricum, dupa 160-165 km/h motorul este fortat, mai ales in treapta a IV-a si trebuie sa fi prieten bun cu hazardul dupa aceasta viteza.
Repet inca odata: testati-va masina in conditii de siguranta...dar nu abuzati in trafic!!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #25 : 21.Dec.2011, 10:27:04 p.m. »
In plus....daca filmezi la viteze mari asta inseamna ca esti sigur pe tine....adica mai ai resurse.

Tot timpul esti sigur pe tine, pana la proba contrarie.