Acum ca s-a dezvaluit
secretul sa povestesc putin despre concediu.

Drumul a fost destul de lung, dus-intors am facut 3.365,5 km. Am inoptat si la dus si la intors o noapte in Zagreb. Pe drum nu am intampinat probleme deosebite in afara de cateva blocaje pe autostrada in apropiere de München, de o coada la iesirea de pe autostrada in Croatia unde am pierdut cam 45 min si de o coada la granita dintre Croatia si Muntenegru unde am pierdut cam 1h si 10 min. Am preferat drumul prin nord, cel prin München, pentru ca este aproximativ egal cu cel prin sud pe la Milano dar nu sunt taxe de autostrada asa mari ca in Italia si riscul de cozi la tunelele prin Alpi este mai mic.
Am ajuns in Budva dupa apusul soarelui si mi-a trebuit putin pana am gasit pensiunea. GPS-ul meu nu are decat drumurile principale din Muntenegru dar m-a ghidat oarecum pana in apropierea pensiunii pentru ca ii bagasem in prealabil coordonatele gps ale acesteia de pe Google Earth. Dupa ce m-am invartit putin in zona am parcat masina si am plecat pe jos sa caut pensiunea. Am dat de ea destul de repede, chiar daca nu avea numele scris pe cladire si nici numar de casa nu avea la poarta.

Conditiile au fost ok daca ne raportam la pret, 220 euro pe 6 nopti pentru doua persoane. Avea doar strictul necesar, parcare in curte, baie in camera cu apa calda, aer conditionat, frigider si un televizor micut, la care oricum nu m-am uitat ca nu intelegeam nimic.

Budva ca statiune este dupa mine un fel de Costinesti dar mult mai mare. Foarte multa lume, in special tineret, multe terase, cluburi, discoteci, restaurante, chioscuri cu articole de plaja si alte nimicuri. Are cei drept si o zona a orasului vechi, destul de interesanta dar pacat ca e plina de buticuri si discoteci cu muzica tare ce nu se prea incadreaza in peisaj. Ca o regula generala toate terasele si discotecile in aer liber sunt deschise pana la ora 01:00 noaptea, apoi raman deschise doar cluburile de pe la subsoluri, izolate fonic.
Preturile sunt accesibile si sunt exprimate toate in euro, aceasta fiind moneda in circulatie in Muntenegru.
Oamenii de acolo sunt ok dar departe de felul cum sunt de exemplu vecinii lor din Croatia. Fata de acestia mai au putin de invatat vis-a-vis de modul cum trebuie sa se comporte cu turistii. Trebuie sa fi destul de atent la notele de plata sau cand primesti restul, sunt sanse destul de mari sa incerce sa te tepuiasca.
Concediul in ansamblu a fost unul placut, mai ales ca m-am intalnit cu cativa prieteni buni din Timisoara. Dar ca statiune nu e neaparat pe gustuul meu. Insa pentru cei ce vor distractie non-stop, baruri, discoteci, cluburi, lume multa, pitipoance si tot tacamul e locul potrivit.

Poze nu am din pacate prea multe, asa ca pun doar cateva de pe plaja.