Autor Subiect: Simt o vibratie in pedala de acceleratie...!  (Citit de 6759 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mentos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
Simt o vibratie in pedala de acceleratie...!
« : 11.Iul.2011, 11:42:19 p.m. »
Sal,

Am un Suzuki Swift 1.2 GS.Am aproximativ 250 de km.De la bun inceput am simtit o vibratie in pedala de acceleratie, ca atunci cand intra ceva in rezonanta.chestia asta se simte in intervalul"2500-3000 rpm"mai pronuntat..Tin sa mai precizez ca, aceste simptome se simt numa in timp ce masina ruleza.M-am gandit ca ar putea fi din cauza pneurilor,avand o presiunea prea mare.Astazi,penurile au fost aduse la presiunea specificata in manual.Ce ar putea fi altceva?

Offline bisti

Re: Simt o vibratie in pedala de acceleratie...!
« Răspuns #1 : 12.Iul.2011, 08:05:04 a.m. »
Se simte in toate treptele de viteza ? Sau numai la prima plecare ?
Daca e numai la prima plecare, cand depaseste 20kmph intra pompa de abs si cupleaza in dreapta fata si trepideaza.

Offline mentos

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 12.Iul.2011, 08:30:33 a.m. »
Se simte in toate treptele de viteza ? Sau numai la prima plecare ?
Daca e numai la prima plecare, cand depaseste 20kmph intra pompa de abs si cupleaza in dreapta fata si trepideaza.
se simte in toate treptele(mai putin in treapta I,V fiindca n-am ajuns in aceste trepte la acele turati).In special dupa 2500 rpm,apare o vibratie simtita in pedala de acc.Aceasta dispare dupa 3000.Nush ce ar putea fi.E posibil sa intre pedalierul cu ceva in rezonanta?E ceva mai grav?

Offline bisti

« Răspuns #3 : 12.Iul.2011, 09:44:19 a.m. »
Pai avand in vedere ca masina e noua, iti recomand o vizita la service pentru o testare. Acolo iti pot simula turatiile pe computer si vezi exact unde si cum vibreaza.
Daca se aude numai la apasarea pedalei, e ceva de la pedala, pentru ca la GS e mai mult electronica avand in vedere ca are CruiseControl. Nu are cabluri.

Offline mentos

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 15.Iul.2011, 02:52:10 p.m. »
Am fost astazi la dealer-ul SEITON(dealer Suzuki) din Craiova.Am dat o tura cu masina de drive test, pentru a-mi da seama daca numa` a mea face asa.Si masina de drive test, incepand cu 2000 rpm, simteam aceleasi vibratii in pedala de acceleratie.Sa nu va asteptati la cine stie ce vibratii, sunt f finute, eu cred ca intra ceva in rezonanta.Oricum acum m-am mai linistit, probabil fac parte din categoria "ASA FACE TOATE".Sa aveti o zi cat mai frumoasa!

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #5 : 20.Iul.2011, 09:28:29 p.m. »
La mine pe langa faptul ca am o bataie pe partea stanga, ceva vibraza, referitor la ce spui tu la mine la 1200 rpm se simte o vibrattie dar mai mult in galerie ca si cum intra in rezonanta.

Offline mentos

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 20.Iul.2011, 09:45:45 p.m. »
La mine pe langa faptul ca am o bataie pe partea stanga, ceva vibraza, referitor la ce spui tu la mine la 1200 rpm se simte o vibrattie dar mai mult in galerie ca si cum intra in rezonanta.
Sal,

Am observat, ca de fapt toate pedalele vibreaza.Nush exact, ce anume se afla in partea cealalta(spre motor).Tind sa cred, ca totusi ceva intra in rezonanta bucata ce desparte(pedalele de partea dinspre motor).Cum se manifesta bataie dinspre motor?Oricum, am obervat o chestie, daca nu-ti sta gandu` la vibratie, zgomot, nici nu-ti dai seama ca ai asa ceva la masina.Mai bine ne bucuram de masini, decat sa ne stresam.O seara placuta!