Autor Subiect: DESCRIERE SIGURANTE jIMNY  (Citit de 14017 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline crismanis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
DESCRIERE SIGURANTE jIMNY
« : 01.Mai.2011, 07:33:50 p.m. »
Buna ziua.
Sunt posesor de Jimny an 2009. Consola centrala are un ceas cu iluminare verde, iar deasupre i-am pus cu radio cu CD Sony. In urma unei incursiuni prin padure am constata ca nu-mi mai merge nici radio Cd-ul nici ceasul de desubt. Ma gandesc ca s-o fi ars vreo siguranta...am gasit tabloul de sigurante sub bord in stanga, dar nu stiu care siguranta sa o verific. Pozitia este destul de incomoda pentru a le scoate pe toate sa le verific.
Rog, daca are cineva sa ma ajute cu o descriere a tabloului de sigurante, adica de la ce este fiecare siguranta de acolo.
Va rog publicati aici poate ii ajuta pe mai multi.

Multumesc si...sa aveti parte de iesiri placute.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
Re: DESCRIERE SIGURANTE jIMNY
« Răspuns #1 : 01.Mai.2011, 08:13:26 p.m. »
Atasez o poza din manualul de service:

este pentru cutie de fuzibili mari.
Vezi ce ai acolo ca exista si alte feluri.

« Ultima Modificare: 01.Mai.2011, 08:15:28 p.m. de alexb25 »
jimnyholic

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 01.Mai.2011, 09:19:30 p.m. »
N-ai zis daca ai modelul benzina sau diesel... oricum:

- sigurante la motor

- sigurante in habitaclu (pe-astea le ai descrise si pe capacul cutiei de sigurante)

In habitaclu tre' sa verifici siguranta 8 (radio si iluminare interioara, adica plafoniera). Vezi ca sunt de-alea mici, nu de-alea obisnuite.

@alexb25, de unde e schema aia ? nu se potriveste deloc cu ce zic astia in manualul de utilizare :) pentru a doua poza pot sa garantez, am studiat recent sigurantele din habitaclu. O fi diferenta pre-2005/post-2005 ?
« Ultima Modificare: 01.Mai.2011, 09:21:59 p.m. de VAXXi »

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 02.Mai.2011, 08:34:47 a.m. »
Multumesc pentru promptitudine.
Trebuiea sa precizez ca masina mea este pe benzina ...mea culpa.
Faza este ca plafoniera functioneaza fara nici un fel de probleme, doar ceasul si radio nu au curent.
Mai pe seara poate demontez radio din consola aia sa vad ce o fi pe acolo...poate vreun fir prajit...
Daca aveti ceva idei va rog sa le impartasiti.

Multumesc

Offline unde

« Răspuns #4 : 02.Mai.2011, 01:22:40 p.m. »
 Eu am modelul anterior, dar pe capacul meu de la sigurante (pe interior) scrie si ce face fiecare siguranta  ;) Singura modalitate sa verifici sigurantele, e sa le scoti si sa le verifici (vizual sau cu un aparat de masura). Daca ai aparat de masura il pui in pozitia unde bipaie cind ai continuitate. Eu m-as uita la siguranta aia de 15A (radio dome), a treia de la dreapta la stinga, pe rindul de sus (in poza).
 Sigurantele de la motor sint de putere toate, nu au legatura cu ceasul de bord.

PS: daca ai o scula audio care are parti in miscare (CD, castofon), e bine sa o tii oprita in padure. Sau poti sa pui un o chestie care nu are parti in miscare (radio cu USB/AUX/iPod). Eu asa am facut, tocmai in ideea de a evita sa folosesc ceva intr-un mediu pentru care cu siguranta nu a fost proiectat.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 08.Mai.2011, 07:59:59 p.m. »
Am verificat siguranta "radio/dome" si surpriza....era buna. Am scos radioCD-ul din bord si l-am pus pe direct (fara sa mai treaca prin pozitia de accesorii de pe contact) si am vazut ca functioneaza.
M-am reintors la cutia de sigurante si le-am scos pe rand in ideea de a le verifica pe toate. Siguranta de 15 A de la "cigare" era arsa. Am inlocuit-o si totul a revenit la normal.
Intradevar pe capacul cutiei de sigurante era schema cu sigurantele. Capacul meu era prin portbagaj pentru ca imi cazuse mai demult in timpul mersului.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.

Offline VAXXi

« Răspuns #6 : 09.Mai.2011, 11:15:07 a.m. »
Sa nu-l lasi pe direct, si sa investighezi totusi motivul pentru care siguranta aia s-a ars.

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 09.Mai.2011, 01:12:45 p.m. »
RadioCD-ul l-am pus cum era, adica prin pozitia de accesorii de pe contact. Cum sa investighez de ce s-a ars siguranta aia? Cand am cumparat masina avea o siguranta arsa...pe care a completat-o vanzatorul in momentul in care am preluat masina (avea 10 km). Daca nu ma inseala memoria era vorba despre aceeasi siguranta ...

Offline unde

« Răspuns #8 : 13.Mai.2011, 09:34:55 a.m. »
 Faptul ca siguranta s-a ars o data nu e relevant, de-aia sint sint sigurante. Verifica intii ca siguranta sa aiba amperajul corect si urmareste comportamentul in timp.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #9 : 13.Mai.2011, 10:40:13 a.m. »
Cum sa investighez de ce s-a ars siguranta aia

Pai siguranta e pusa pentru-a preveni un scurtcircuit (curenti prea mari pe fir), deci verifica potentiale puncte de scurtcircuit (unde se-atinge plusul cu minusul, plusul de masa, fire dezizolate, etc).

Nu e chiar atat de irelevant ca s-a ars o data, inseamna ca si-a facut datoria si a prevenit un scurtcircuit, dar daca se repeta problema cu aceeasi siguranta e o problema care trebuie investigata si reparata.