Autor Subiect: Haionul nu mai sta deschis !  (Citit de 2953 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline edy70

Haionul nu mai sta deschis !
« : 01.Mai.2011, 10:32:38 a.m. »
Dupa cum se vede, la nici doua saptamani de la iesirea din garantie a aparut prima problema mai importanta la Zambi.
Ieri umbland prin portbagaj, ce sa vezi, de fapt sa simt? Bineinteles, haionul in cap  X-( . Trecand uimirea momentului, am trecut la constatari is in prima faza motivul accidentului pare sa fie telescopul dreapta ce varsa lacrimi de suparare :( de consistenta uleiului.
Ce se poate face ? Se poate repara ? Cum ? Se schimba ? Cu ce ?

Multumesc !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Laurentiu

Re: Haionul nu mai sta deschis !
« Răspuns #1 : 01.Mai.2011, 10:46:10 a.m. »
...pare sa fie telescopul dreapta ce varsa lacrimi de suparare :( ... Ce se poate face ? Se poate repara ? Cum ? Se schimba ? Cu ce ?
Se inlocuieste cu un nou amortizor sau chiar o pereche (de amortizoare).

Daca amortizoarele se pot deschide, uleiul din interior se poate inlocui cu ulei de transformator DAR trebuie inlocuit si O-ringul prin care uleiul curge.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 02.Mai.2011, 10:48:55 a.m. »
Ar mai exista o rezolvare (neortodoxa ce-i drept) de moment (pina se gaseste, pina se face rost de bani etc) pt a nu tine haionul deschis cu mina sau cu coada de matura: un cui si teaca telescopului gaurit dintr-o parte in alta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline edy70

« Răspuns #3 : 04.Mai.2011, 03:11:34 p.m. »
Se inlocuieste cu un nou amortizor sau chiar o pereche (de amortizoare).

Si cam cum trebuie sa caut: dupa dimensiuni, model, firma etc.
Merge si s.h. ?
Nu de alta dar la firmele de piese am patit, cu talonul in mana facand comanda, sa raman cu masina ( nu Zambi  :D) pe canal cateva zile pana am recuperat piesele ce se potriveau  X-( pentru reparatie.
Si un pret estimativ stie cineva ?
 Multumesc !

PS Pana una alta, o coada de matura circula linistita in portbagaj  :D
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 04.Mai.2011, 03:45:19 p.m. »
Codul acelui amortizor este 81850-80810.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 04.Mai.2011, 04:24:26 p.m. »
Nu mai pot modifica postul anterior. Am gasit un amortizor pentru hayon aici. :)

Nu pare ieftin, oare la un dealer Suzuki cat e unul?

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 04.Mai.2011, 08:26:26 p.m. »
Si cam cum trebuie sa caut: dupa dimensiuni, model, firma etc.
Merge si dupa dimensiuni (lungime inchis si deschis). Vezi pe la firmele de dezmembrari.
  • Suzuki SX4

Offline edy70

« Răspuns #7 : 05.Mai.2011, 11:54:25 a.m. »
Am primit astazi o prima oferta de pret pentru amortizor. De fapt pentru amortizoare pentru ca am inteles ca se schimba impreuna. Si am mai aflat ca sunt cu dedicatie, stanga - dreapta fiind tensionate (exprimarea vanzatorului) diferit.
In concluzie, pret pe bucata amortizor original ( :-? pe ale mele originale scrie "made in china") 121.1lei  X-(

Coada de matura se simte bine in continuare in portbagaj !  :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 05.Mai.2011, 09:39:14 p.m. »
1. ...sunt cu dedicatie, stanga - dreapta fiind tensionate
2. Coada de matura se simte bine in continuare in portbagaj !  :D
1. Sint intr-adevar cu "dedicatie" (stinga-drepata) pt simplu fapt ca difera sistemul de prindere.
2. De ce te complici cu coada de matura (se pot intimpla destule accidente) ? Cuiul e sfint; nu se vede si nici nu faci reclama proasta marcii Suzuki.  ;)

L.E.
Cod telescop dreapta 81850-79J00;
Cod telescop stinga 81860-79J00.
« Ultima Modificare: 05.Mai.2011, 09:47:39 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4