Autor Subiect: Amortizor directie Jimny  (Citit de 22025 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
Amortizor directie Jimny
« : 20.Apr.2011, 09:37:02 p.m. »
Salutare, zilele trecute am montat un amortizor de directie la Jimny si nu prididesc sa ma felicit zilnic pentru acest lucru! De fapt nu inteleg cum am mers fara el pana acum si mai ales DE CE SUZUKI NU A MONTAT UNUL DIN FABRICA!
 Schimbarea comportamentului masinii si a modului de conducere este URIASA!
 Pe autostrada, la 110 km/h poti tine directia cu doua degete, chiar si peste sleaurile facute de camioane pe banda 1, unde inainte imi tremura pipota la 70 si ma aruncau de colo colo.
 Pe cel mai nenorocit DN din tara asta, intre Tg Jiu si Bumbesti - Petrosani, pentru cine il stie, am mers linistit cu 90 km/h si am depasit toate turismele fara nicio emotie , lasi volanul liber...si masina merge inainte  :happy:.
 Iar in offroad, dupa cateva ore de condus te dureau umerii de la zmucit volanul intr-o parte sau alta, acum a devenit aproape banal, trebuie doar sa tii usor volanul pe directie.
 Cred ca sunt usor euforic  :prty: dar dupa patru zile de teste in toate conditiile de drum, pur si simplu am alta masina, total diferita, cu o directie foarte sigura!
 Multumesc celor de la Suzukidojo pentru modul profi in care l-au montat, cand am timp dau un mail la Suzuki sa vada si japonezii cum se face treaba si sa se programeze la un test-drive  ;).
 Sa lase japonezii asa minune de masinuta ...practic...neterminata.
 Mai jos cateva poze dupa montaj.

« Ultima Modificare: 23.Apr.2011, 01:16:52 p.m. de Andrei Suzuki »

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
Re: Amortizor directie Jimny
« Răspuns #1 : 20.Apr.2011, 10:35:20 p.m. »
Frumos.
Suportii de prindere sunt facuti sau vin cu amortizorul?
Cat a costat amortizorul si de unde?
Nu merge volanul mai greu la viraje mai ales de pe loc?
Ma gandesc ca au disparut renumitele vibratii in volan la 70-80 km/h.

Offline iulian

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 20.Apr.2011, 11:26:19 p.m. »
Suportii sunt manufacturati la Suzukidojo, toata lucrarea, cu tot cu montaj si amortizor ajunge pe la 250 RON. Subtire, considerand ca un Trail Master sau altceva costa 5-600 in vitrina.
Volanul merge la fel ca inainte in viraje.
Nu mai are nicio vibratie. Eu am resapate si la 110 mai vibra, acum se simt vibratiile in podea si in masina in general, dar volanul sta teapan  :-)).
Consider montarea amortizorului de directie prima si cea mai importanta imbunatatire (si in cazul asta si cea mai ieftina) care se poate aduce la Jimny, in privinta confortului si manevrabilitatii.

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #3 : 23.Apr.2011, 03:39:22 p.m. »
Efectiv amortizorul cat costa? Ma gandesc ca ii nou. Si de unde se poate cumpara?

Offline pinkhelmet

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
    • Mangalia
« Răspuns #4 : 24.Apr.2011, 10:28:56 p.m. »
Amortizorul nu cred ca trece de 100 - 150 Ron; e amortizor de directie de Mercedes "Cobra" si se gaseste prin toate magazinele de piese auto.
  • Suzuki Jimny 1,3 vvt 2008
Out of my mind...
Back in 5 min.

Offline iulian

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 25.Apr.2011, 09:28:13 a.m. »
Corect, este de Mercedes 124, mai multe detalii:
http://suzukidojo.blogspot.com/2011/04/jimny-stabilizer.html

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #6 : 17.Oct.2011, 04:52:25 p.m. »
amortizorul de mercedes E190 de exemplu, modelul vechi... e 80Lei prin Ploiesti.....

Offline bebesaint

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #7 : 31.Oct.2011, 11:08:45 p.m. »
Salut. Caut si eu un amortizor de directie pentru Jimnyca al meu. Vad ca deja s-a montat cu succes cel de Mercedes, cu un cost redus, care m-ar tenta si pe mine. Problema e alta: cum fac si eu rost de unul??? Unde gasesc, ca nu stau in Ploiesti :)
Dati-mi si mie va rog niste idei in rezolvarea problemei. Mentionez ca sunt din Galati. Multumesc

Offline unde

« Răspuns #8 : 01.Nov.2011, 10:59:43 a.m. »
 Te duci la un magazin de piese auto  ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline iulian

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 01.Nov.2011, 08:35:23 p.m. »