Pentru ca utlima iesire a familiei a fost cam de mult (sept. 2010- Ranca), ne-am decis ad-hoc sa acceptam invitatia unui var de-al meu, de-a merge cateva zile la Miskolc (Ungaria) pt. a vizita imprejurimile. Astfel ca pe 25 martie ne-am imbarcat in masina si dupa un drum de ~6 ore am ajuns la destinatie, de programul celor 5 zile pe care ni le-am propus in zona, discutand mai mult pe drum. Dupa ce am ascultat si parerea localnicului, a rezultat urmatorul program:
- sambata, 26 martie - vizitarea orasului Miskolc, cu varul meu pe post de ghid (si ai ce asculta de la o persoana pasionata de istorie si "medic" in arhitectura

); am ajuns nu doar sa vedem orasul ci si o pastravarie din apropierea orasului (cu zeci de feluri de pastravi, inclusiv din America de Sud;
- duminica, 27 martie: pt. ca orasul Kosice este in apropiere si am ramas cu o impresie frumoasa de la precenta vizita (prin anii '80), am decis sa dedicam aceasta zi vizitarii orasului Kosice:

- luni, 28 martie: am decis sa ne bucuram de apa termala de la strandul amenajat in Pestera de la Tapolca (din pacate poze nu am facut, insa le gasiti pe site-ul strandului:
http://www.barlangfurdo.hu/index.php?page_id=217); la iesirea din strand, ne-am plimbat prin parcul din apropiere:

- marti, 29 martie: am decis sa vizitam gradina zoologica din Nyiregyhaza, care se pare ca este una din cele mai mari din aceasta zona a Europei (este de cca 10 ori mai mare decat cea de la Budapesta):
La intoarcere am savurat una din cele peste 100 de tipuri de ciocolata calda si peste 250 sortimente de ceaiuri, dintr-o cafenea a artisitilor din Miskolc:

- Miercuri, 30 martie: am decis ca drumul de intoarcere sa fie prin Nyiregyhaza (la sosire am trecut prin Oradea-Debrecen) pt. ca la vizita din ziua anterioara am descoperit un superb Aquaparq si cum biletul era pt. toata ziua (5.100 HUF pt. 2 adulti + copil), am profitat:

Pe drumul de intoarcere am mai avut parte de un "eveniment":