Autor Subiect: pompa centrala de frana  (Citit de 3851 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline polio_gl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
pompa centrala de frana
« : 04.Apr.2011, 06:17:25 p.m. »
La 45k ???
unde gasesc pt Sx4/2006 1.5, 73kw

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
Re: pompa centrala de frana
« Răspuns #1 : 04.Apr.2011, 07:58:39 p.m. »
ce anume?

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 04.Apr.2011, 08:58:51 p.m. »
La 45k ???
Poti fi, te rog, ceva mai explicit?
Cu o expimare atat de criptica e greu sa gasesti ajutor, oricat de plin de bunavointa e forumul asta :D.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 04.Apr.2011, 09:06:31 p.m. »
Poti fi, te rog, ceva mai explicit?
I s-a stricat omului pompa centrala de frina la 45.000km. Pompa este de pe un Suzuki SX4, 1.5L, 73kw si intreaba unde poate gasi asa ceva.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline polio_gl

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 05.Apr.2011, 09:12:04 a.m. »
La 45k ???
Frana tine f jos. Am fost la un service care a "constatat ca este pompa centrala de frana"
Nu stiu nici daca sa-i cred si mi se pare f repede.
Intrebam daca stiti unde gasesc o pompa centrala de frana sau un kit de reparatie sau daca altii au mai avut aceasta problema si cum au rezolvat-o.
PLS

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 05.Apr.2011, 09:49:26 a.m. »
eu pe acest forum nu am mai auzit de problema asta la SX4.
dar tot ce e posibil..  
frana tine f jos atunci cand sunt consumate placutele si discul de frana daca nu ma insel.
s-au verificat placutele de frana si discurile inainte, s-a constatat ca sunt in parametri, lichid este destul si s-a facut o aerisire? si atunci a ramas pompa sa fie de vina.
exista si posibilitatea sa fi primit un diagnostic gresit datorita profesionalismului din service. cred ca se putea diagnostica pompa daca au conetat un aparat care sa masoare presiunea facuta de aceasta cand franezi?

Laurentiu - infirma sau confirma ipotezele mele te rog

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 05.Apr.2011, 10:19:57 a.m. »
1. frana tine f jos atunci cand sunt consumate placutele si discul de frana daca nu ma insel.
2. lichid este destul si s-a facut o aerisire? si atunci a ramas pompa sa fie de vina.
1. Indiferent de grosimea placutelor sau a discurilor de frina, pedala de frina trebuie sa tina la acelasi nivel daca restul componentelor sint in regula.

2. Pedala poate tine jos din mai multe motive:
- aer pe instalatia de frinare + pedala elastica;
- servo-frina defecta;
- nivel lichid de frina sub limita minima prin diminuarea grosimii placutelor de frina;
- perderi lichid de frina din instalatia de frinare sau din comanda ambreajului;
- defect in pompa centrala de frina (garnituri sau supape) din unul sau mai multe circuite (circuit fata, spate, retur).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline miocrl

« Răspuns #7 : 05.Apr.2011, 10:24:44 a.m. »
1. Indiferent de grosimea placutelor sau a discurilor de frina, pedala de frina trebuie sa tina la acelasi nivel daca restul componentelor sint in regula.

- nivel lichid de frina sub limita minima prin diminuarea grosimii placutelor de frina;

aceste 2 afirmatii sunt contradictorii. zic sa anulam 1 care nu e corecta.

Offline polio_gl

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 05.Apr.2011, 10:31:58 a.m. »
So ?
O solutie luminata pls : ce/cine poate rezolva problema si daca exista un kit de reparatie pompa centrala.
Am inlocuit (sau in sfarsit am platit inlocuirea lichidului de frana), dar cel putin e completat lichidul la nivel si aerisit. Operatiunea a fost efectuata ieri (dupa ce am constatat defectiunea)
Cam pe unde ar trebui sa actioneze frana se simte o ff usoara rezistenta la pedala apoi se duce pana aproape de podea si acolo franeaza BRUSC.
« Ultima Modificare: 05.Apr.2011, 04:57:39 p.m. de hugbear »

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 05.Apr.2011, 10:35:49 a.m. »
Cam pe unde ar trebui sa actioneze frana se simte o ff usoara rezistenta la pedala apoi se duce pana aproape de podea si acolo franeaza BRUSK.
S-a verificat si membrana sau furtunul de servo ?

aceste 2 afirmatii sunt contradictorii.
Luci, sint contradictorii doar la "suprafata". Avind nivel sub limita minima admisa dar care sa acopere fundul rezervorului iar masina in plan orizontal, totul va fi OK (nu va intra aer pe instalatie). Problema se pune in mers la frinari, accelerari, pante sau rampe unde lichidul poate lasa liber orificiile de admisie a lichidului de frina ce alimenteaza pompa centrala intrind aer pe instalatie.
« Ultima Modificare: 05.Apr.2011, 10:46:07 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4