Autor Subiect: Semnalizari rutiere controversate  (Citit de 5593 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LTD

Re: Semnalizari rutiere controversate
« Răspuns #10 : 01.Apr.2011, 02:24:16 p.m. »
Deci "a" are cele mai putine drepturi, si tre' sa dea prioritate tuturor. Asa se si face in realitate, eu trec des printr-o intersectie ca asta (pe post de "b") si o singura data am avut de-a face cu un berbec care credea ca are prioritate.

cred ca intersectia de care vorbesti e putin diferita, in sensul ca cel ce face dreapta de fapt trece printr-o bretea ce taie coltul intersectiei si trebuie sa cedeze trecerea...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline VAXXi

« Răspuns #11 : 01.Apr.2011, 02:35:00 p.m. »
1. Nu mergem pe presupuneri ci pe caz exact ca in schita. "a"-ul semnalizeaza drepata dar "b"-ul nu poate vedea semnalizarea din cauza positiei masinii; "a"-ul nu va infrina masina pt ca avind SI verde constant pe semafor, fiind si pe banda 1 isi va putea continua miscarea atit pe directie inainte cit si la dreapta. Dupa cum spui tu, daca in acest caz mai aven si un "c" in fata lui "a" care va merge inainte, ordinea de trecere ar fi" trece "c" pt ca "b" ii acorda prioritate de dreapta, apoi "b" si la urma "a". Nu crezi ca s-ar face o busculada in intersectie ?

Pai, daca face dreapta incetineste oricum; eu am vazut de obicei verdele intermitent insotit si de "cedeaza trecerea", ori cedeaza trecerea inseamna ca reduci viteza ("pana la evitarea oricarui pericol") si opresti daca e cazul. Daca mergi drept, nu reduci viteza. In practica, cu un "c" in ecuatie, "c" trece drept, "b" ii cedeaza trecerea si in timpul asta "a" deja a facut dreapta :) noi oricum discutam teorie, in realitatea bucuresteana oricum e balamuc la mica intelegere de ceva vreme.

cred ca intersectia de care vorbesti e putin diferita, in sensul ca cel ce face dreapta de fapt trece printr-o bretea ce taie coltul intersectiei si trebuie sa cedeze trecerea...

Nu, e o intersectie in forma de +, fara nici o bretea.

Offline Maioru

« Răspuns #12 : 01.Apr.2011, 02:42:42 p.m. »
Parerea mea:
-chiar daca ar mai fi un C inaintea lui A, care sa mearga pe directia inainte, cel cu B le da prioritate amandurora, chiar daca A vireaza la dreapta;
-@LTD are dreptate, pentru virajul la dreapta pe intermitent, exista bretea pentru fluidizarea circulatiei si indicator de cedeaza trecerea.
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 01.Apr.2011, 03:59:20 p.m. »
...de obicei verdele intermitent insotit si de "cedeaza trecerea", ori cedeaza trecerea inseamna ca reduci viteza ("pana la evitarea oricarui pericol") si opresti daca e cazul.
Semnele de circulatie (cedeaza trecerea, stop, etc) intra "in lucru" intr-o intersectie dirijata atunci cind semafoarele (existente) nu functioneaza. Ati timp cit ele functioneaza, in intersectia respectiva DOAR ELE dirijeaza traficul.

Daca in loc de semafoare in intersectie am avea: doua stopuri, un stop si un cedeaza trecerea sau pur si simplu nu am avea nimic (ambele drumuri sint de aceeasi categorie), cum s-ar circula ? Nu se acorda prioritate de dreapta in acest caz ??? Nu este cumvas acelasi lucru ca si in cazul a doua semafoare puse pe verde ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
« Răspuns #14 : 01.Apr.2011, 09:02:08 p.m. »
asta e teoria dar in practica?la citi bizoni sint pe drumurile noastre tre sa ai grija chiar daca semaforul indica verde pt. tine

Offline VAXXi

« Răspuns #15 : 01.Apr.2011, 09:05:29 p.m. »
Semnele de circulatie (cedeaza trecerea, stop, etc) intra "in lucru" intr-o intersectie dirijata atunci cind semafoarele (existente) nu functioneaza.

Nu vorbeam de indicatoarele de dimensiuni mari, a caror semnificatie e respectata cand nu merg semafoarele, ci de tablita mica cu "cedeaza" ce insoteste de obicei lumina verde intermitenta. Eu o consider ca pe un reminder ca tot tre' sa cedezi trecerea, chiar daca urmezi indicatia de "verde".

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 01.Apr.2011, 09:14:17 p.m. »
...de tablita mica cu "cedeaza" ce insoteste de obicei lumina verde intermitenta.
:dknw: Nu stiu, cel putin acum pe moment la care tablita te referi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline VAXXi

« Răspuns #17 : 01.Apr.2011, 09:24:06 p.m. »
Un "cedeaza trecerea" mic sub lumina verde. In mod normal ar trebui sa existe, ca nu-l mai monteaza e partea a doua. Vad ca mai e cineva care zice asta, si cineva nitel mai jos confirma ca cel cu verde intermitent e cel care tre' sa cedeze prioritatea.

Offline hugbear

« Răspuns #18 : 01.Apr.2011, 09:50:52 p.m. »
Prioritate are "a" (1. de dreapta; 2. "b" intersecteaza contrasensul ). Un (eventual) mini-indicator de "cedeaza trecerea" sub verde intermitent (nici io n-am vazut...) nu face decat sa INTAREASCA semnificatia verdelui intermitent, adica "poti sa faci dreapta SI cand ai rosu DACA ai drum liber". Verdele mare e verde, verdele intermitent se aplica doar cand e rosu.
Apropo de verde intermitent, pentru ca nu e suficient cunoscuta semnificatia sa (treci DOAR DACA drumul e liber), am vazut pe multi care se imburica atunci cand astepti pe banda 1 ca sa mergi inainte si, chipurile, le ocupi lor banda de "optionala"...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 01.Apr.2011, 10:09:50 p.m. »
Un "cedeaza trecerea" mic sub lumina verde.
Nu stiu si nici nu am vazut pina acum asa ceva DAR, hai sa admitem ca undeva, linga verde clipitror ar fi si o asemenea placuta; de unde va sti "b" ce reprezinta placuta vazind-o din spate ? Placutele aditionale ce se monteaza sub indicatoare au TOATE aceeasi forma (patrata) si poate reprezenta: intersectie cu un drum cu prioritate sau intersectie cu un drum fara prioritate etc.

L.E.

Citat
Art.59 alin. (4) : (4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul în directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, CU CONDITIA acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie.
In cazul de fata, fiind verde pe ambele semafoare, "b"ul da prioritate de dreapta lui "a" care va trece primul.
« Ultima Modificare: 01.Apr.2011, 10:31:58 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4