0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Deci "a" are cele mai putine drepturi, si tre' sa dea prioritate tuturor. Asa se si face in realitate, eu trec des printr-o intersectie ca asta (pe post de "b") si o singura data am avut de-a face cu un berbec care credea ca are prioritate.
1. Nu mergem pe presupuneri ci pe caz exact ca in schita. "a"-ul semnalizeaza drepata dar "b"-ul nu poate vedea semnalizarea din cauza positiei masinii; "a"-ul nu va infrina masina pt ca avind SI verde constant pe semafor, fiind si pe banda 1 isi va putea continua miscarea atit pe directie inainte cit si la dreapta. Dupa cum spui tu, daca in acest caz mai aven si un "c" in fata lui "a" care va merge inainte, ordinea de trecere ar fi" trece "c" pt ca "b" ii acorda prioritate de dreapta, apoi "b" si la urma "a". Nu crezi ca s-ar face o busculada in intersectie ?
cred ca intersectia de care vorbesti e putin diferita, in sensul ca cel ce face dreapta de fapt trece printr-o bretea ce taie coltul intersectiei si trebuie sa cedeze trecerea...
...de obicei verdele intermitent insotit si de "cedeaza trecerea", ori cedeaza trecerea inseamna ca reduci viteza ("pana la evitarea oricarui pericol") si opresti daca e cazul.
Semnele de circulatie (cedeaza trecerea, stop, etc) intra "in lucru" intr-o intersectie dirijata atunci cind semafoarele (existente) nu functioneaza.
...de tablita mica cu "cedeaza" ce insoteste de obicei lumina verde intermitenta.
Un "cedeaza trecerea" mic sub lumina verde.
Art.59 alin. (4) : (4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul în directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, CU CONDITIA acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie.