Autor Subiect: Roata stanga spate - zgomot ciudat  (Citit de 4888 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Roata stanga spate - zgomot ciudat
« : 28.Feb.2011, 05:09:14 p.m. »
Salutare,

De ceva vreme am un zgomot ciudat la roata stanga spate a masinii. Precizez ca este un Ignis model 4x4, 1.5l din 2004. Am fost cu ea la service pentru constatare si nu am gasit mare lucru. Singura chestie care mi-a atras atentia a fost pulitura de fier stransa pe senzorul de ABS.
Zgomotul de care va spun se poate descrie astfel: pare a fi un zgomot metalic intermitent (ca al unei roabe neunse) care se aude foarte putin in timpul mersului in cabina de pe locul soferului (trebuie sa inchid muzica si ventilatorul ca sa-l aud). La franare zgomotul se acutizeaza putin. In momentul in care iau curba la dreaptra, greutatea masinii transferandu-se pe stanga, zgomotul se aude in continuare, daca iau curba la stanga zgomotul dispare. De asemenea zgomotul dispare daca afara e ud sau am spalat masina, ori daca fac un drum mai lung de 10-15 km.
Suspectez rulmentul pentru aparitia acestui zgomot si de aceea va cer parerea pentru a elucida acest aspect in cazul in care vreunul din voi s-a confruntat cu o astfel de problema.

Regards.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline Batranul

Re: Roata stanga spate - zgomot ciudat
« Răspuns #1 : 28.Feb.2011, 06:31:32 p.m. »

poate s-au uzat sabotii de frana - i-ai inspectat cu atentie?

desi, dupa simptome pare clar rulmentul
« Ultima Modificare: 28.Feb.2011, 06:33:11 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #2 : 28.Feb.2011, 07:58:24 p.m. »
Sabotii au fost schimbati la 90.000 km si sunt in stare foarte buna, iar cei vechi arata aproape neuzati. Acum am 120.000 km.

Mi se pare cam ciudat ca la numai 120.000 km sa cape rulmentii in conditii de utilizare normale. Cu masina nu am carat a fost folosita in proportie de 80% pe drumuri de calitate superioara, iar unde drumurile nu erau coespunzatoare rulam cu viteza foarte mica.

Offline danker

« Răspuns #3 : 02.Mar.2011, 10:14:27 a.m. »
- Acumaaa ...la 120k km nu stiu daca este asa de greu de crezut ca un rulment mai cedeaza, de asemenea si un sabot se poate deslipi, dupa 30k km.... se fac piese din ce in ce mai slabe calitativ, ideea este sa cumperi cat mai multe piese sau sa schimbi masina cat mai des.....  :(
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #4 : 27.Iul.2011, 10:45:42 a.m. »
Problema s-a rezolvat. A fost vorba de un sabot care era putin deplasat din locul lui, cam 1 mm, si freca de tambur cu partea metalica. Cred ca s-a intamplat asta iarna cand a inghetat si l-a impins. Am dat jos roata si tamburul si am presat putin cu mana ansamblul de saboti si de atunci nu-mi mai scoate zgomote.  :D