Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445369 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1960 : 09.Nov.2019, 12:56:21 p.m. »
  Probabil la ei sunt folositoare, dar la noi, atata timp cat nu avem infrastructura, practic sunt inutile. Ca sa nu mai zic ca la noi ponderea auto fiind second, aceste sisteme(aflate pe variantele premium de obicei) se vor regasi pe un numar foooaaarte mic de turisme.
  Deci trebuie sa fim ochi-si-urechi...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kellogs

« Răspuns #1961 : 09.Nov.2019, 03:56:41 p.m. »
Din 2022 masinile vor avea mai multe sisteme de protecție si siguranță .

Cred ca pentru multi pasionati de sofat si / sau libertate urmatoarea masina va fi Pegas.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1962 : 09.Nov.2019, 04:26:40 p.m. »
Sau masinile din Retroclub
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline petrikz

« Răspuns #1963 : 09.Nov.2019, 04:50:35 p.m. »
De ce sa nu fie obligatorii anumite chestii la masinile noi, de ce sa nu evoluam?
Daca AI-ul unei masini poate avea reactii mai bune decat ale unui conducator auto, de ce sa nu fie acolo chit ca infrastructura nu poate?

Inteleg ca e prea multa electronica la bord si pe masina si mai stiu ca au o durata scurta de viata scazuta(like 5 ani cat sa iasa din garantie sau ca atata s-a putut investi in dezvoltarea si viata acelui obiect), dar daca se poate ajunge si la salvarea unei vieti in cazuri extreme, atunci ii vad utilitatea chit ca ridica pretul unei masini (desi mi se pare ca la un numar mai mare de masini, chestiile astea o sa fie mai ieftine si nu o sa fie o diferenta atat de mare a cresterii pretului masinii).

• Suzuki Vitara Passion 1.4 2WD 2018, Renault Symbol 1.5dci 2007
Simplicity is the ultimate sophistication.

The following users thanked this post: gabineg

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1964 : 10.Nov.2019, 11:58:58 a.m. »
Daca nu ați observat, lipsește exact esențialul si cel care va face ca UE sa se ducă dracului:AI. In Germania au blocat tot cu dezbaterea "cine plătește daca...". In timpul asta restul lumii se pisa pe ea de UE si political correctness... Deja am găsit articole in care se arata ca faptul ca UE a devenit mai catolica decât Papa referitor la manipularea datelor personale  face ca economic o ia la vale. Așa cum prea bine știe orice roman, la orice măsura administrativa in primul rand sunt afectați cei corecți, smecherii oricum sar gardul... Sau un alt exemplu despre cat de rupți de realitate sunt politicienii si adulatorii lor. Prima fraza e geniala:

"GDPR seamănă într-un fel cu comunismul: deși este o idee proastă, cei care sunt afectați de ea o susțin într-o proporție majoritară, pentru că sunt convinși că are la bază o idee generoasă."

https://standard.ro/gdpr-idee-proasta/
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ntire2000

Offline nirolf

« Răspuns #1965 : 11.Nov.2019, 12:52:32 p.m. »
Păcat că restul articolului e cam slab. Adică spam-ul era cel care asigura competitivitatea economiei europene? Serios?

Iar costuri cu GDPR au toate companiile care interacționează cu piața europeană, nu doar cele europene, deci cam slăbuț și argumentul ăsta.

Ia uitați ce probleme au americanii:  https://uproxx.com/tv/last-week-tonight-john-oliver-robocalls-fcc/

Citat
An estimated 26.3 billion robocalls were made to U.S. phones in 2018, a 46% rise from 2017, and the problem is growing. First Orion estimates nearly half of all phone calls made to U.S. mobile phones in 2019 will be from robocallers.

Asta e, eu prefer “comunismul”.

Offline Leutz

« Răspuns #1966 : 12.Nov.2019, 05:44:53 a.m. »
[…]Daca nu ați observat, lipsește exact esențialul si cel care va face ca UE sa se ducă dracului: AI. In Germania au blocat tot cu dezbaterea "cine plătește daca...".[…]

Poti sa detaliezi/argumentezi un pic cele doua fraze citate?  Saru'mana anticipat  :)!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1967 : 12.Nov.2019, 04:12:51 p.m. »
Da.
Am scris un rahat lung si l-am aruncat. Cum vad ca toți chiar cred ca GDPR este un lucru bun, la ce sa ma agit?  In anii 60 studenții francezi strigau "sa se interzică dreptul de a interzice". Acum, UE trăiește din interzis, un protecționism hidos care nu face decât sa acopere buba mare pana când explodează...
Iar AI aplicat unui sistem de trafic supravegheat desființează zeci si sute de kg de sisteme de protecție aplicate pe fiecare mașină (ca cele impuse din 2022), ca nu va mai fi nevoie de ele. Sa mai vorbim de economia de combustibil si de poluarea redusa? Si atunci se folosesc de un nimeni Vasile din Cucuiați care pune întrebarea "apăi ce, sa știe aia unde sunt eu tot timpul?"  salvând cohorta de politicieni si interlopi uniți in cuget si simțiri.
Așa ceva se va aplica doar când oamenii vor fi oameni. Începând cu "conducătorii".

PS: Oare de ce la americani șeful procurorilor este ales ? Si multi alții, inclusiv șeriful - șeful pazei locale?

Offline toma

« Răspuns #1968 : 12.Nov.2019, 04:43:02 p.m. »
@Costique ai atins multe subiecte intr-o singura postare...

GDPR este in esenta un lucru bun, dar ca orice lucru bun daca implementarea este defectuoasa atunci se poate rapid transforma intr-unul rau. Consider ca subiectul este vast si poate merita propriul topic, dar ce trebuie sa iei in considerare este ca desi majoritatea sistemelor care intra sub incidenta GDPR sunt digitale, cei care au scris legea si normele de aplicare sunt avocati/politicieni. A iesit ce a iesit... eu zic ca un curs firesc ar fi ca regulamentul sa fie imbunatatit, nu aruncat.

AI si trafic... nu as avea incredere niciodata sa imi las viata in mana unui software. Stiu prea multe despre cum se face programare si cum se livreaza produsele software sub presiunea termenelor limita, bugetului, specificatiilor idioate sau incomplete si asa mai departe. Sustin ca electronica poate ajuta mult soferul, intr-o varietate de situatii, dar raspunderea si decizia raman in cele din urma omului. Si la subiectul asta, cred ca am mai spus asta pe forum, discutia principala nu este despre capabilitatile tehnice ci despre etica. Cum se iau deciziile in cazul unui accident iminent? Ai conduce o masina care daca calculeaza ca va omori 10 persoane alege sa te omoare pe tine si/sau familia? Iar asta e doar un exemplu.

Un alt subiect care mi se pare ca "razbate" din cuvintele tale este cel legat de intimitate sau securitate. Evident, societatea renunta la din ce in ce mai multe intimitate in favorea perceptiei unei securitati crescute. Pana unde este dispus fiecare sa renunte... e o discutie. Care este nivelul de amenintare si cat este el "umflat" de stat iar e interesant de discutat. Dar gandeste-te la o societate cu totul sigura, fara "intimitate"  ale carei instrumente de monitorizare si control cad in mana unora pentru care democratia si drepturile omului nu valoreaza doi bani. Te trezesti ca ai construit sistemul perfect de represiune impotriva ta ca cetatean.

Morala fiind ca nu uneltele sunt bune sau rele; cine si cum le foloseste este responsabil, actiunea omului este cea care determina "binele" sau "raul".

PS: America este in egala masura un exemplu de urmat in anumite privinte cat si un exemplu de evitat in altele.

« Ultima Modificare: 12.Nov.2019, 05:07:00 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1969 : 12.Nov.2019, 05:29:40 p.m. »
Pai de ce credeți ca am pus PS-ul? Pentru ca sistemele astea cu acces la date personale nu trebuiau sa fie la mana politicienilor, ca acum, ci a unor structuri independente care au șefi aleși direct de populație...stat in stat!
Cu softul nu e chiar așa, ghidușiile  ce devin obligatorii au făcut deja câteva victime.  Psihologic, cu cat crezi ca ai mașină mai sigura, cu atat o forjezi mai tare si iți iei riscuri mai mari. AI in trafic înseamnă cu totul altceva, e vorba de tot traficul care este dirijat. Asta este putere pierdută de politicieni. De ce? Pai nu mai conduci mașina, o conduce altcineva. Asta înseamnă ca nu mai ai nevoie de ea ca proprietate, o iei de la car-sharing. Si atunci vor fi mult mai puține mașini prin parcări, caci o mașină eficienta circula, nu sta in parcare. Sa va spun impactul real? Economic este  imens dar politic si social... e Revoluție! In primul rand nu mai trebuie sa te duci 40 de ore la munca pe săptămână...Nu va exista domeniu sa nu fie afectat dar ce doare cel mai mult -> timpul liber pentru sclavi a fost mereu frica stăpânilor...

The following users thanked this post: kellogs, Soimu