Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445578 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1490 : 22.Mar.2018, 10:46:37 a.m. »
  Prin anii '80 imi amintesc ca discutand cu o ruda (militar de cariera) posesoare a 2 masini rusesti(Moskvich 412 si  GAZ 69)  imi spunea ca rusii i-au cam pacalit(bine) pe cei de la Fiat. Si se pare ca nu numai !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1491 : 22.Mar.2018, 10:51:45 a.m. »
Nu înțeleg din link-ul tău cum i_au păcălit ...   :-/

Offline shpeedy

« Răspuns #1492 : 22.Mar.2018, 11:00:10 a.m. »
Eu am o idee, dar astept sa vad cu ce vine colegu'...  :popcorn:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #1493 : 22.Mar.2018, 11:30:30 a.m. »
  In articol se face o mentiune legata de Ford si alta de BMW, in care spun  ca rusii au copiat, mai putin legal unele modele produse de ei, ceea ce ma face sa cred ca sursa mea n-a facut o afirmatie chiar gratuita.
 (Unitatea pregatita pentru modelul 412, semana dubios de tare cu propulsorul BMW M10, construit de bavarezi in anul 1962, adica cu 5 ani inaintea lui 412.)
 (Primele modele ale acestui constructor erau in linii mari niste copii de pe modele Ford A si Ford AA.)
...citate din articolul respectiv.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1494 : 22.Mar.2018, 11:42:47 a.m. »
Aha... eu înțelesesem ca te referi la Fiat.

Offline Leutz

« Răspuns #1495 : 22.Mar.2018, 11:54:50 a.m. »
Nu înțeleg [...] cum i_au păcălit ...   :-/

Au cumparat licenta pentru masina X si apoi au facut-o ei mai buna??!!  :-))

@enicky, daca colegul tau era militar de cariera si discutia se purta prin anii 80, nu ti-a spus si cum "imprumutau" romanii tehnologie sovietica in perioada aia? Un produs luat cu licenta, alte zece descompuse pe raft si ... reverse engineering scria pe ele. "Imprumutau" romanii mai cai ceva ca japonezii de la americani si chinezii ... de peste tot  :D.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline enicky

« Răspuns #1496 : 22.Mar.2018, 12:53:35 p.m. »
... nu ti-a spus si cum "imprumutau" romanii tehnologie sovietica in perioada aia? Un produs luat cu licenta, alte zece descompuse pe raft si ... reverse engineering scria pe ele. "Imprumutau" romanii mai cai ceva ca japonezii de la americani si chinezii ... de peste tot  :D.
   Ei, ba nu ! Binenteles, dar cine m-ar crede, poate tu sau cei de varsta mea. Exista un asa-zis avantaj, ca se "aduceau" din vest si apoi se "invarteau" in CAER.

Offline hugbear

« Răspuns #1497 : 22.Mar.2018, 05:06:45 p.m. »
Și iată filmarea din mașină

Problema FUNDAMENTALĂ legată de mașinile autonome și/sau cu grad excesiv de automatizare este EXACT asta:
Citat
The hands of the Uber car’s operator, Rafael Vasquez, do not appear to be on the steering wheel, “which is what most backup drivers are instructed to do because it allows them to take control of the car quickly in the case of an emergency”
S-au ofuscat colegi de forum când ziceam mai demult că automatizarea excesivă duce inevitabil la deconectarea de la conducrea activă, cu consecințe dezastruoase în situații-limită, când șoferul nu mai e prezent în situație. Din păcate, confirmarea a trebuit să fie atât de tragică...

Doar pentru că putem să facem, nu înseamnă că e și bine să facem!!!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg, enicky

Offline toma

« Răspuns #1498 : 23.Mar.2018, 02:23:44 p.m. »
Cat timp accidentele de circulatie si situatiile care conduc la acestea vor exista, lasand la o parte problemele tehnice care sunt sigur ca pot fi rezolvate intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, masinile autonome prezinta niste probleme de etica nerezolvabile atat timp cat un "robot" nu are constiinta. Din punctul meu de vedere acesta este de fapt impedimentul cel mai important in aceasta privinta.   
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #1499 : 23.Mar.2018, 07:51:59 p.m. »
  Daca urmariti bine filmul, mie mi s-a parut ca si privirea era in alta directie.
 Oare RBS-ul Vitarei cum ar fi reactionat?(Dar victima ce cauta acolo?!)
 In alta ordine de idei, chiar nu pricep de ce atata efort pentru aceste masini? De parca salariul soferului ar fi ce mai mare !
   Cu banii cheltuiti pe rahatul asta de proiect se puteau face cercetari in domeniul sanatatii mult mai necesare si utile ....decat masina autonoma. Bani- bani- bani, atat viseaza, cat mai multi bani ! X-(