Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445578 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1470 : 12.Mar.2018, 11:44:44 p.m. »
   Interesant la ce consumuri se va ajunge cu acest motor deja clasic al lor !
    posibil ca exprimarea mea(greoaie probabil!) se mai bazeaza si pe ...intuitie. Cum sa fie "clasic" un motor nou !?
   e vorba de motorul de 2000cmc/benzina folosit pe mai multe variante. Am colegi care detin si modele noi dar si mai vechi cu aceasta motorizare.
   Ca sa te fac sa-ntelegi : la Fordul focus aveam motorul de 1700tdci/115cp despre care mecanicii spuneau ca este motorul(cel mai vechi) original Ford, pe cand celelalte motorizari de 1600 si 2000 erau mai noi si construite in colaborare cu alte companii. La acest motor s-au adaptat mai multe tipuri de turbine.
     De obicei o companie auto isi alege o varianta de motor pe care o considera fiabila si pe care adapteaza diferite sisteme ptr. a-i creste puterea, cuplul ptr. a-i scade consumul, etc.
    Evident ca un motor nelansat n-are cum sa fie clasic !!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #1471 : 13.Mar.2018, 09:27:14 a.m. »
Mult mai clar acum...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1472 : 20.Mar.2018, 09:09:53 a.m. »
Grupul francez a beneficiat din nou de creșterea înregistrată de Dacia (+24,3%), a doua ca mărime, după Jeep, în luna februarie. În acest fel, scăderea de 0,4% a Renault este compensată de cele 40.229 autoturisme înmatriculate de Dacia în Europa. Pe cele două luni care au trecut, Dacia a urcat la 79.203 autoturisme vândute, o creștere de 20,8%, și o cotă de 3,6% la nivelul pieței europene. Este pentru prima dată când Dacia depășește volumul de mașini și cota de piață înregistrate de partenerii din Alianță, Nissan, în Europa.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/dacia-a-depasit-in-premiera-vanzarile-nissan-in-europa-17959264

Offline enicky

« Răspuns #1473 : 20.Mar.2018, 09:53:09 a.m. »
  Si "noi" ii tot mintim ca le facem autostrada !!! :-O
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #1474 : 20.Mar.2018, 10:11:17 a.m. »
Deja mai mult de jumatate (sau pe-acolo) din masinile Dacia se fabrica in alte tari, cum ar fi Maroc, Rusia...
Noi pierdem incet, dar sigur, si aceasta investitie.

Offline shpeedy

« Răspuns #1475 : 20.Mar.2018, 10:50:09 a.m. »
Recunosc ca in general prefer sa-mi dau cu parerea pe chestii de care am habar sau pe care m-am documentat cat-de-cat in prealabil. Caut sa ma tin de acest principiu, desi vad ca in Romania actuala e mult mai bine vazut datul cu parerea despre orice, chit ca avem sau nu habar...

Cateva observatii:
- singurele modele Dacia pentru RO (si Europa) fabricate in afara granitelor sunt Dokker si Lodgy - sunt facute in Tanger, Maroc;
- restul modelelor Dacia (ce reprezinta grosul productiei) sunt fabricate la Mioveni, Arges, Romania;
- in Rusia se fabrica Duster-ele pentru piata domestica si din statele-satelit;
- ca vehicule mondiale (ceea ce ar trebui totusi sa se constituie intr-o mandrie, tinand cont ca originea este un produs sub marca Dacia), Logan, Sandero si Duster se mai fabrica sub brand Renault in America de Sud (uzine in Brazilia si Columbia) si in India (uzina din Chennai);
- celor care striga sus-si-tare ca Dacia nu mai este un brand romanesc, le recomand totusi sa incerce sa aiba o vedere de ansamblu: eco-sistemul Dacia-Renault (fabrica, furnizorii, diferitele entitati prezente in RO) reprezinta cel mai mare angajator privat (adica generator de valoare adaugata) din RO, iar prin contributia avuta la PIB-ul Romaniei in toti acesti ani cam toti datoram intr-o masura mai mica sau mai mare prezenta pe acest forum (spre deosebire de alte branduri de masini comercializate in RO, inclin sa cred ca de pe urma Daciilor comercializate atat in interiorul, cat si in exteriorul granitelor raman cei mai multi bani in tara).

Parerea mea...

The following users thanked this post: aavii, ManuP

Offline ...

« Răspuns #1476 : 20.Mar.2018, 11:42:55 a.m. »
Dacă te referi la prima mea afirmaţie, @shpeedy, pot spune, în apărarea mea, că citisem un material pe internet cu ceva timp în urmă în care erau specificate cifrele legate de volumul de producţie pe ţări unde grupul Renault-Nissan are uzine. E suficientă documentarea? Sau e doar un zvon ontopic?

Dacia este o altă afacere ca oricare alta, care urmăreşte profit. Punct. Pentru patron nu contează cu ce ţară este asociat numele, cât timp iese banul, mai ales pe termen lung.

Offline JMu

• S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline shpeedy

« Răspuns #1478 : 20.Mar.2018, 03:35:53 p.m. »
Oops! SUA, Arizona: O femeie a murit dupa ce a fost lovita de o masina autonoma Uber
Cica masina nu ar fi in culpa - victima n-a fost vizibila decat in ultimul moment, fara a mai avea vreo sansa de a fi evitata...

In alta ordine de idei, nu stiu ce planuri are Mahindra North America cu al lor Roxor - Jeep indian, bazat pe licenta Willys:
- motor 2.5TD cu ... 62cp - motoarele diesel facute de ARO erau mai capabile;
- viteza maxima: 45mph;
- NU pentru condusul pe drumuri publice;
- preturi de la 15k USD...

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1479 : 20.Mar.2018, 06:18:32 p.m. »
- singurele modele Dacia pentru RO (si Europa) fabricate in afara granitelor sunt Dokker si Lodgy - sunt facute in Tanger, Maroc;
Si Sandero se mai fabrica in Maroc
Daca vorbesti de exclusivitatea productiei in afara RO, atunci raman de mentionat doar cele doua modele.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka