Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445542 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1310 : 30.Aug.2017, 11:09:28 p.m. »
http://evgo.ro/fost-lansata-cea-mai-ieftina-masina-electrica-din-lume-costa-mai-putin-decat-un-logan/

N-am nici o idee care va fi urmatoarea mea masina noua dar sunt sigur ca va fi electrica! Are Suzuki vreun gand? Ca eu unul n-am auzit. Si e clar, cine pierde trendul, pierde trenul...!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #1311 : 30.Aug.2017, 11:19:08 p.m. »
Cand va fi urmatoarea? O sa o folosesti exclusiv in mediul urban?
Cu tot avantul existent consider ca inca suntem la multi ani distanta de momentul in care o full electrica va putea fi folosita la fel de eficient ca actualele masini pentru deplasarea pe distante lungi. Pentru cele cu combustie interna factorul limitativ este anduranta soferului. Pentru cele electrice capacitatea acumulatorilor, timpul de incarcare si distributia geografica a statiilor de incarcare rapida constituie factori limitativi. Pentru oras insa pot fi o alternativa demna de luat in seama.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1312 : 30.Aug.2017, 11:28:53 p.m. »
             De acord. Numai ca Vitara mea are abia un an, daca nu castig la loto (si e cam greu , ca inca n-am inceput sa joc!), sigur urmatoare vine peste macar alti 5 ani. Pana atunci...Macar sunt bucuros ca cu ea am facut deja 37000 km in 13 luni, cu cea veche am facut 60000 in 10 ani... am dat o groaza de bani doar sa am masina la scara.
             Interesant este ca unul dintre futurologi a spus ca in viitorul apropiat (15-20 de ani) numarul automobilelor personale va scade drastic. Car-sharingul si automobilul autonom. Daca devine trend printre tineri ( care mai tarziu sunt adultii ce au tabieturi) si automobilul autonom va face demostrat mai putine accidente ca omul, in cativa ani vor incepe sa interzica condusul. Si atunci multi nu vor mai avea motivatia sa aiba masina la scara. Si vor face mult loc pe sosea. Stii ce am citit azi? Aici vor sa desfiinteze parcari si sa faca blocuri in locul lor...adica fortat la traficul comunal...Incet incet orasul Goteborg se transforma in lagarul dormitor Goteborg.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1313 : 31.Aug.2017, 12:24:07 a.m. »
Naspa, neocomunism, ma refer la disparitia masinilor.
Probabil ca va fi plin orasul de electrice peste 10 ani, dar pe coclauri as prefera tot un benzinar old school.
In oras nu ma deranjeaza o electrica.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #1314 : 31.Aug.2017, 08:22:28 a.m. »
Exista intotdeauna solutia re-intoarcerii in Ro, unde nu avem asemenea probleme... :-)))

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #1315 : 31.Aug.2017, 09:24:24 a.m. »
Naspa, neocomunism,
Exista intotdeauna solutia re-intoarcerii in Ro,
      Acolo neocomunism, aici comunism clasic,  unde sa mai traiesti si in Europa asta?? :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #1316 : 31.Aug.2017, 10:58:51 a.m. »
Clar ca viitorul foarte apropiat va fi electric iar solutii eficiente exista de multa vreme "la sertar".  Solutiile hibride sau electrice care se vehiculeaza in prezent sunt doar limitari sau evitari ale adevaratelor solutii eficiente, din diverse motive, in special economice.  Pentru a se face "adevarata schimbare " va depinde de presiunile care vor exista in acest sens (limitarea actualei poluari, sociale, economice) sau de altele, mai putin uzuale.

Referitor la extinderea autonomiei electrice, deci si plimbarea pe coclauri, sunt convins ca pot fi solutii si aplicate chiar si la nivelul tehnologiilor actuale. Ma refer la integrarea pe capota, plafon sau chiar pe toata masina a unei folii fotovoltaice care poate incarca acumulatorii atat din mers cat si in stationare pe timpul zilei, Nu cred ca nu exista proiecte in acest sens, dar din pacate aplicarea lor rapida si in masa este franata de ratiuni economice.

Exista declaratii de accelerare a migrarii catre electrice, de crestere a autonomiei electrice, de aducere la acelasi pret al actualele masini cu petrol: http://www.ziare.com/auto/masini-electrice/skoda-schimba-strategia-primele-detalii-despre-noile-sale-masini-electrice-1478637

Iata ca se gandesc deja serios la panouri solare pe caroserie: https://www.auto-testdrive.ro/audi-vrea-sa-monteze-panouri-solare-pe-acoperisul-masinilor-sale
https://www.auto-testdrive.ro/audi-vrea-sa-monteze-panouri-solare-pe-acoperisul-masinilor-sale
« Ultima Modificare: 31.Aug.2017, 11:53:51 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #1317 : 31.Aug.2017, 12:13:09 p.m. »
Iata ca se gandesc deja serios la panouri solare pe caroserie: https://www.auto-testdrive.ro/audi-vrea-sa-monteze-panouri-solare-pe-acoperisul-masinilor-sale
https://www.auto-testdrive.ro/audi-vrea-sa-monteze-panouri-solare-pe-acoperisul-masinilor-sale

Poate asa o sa scap si eu de vecinii vanatori din cursul zilei de locuri de parcare cu umbra. #:-S >:)
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline saureign

« Răspuns #1318 : 31.Aug.2017, 04:15:18 p.m. »
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1319 : 31.Aug.2017, 04:31:02 p.m. »
Sorine, se vede ca ai intrat mai rar pe aici. Am dezbătut deja problema.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice