Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445541 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1290 : 10.Aug.2017, 10:23:25 a.m. »
Daca dadeam datele oficiale mai intelegeam, dar pe SpritMonitor nu stiu cine ar sta sa masluiasca cifrele...
Sent from my LG-H818 using Tapatalk

M-am uitat si eu iar concluzia e ca aia la consum de 5.6 aveau viteza medie intre 45-50 km/h  . Mersi , eu in oras nu ies din 25 km/h. Daca as putea circula cum o fac ei (pentru ca au infrastructura) atunci probabil si consumul meu s-ar duce undeva la 6-6.5
ceea ce voiam sa spun ca nu prea e relevant consumul de pe spritmonitor  decat daca treci toate datele (ce fel de drumuri, vit medie etc). Astia cu mazda aveau uniformitate mare la consum dar ia sa vezi la Vitara, consumul e intr-o plaja mult mai larga , deci depinde foarte mult de drum si trafic.
« Ultima Modificare: 10.Aug.2017, 10:40:08 a.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1291 : 10.Aug.2017, 10:37:04 a.m. »
E bravos, asa e plauzibil.
 viteza medie 45 km/h in oras, se prinde doar in luna august in Bucuresti, cand e lumea in concediu, sau daca ai girofar ca oprea in restul anului.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: maxwell

Offline ...

« Răspuns #1292 : 10.Aug.2017, 10:41:53 a.m. »
Nu stiu cum se face ca la mine viteza medie e tot timpul 44 sau 45 la ora, indiferent de traseu. Am parcurs vara asta chiar si 10-12 ore in continuu pe autostrada, la viteze mari, apoi am mers constant cu 100-110-120, si tot n-a crescut viteza medie afisata.

Offline ariciul

« Răspuns #1293 : 10.Aug.2017, 10:45:50 a.m. »
N-a crescut pt ca nu ai resetat-o de cand ai luat masina, deci per total de cand ai luat-o ai 45km/h vit medie!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: ...

Offline shpeedy

« Răspuns #1294 : 10.Aug.2017, 03:02:36 p.m. »
Iar cu datele de pe net, oricine poate face conturi multiple(vezi Facebook) , iar de matrasirea consumurilor, noxelor sunt satul.
Poate consumul mediu , la drum intins cu 80 km/h este atat, si eu cu Vitara consum 5.5 daca merg asa ...dar nu pe autostrada la 140km/h...

M-am uitat si eu iar concluzia e ca aia la consum de 5.6 aveau viteza medie intre 45-50 km/h  . Mersi , eu in oras nu ies din 25 km/h. Daca as putea circula cum o fac ei (pentru ca au infrastructura) atunci probabil si consumul meu s-ar duce undeva la 6-6.5
ceea ce voiam sa spun ca nu prea e relevant consumul de pe spritmonitor  decat daca treci toate datele (ce fel de drumuri, vit medie etc). Astia cu mazda aveau uniformitate mare la consum dar ia sa vezi la Vitara, consumul e intr-o plaja mult mai larga , deci depinde foarte mult de drum si trafic.

Mi-ar fi placut ca in locul combaterii cu pareri bazate de convingeri mai mult sau mai putin pre-concepute, sa avem o discutie - chiar daca ajungea sa fie in contradictoriu - cu argumente concrete...

Am redus cautarea de pe SpritMonitor doar la afisarea modelului Mazda3 cu motor 2.0 120cp - mi-a dat 211 rezultate, semnificativ mai multe fata de alte marci japoneze de pe site. In conditiile in care HQ Mazda Europe este in Leverkusen, Germania, iar primul muzeu Mazda din Europa este tot in Germania, parca nu ma mira apetitul nemtilor pentru marca japoneza - numara cam un sfert din totalul vanzarilor in Europa. Asta pentru a corela intrucatva cu numarul de utilizatori de Mazda de pe SpritMonitor...

Chiar daca ar fi sa admitem posibilitatea crearii de conturi false de catre Mazda (desi cam greu de conceput pe o piata auto matura cum e cea germana), acestea nu ar avea cum sa modifice prea mult situatia consumurilor medii inregistrate pe site.

Acuma, daca ne intoarcem la situatia datelor de peSprit Monitor si am alege sa eliminam extremele din valorile de consum mediu (cele mai mici si cele mai mari), tot am ajunge sa avem peste 200 de valori de consum mediu situat in tre 5.6% si 7.6%, cu o concentrare mare (aproape 80 de utilizatori) in jurul valorii de 6.6%. Ma gandesc ca nu toti au aceeasi greutate a piciorului la apasarea acceleratiei, nu toti au acelasi tip de traseu a.i. rezultatele de pe SpritMonitor pot fi considerate destul de apropiate de realitate.

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

Offline AT

« Răspuns #1296 : 25.Aug.2017, 01:08:05 p.m. »
Oare brandul local Dacia se pregateste sa lanseaze in aceasta toamna noul Duster ?
Anumite versiuni de poze pentru noul Duster sugereaza (daca va fi asa) o platforma cu totul noua iar designul este mai mult decat remarcabil.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #1297 : 25.Aug.2017, 01:40:32 p.m. »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1298 : 25.Aug.2017, 02:45:22 p.m. »
Chiar sunt curios pentru ca aparusera tot felul de poze.
In unele apare intr-adevar cu design radical schimbat, dar din articolul de mai sus se pare ca au pus numai botul de sandero si motorul diesel mai mare ( ceea ce e bine, cel vechi era cam lesinat)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline boga81

« Răspuns #1299 : 27.Aug.2017, 08:10:22 a.m. »
La forma caroseriei se pare ca nu se schimba multe, dar la interior se schimba. Cica. Tatal meu abia il asteapta

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm