Autor Subiect: Blocante ARB pe Jimny  (Citit de 9515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
Blocante ARB pe Jimny
« : 17.Feb.2011, 09:48:07 a.m. »
Salut. Si-a pus cineva de la noi blocante ARB pe Jimny? :-/
Am nevoie de cateva sfaturi. Daca ii pun blocante e musai sa-i schimb si planetarele cu unele HD :-/. Precizez ca roti mari nu o sa-i pun . Momentan am 205/75/15. Poate daca voi decupa din aripi sa-i pun un maxim 215/75/15.
 Si inca ceva. Are cineva Reductor de samurai SJ410 sau SJ413 pe Jimny? :-/

Offline unde

Re: Blocante ARB pe Jimny
« Răspuns #1 : 17.Feb.2011, 10:59:02 a.m. »
 Daca nu pui roti mai mari, planetarele stock ar trebui sa faca fata. Oricum, 205/75R15 NU e dimensiunea stock.
 Reductorul de Samurai are tot pinioane pentru Low, spre deosebire de Jimny care are lant. Daca tot muncesti sa faci adaptarile de rigoare pune-i un reductor de 410 macar.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #2 : 23.Feb.2011, 09:07:53 a.m. »
Da. Urmeaza sa-mi soseasca Blocantele ARB. Al meu fiind din 2004. Codurile blocantelor sunt RD118 Fata si RD88 Spate. Montajul o sa-l fac eu. E chiar simplu daca ai ceva scule. Parerea mea e ca nu se merita sa dai 400Euro pt montarea ambelor blocante :-)) . Cu aia 400euro pot cumpara planetare HD de exemplu si imi mai raman ceva bani :-))

Dupa ce am pierdut noptile pe forumuri din alte tari o sa pun un reductor de SJ410. Suportii ii fac eu. Sa vad cu flansele adaptoare cum fac. Daca nu-mi iese smecheria...... o sa-mi comand acel kit de pe net.

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #3 : 06.Iun.2011, 09:55:51 a.m. »
@Emi: cum e cu blocantele alea? au sosit? daca da, le-ai montat tu sau la service? ceva impresii despre lucrare?
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #4 : 23.Iun.2011, 05:10:42 p.m. »
Sapt viitoare sosesc. Putoarea de varmiu a tot uita sa le comande si m-a dus cu zaharelu pana cum :-)).  O sa le montez EU ;-) ;-). Dupa ce le montez o sa dau de veste cum e CU si FARA...... Am niste trasee cu muuuuuuuuuuuuuulte incrucisari si o sa le probez....

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #5 : 24.Iun.2011, 12:22:04 a.m. »
o poza spune totul :prty: :prty: :prty: :prty:

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #6 : 24.Iun.2011, 09:08:38 a.m. »
Spor la montat! Si sa nu uiti sa ne spui cum a decurs lucrarea. Daca se poate, un pret pentru blocantul ARB? Aaa, si ar mai fi o intrebare. Imi amintesc ca parca tu ti-ai facut singur inaltare SL de 5 cm. Cat te-a costat, cine ti-a facut bucsele pentru arcuri si suportii pentru amortizoare? Ai avut probleme cu aceste piese facute de tine sau recomanzi cumpararea lor de la vanzatorii de ocazie de pe diverse site-uri? Merci anticipat pentru raspunsuri. Te intreb ca as vrea si eu sa imi inalt macar 5 cm in prima faza dar stau cam prost cu banii in perioada asta si de aceea caut ceva variante mai ieftine dar cu rezultate bune, totusi.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #7 : 24.Iun.2011, 10:57:18 a.m. »
Spor la montat! Si sa nu uiti sa ne spui cum a decurs lucrarea. Daca se poate, un pret pentru blocantul ARB? Aaa, si ar mai fi o intrebare. Imi amintesc ca parca tu ti-ai facut singur inaltare SL de 5 cm. Cat te-a costat, cine ti-a facut bucsele pentru arcuri si suportii pentru amortizoare? Ai avut probleme cu aceste piese facute de tine sau recomanzi cumpararea lor de la vanzatorii de ocazie de pe diverse site-uri? Merci anticipat pentru raspunsuri. Te intreb ca as vrea si eu sa imi inalt macar 5 cm in prima faza dar stau cam prost cu banii in perioada asta si de aceea caut ceva variante mai ieftine dar cu rezultate bune, totusi.

Multumesc. O sa fac poze detaliate de la montarea lor.  Eu am dat 1780$ pe 2 blocante si 1 compresor.  In Romania 1blocant sub 900-1000Euro nu gasesti.  Eu zic ca e o diferenta enorma intre preturile din State si Romanica sau Europa...

Eu mi-am confectionat bucsele si inaltatoarele la amortizoare....

O sa fac azi niste poze ...
Sa stii ca pana acum nu am avut nici o problema si eu le-am sudat eu le-am taiat. Daca ai pe cineva mai priceput sau chiar tu intr-o zi nu ai ce face.

Offline unde

« Răspuns #8 : 24.Iun.2011, 11:42:35 a.m. »
 Un blocant pt spate + compresorul aferent cam cit ar iesi? Fara montaj desigur. Ar fi util pentru restul daca ai pune aici site-ul de unde le-ai luat.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #9 : 24.Iun.2011, 12:04:06 p.m. »
Un blocant pt spate + compresorul aferent cam cit ar iesi? Fara montaj desigur. Ar fi util pentru restul daca ai pune aici site-ul de unde le-ai luat.
http://www.rwkhaussupply.com/magento/

Te duce la 938$ fara transport. Hai sa te invat o faza. Daca ai pe cineva in State. Iti comanda el ce ai nevoie etc. Cand iti trimite coletul in RO trebuie sa dezpacheteze tot din cutiile originale si sa le pune in cutie de cadouri. Pe colet sa scrie GIFT.  La posta romana cand o sa te intrebe "tanti" aia ce ai acolo, ii zici ca nu stii, e cadou  si scapi de vama plus alte taxe. Astia de la posta romana sunt hoti .daca ai un colet si depaseste valoarea lui de 50euro tre sa-ti ia vama......