Autor Subiect: SOLDEN Austria cu SX4  (Citit de 2133 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jordan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
SOLDEN Austria cu SX4
« : 04.Feb.2011, 01:39:16 a.m. »
Tocmai ne-am intors dintr-o excursie in Austria, destinatie Solden,  cu sx4-ul din dotare(1.6 GS - dec2008).
Km pana la destinatie 1670 pe care i-am planificat ai face in 2 zile dus, 2 zile intors.

Ziua 1:
Plecat la 8.00 din Bucuresti(fata blocului) destinatia Gyor. Masina avea la plecare 21000 Km in bord dar trecuse mai mult de un an de la ultima revizie. Asa ca ne-am oprit la Valcea, la Automarshal, pentru revizia de 2 ani. Stiam ca este mai ieftin decat in Bucuresti si cum era pe traseul propus am zis de ce sa nu profitam. Ca si la prima revizie cei de la valcea au fost foarte draguti, m-au lasat sa stau langa masina si au dialogat pe seama reviziei. S-au schimbat filtrul de ulei, uleiul (Mobil 5W30 la bidon), filtrul de polen (nu era nevoie dar a fost recomandare). Problemele sugerate de mine:
 - zgomot la franare. S-au verificat placutele si tamburii si s-a concluzionat ca placutele erau "imbatranite". Mai aveau grosime dar la franare lasau particule pe discuri si faceau un zgomot incomod. Cei drept masina trecuse cu o saptamana inainte de ITP fara probleme pe bancul de franare dar cei de la service au recomandat schimbarea placutelor si le-am schimbat. Ce pot sa spun eu, posesor si de Renault, cu schimb placute fata la 30000 Km, dar supus unui stil de condus mult mai agresiv si o masina cu greutate si gabarit mai mare, mi s-a parut cam rapida uzura acestor placute. Ce m-a frapat a fost faptul ca nu s-a facut un test al franelor dupa aceasta operatie, ceea ce la Renault s-a intamplat de fiecare data cand am schimbat placutele. Ma rog, nu stiu daca este obligatoriu testul, dar iti da un sentiment de incredere.
- scurgere ulei diferential spate. S-a verificat nivelul si s-a ajuns la concluzia ca a fost ulei in exces. Dar eu nu mi-a duc aminte sa fi pus cineva ulei in diferential la prima revizie. Au lasat sa se scurga excesul si au pus busonul inapoi. Nu am verificat daca au mai aparut scurgeri dar ma uit in week-end.
- Zgomot articulatii la trecerea peste denivelari. Mi s-a raspuns ca sunt zgomote de la bucsa de teflon din caseta de directie. Cei drept zgomotele nu apar decat la rece. La cald nu scartaie nimic.
Nota finala cu placute: 580 RON. Placutele sunt 200 lei, deci revizia costa 380 lei. Chiar merita fata de un neverosimil 850 RON comunicat telefonic de un dealer din Bucuresti. Aaaa si pretul era numai ptr revizie
Durata revizie 2 ore.

Am plecat la 12.00 din Valcea si ne-am oprit la Deva pentru un mic popas. Dupa ce am mai luat una alta din Real am continuat spre Arad.  Din pacate pentru mine am furat un radar intr-o comuna cu 91 Km/h si m-au ars cu 6 puncte si 301 RON. Plata pe loc. Mi s-a parut foarte mult in conditiile in care in noiembrie am mai furat unul pe la 80 si Km/h si amenda a fost de 180 RON. E clar ca trebuie sa-mi iau detector radar si unul performant chiar! Astept recomandari. Cert e ca la intoarcere am fost cel mai regulamentar sofer pe DN ca la prima greseala raman pieton. Dar oricum nea militica mi-a stricat ziua si pana la Arad am mai facut 3 ore. Cert e ca am iesit din tara la 20.00 si am ajuns la Gyor aproape de miezul noptii. 

A doua zi am plecat de la Gyor, mic dejun la Paprika, sesiune de shoping la Parndorf si la 15.00 am intins-o spre Solden unde am ajuns pe la 11.00.  Drum de 700 Km din care 650 pe autostrada.

A treia zi ski pe partiile din Solden. Ne-am trezit mai tarziu si am urcat pe la 11.00  37.5 Euro skipass – 147 Km de partii impecabile. Pentru noi a fost prima experienta in Austria, dupa Bansko anul trecut si contactul cu partiile de pe Valea Prahovei si cele din – Ranca, Straja, Parang. Nu existam pe harta skiului din pacate si nu avem sanse sa ajungem repede acolo. Gondole, telescaune, si teleschiuri cat vezi cu ochii. Fara harta te rataceai pe partii. Plus facilitati de mancare, bautura si relas la 2000, 2600 si 3000 m altitudine.

Intentia a fost de a imbina sportul cu plimbatul, asadar urmatoarea zi am vizitat imprejurimile care au culminat cu o vizita la Aquadome-ul din Langelfeld. Fita curata sa stai in piscinile exterioare cu apa calda (unele sulfuroare altele sarate excesiv) si sa admiri alpii inzapeziti la -5 grade Celsius. Cost 43 euro 2 persoane timp de 3 ore cu inchiriere de halat si prosop. Cred ca in Romania ar fi costat cel putin dublu.

A cincea zi, ski direct pe ghetar. Am luat gondola de dimineata, skipass 42 Euro. Pana pe ghetar la 3400 m tb sa iei 3 telegondole si 2 telescaune si sa mai mergi si o portiune pe schiuri. Dar privelistea e impresionanta. Sunt 2 ghetari, pe fiecare versant unul si legatura dintre ei se face printr-un tunel unde mergi pe schiuri. Ce mai incolo si incoace ca n-am cuvinte sa exprim privelistea si facilitatile de acolo.

Nefiind sportivi, doar schiori amatori, am decis in a sasea zi sa mergem in Elvetia pana la Sankt Mortiz cu o opripre la Samnaum. Samnaum o zona libera, fara taxe unde litrul de benzina era 1.05 Euro si cel de motorina 1.00 Euro. Am bagat pana in buza benzina desigur. In rest plin de rusi bogati cu Spyder pe ei. Ni s-a spus ca gasim ceasuri mai ieftine dar mie mi s-au parut mai scumpe ca in Bucuresti si cum nu era in plan achizita de ceasuri am continuat spre Sankt Moritz. Aici fita e religie dar am ajuns cam tarziu si nu ne-am invartit decat vreo 2 ore prin centru si am plecat inapoi.     

A saptea zi direct pe Ghetar. Ski la maxim (pentru noi), piperat cu un mic incident ca cineva din grup a daramat o nemtoaica incepatoare pe care au luat-o cu elicopterul…..
La intoarcere, consoarta a obosit la 2600 mp si nu a mai putut sa mearga mai departe. La austrieci nu poti sa iei scaunul la coborare ca nu e amenajat corespunzator…..si i-am facut semn manipulatorului de la scaun care a chemat skipatrolul si in 5 minute madam era pe snowmobil in drum spre ultima gondola.

In ultima zi de stat in Solden am decis sa vizitam si Innsbruck-ul. Foarte frumos in centru. Cam scumpa parcarea 2.4 Euro/ora si la 4 ore am bagat 9.6 Euro. Ma asteptam sa spele masina de banii astia…..:La St. Moritz am platit la jumatate – 1.2 Euro/ora.

A noaua zi am plecat din Solden la 9.00 dimineata cu directia Salzburg. Din pacata am plecat tarziu si am prins blocaj pe autostrada. Am ajuns la Salzburg pe la 1.00 pm Am prins saptamana Mozart si in centru se desfasura o parada cu trupe care mai decare mai galagioase si mai “funny” imbracate. Dupa parade si un scurt intermezzo prin oras am continuat in directia Budapesta unde am dormit.

In ultima zi ne-am invartiti nitel prin Budapesta si am plecat spre Bucuresti pe la 12.30 unde am ajuns la miezul noptii.

Concluzii:

-   4100 Km parcursi 
-   350 litri de combustibil
-   450 Euro costul carburantului+20 Euro vignetele
-   8.6 l consum mediu la 100 km. Identic cu cel de pe bord. Cam mare dupa parerea mea. Am fost doar 2 persoane in masina dar am avut schiurile pe masina. Cred ca a influentat si asta consumul dar nu cu mai mult de 0.2 litri/100
-    Pe autostrazi nu am depasit 120 km/h dar viteza medie a fost de 110 km/h. Am simtit nevoia de cruise control, dar poate la urmatoarea excursie investesc ca acum am bagat banii intr-un dslr. Si vara merg cu o masina cu cruise din fabrica.
-   Benzina cea mai ieftina a fost in Elvetia la 1.05 Euro/l. In Austria am bagat din orase la 1.27 Euro cea normala. Pe autostrazi era aproape 1.4 Euro/l Am bagat vrea 20 litri si din Ungaria, dar cam scumpa la 1.4 Euro/litru.
-   Solden o super destinatie pentru schi cu partii pentru toate nivelurile dar preponderent albastre si rosii.
-   Tirolul super frumos iarna de vizitat chiar si pentru pietoni (nonschiori).
-   Aquadome-ul nu trebuie ratat.
-   Am dat 600 Euro  - 7 nopti cu 3 mese pe zi, 2 persoane la un Hotel de 3 stele in Vent la 15 km de Solden. A facut toti banii, mai ales mancarea. Drumul in schimb lung si plicticos. In Romania aventura pe drumurile natioanale, mai ales cu tirurile fara sfarsit. Data viitoare ma duc pe la Craiova – Drobeta – Timisoara…….

www.aqua-dome.at
www.soelden.com
SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline miocrl

Re: SOLDEN Austria cu SX4
« Răspuns #1 : 04.Feb.2011, 09:15:37 a.m. »
foarte frumoasa povestea si banuiesc ca si sufletul vostru s-a incarcat :)

ai uitat sa povestesti despre viata de apres-ski din soelden care e un plus.

Offline danker

« Răspuns #2 : 04.Feb.2011, 09:24:06 a.m. »
- Frumoasa vacanta ai avut, multumim si pentru informatii !  :good:
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 04.Feb.2011, 09:33:25 a.m. »
Bine ai revenit din concediu si multumim ca ne-ai impartasit experienta si noua.  :)

Intradevar, conditiile de ski din Alpi sunt deosebite, cu mult peste ce avem la noi in tara. E adevarat ca si pretul este putin mai mare si mai trebuie sa pui si drumul pana acolo, cu tot ce inseamna el, timp si bani, dar la final cand tragi linie eu zic ca merita efortul.

Referitor la zgomotul pe care il ai cand treci peste denivelari, el provine intradevar de la niste bucse, dar nu de la caseta de directie ci de la bara stabilizatoare. Problema e cunoscuta de Suzuki si se inlocuiesc pe garantie. Si eu si multi altii le-am inlocuit fara probleme si problema dispare. Fa o vizita pentru asta la Autonet.

In ceea ce priveste consumul cu skiurile pe plafon, diferenta este totusi mai mare de 0,2 l, mai ales la vitezele de pe autostrada. Pe drumuri nationale nu se observa asa de mult. Am facut eu un test mai demult, am scris aici despre el.

Asteptam si poze din excursie.  :)

Offline jordan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 04.Feb.2011, 01:01:48 p.m. »
O sa incerc la Autonet cu bucsele sa vedem ce zic. Nu axista limita de km la garantie articulatii? Masina are 2 ani si 25000 Km.

Cu consumul e discutabil Ma asteptam sa scada dupa 20000 km. S-a simtit o scadere dupa ce am pus SHELL V power in Austria ca era la acelasi pret cu cea normala intr-o benzinarie. Dar scaderea nu era senzationala - 0.1-0.2 L/100km

Legat de apreski - nu prea l-am gustat. Am fost intr-un pub cu multi nemti galagiosi intr-o zi, dar noi suntem mai pasnici si ne-am tirat repede. Seara am iesit la un karting indoor 10 Euro 10 minute, super fun dar praf karturile. Pista era placata cu lemn si alunecau rau de tot. Incomparabile cu 12 Cp de la AMCK Tunari.

Am fost si la un bowling, ma rog un fel de popice mai mult, cu bile pline si cam rudimentar. Oricum nimic de recomandat express. Cei drept era viata de noapte in Solden cu multe cluburi inclusiv 'privatshow' dar nu ne-am aventurat ca eram cu doamnele......

SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 04.Feb.2011, 05:09:11 p.m. »
Nu stiu daca exista o limita pana la care iti schimba acele bucse. Eu cand le-am schimbat aveam putin peste 60.000 km