1. Vineri cum ajungi zic sa dai o fuga direct in Placa d’Espagna., unde vei vedea Palatul national Trebuie sa il vezi macar in exterior.
http://www.tvl.ro/turism/102-Barcelona-templul-lui-gaudi/obiectiv-mnac.html Programul se inchide la ora 19:00,si nu ai timp de vizitat in interior; chiar daca ai fi intrat sa vezi si interiorul adica Muzeul de arta (picturi si sculpturi cat cuprinde) ti-ar lua jumatate de zi pentru ca sunt foarte multe si nu ai timp, dar totodata la ora 19:00 incepe spectacolul cu…
2. Fantana muzicala din Barcelona (care se afla in fata palatului);ai program de spectacol doar vinerea si sambata, prin urmare poti sa o vezi la ora 19:00 – program 30 minute si ulterior o plimbare prin centru spre locul de cazare.., daca este pe aproape
3. Sambata de dimineata ai zi full - te plimbi pe la Ramblas.(un fel de Lipscani al nostru) si in capat ajungi la statuia lui Cristofor Columb (frumoasa de altfel); de acolo ai indicatoare sa urci usor catre varful Montjuic cu piciorul sau mecanizat (un fel de trenulet). Noi am urcat la picior dar avand invedere lipsa de timp este mai usor cu trenuletul; ajungi la telecabina care te urca in varful Montjuic-ului (nu mai stiu cat era biletul) si vei cobora la capat la castel. Vizitezi o ora castelul/imprejurimi ca nu este foarte mare si iei la coborare cealalta telecabina care it va oferi imagini superbe de deasupa Barcelonei si vei ajunge pe plaja (capatul telefericului este un turn foarte inalt de unde cobori cu liftul. Mai departe pleci de pe plaja si la o scurta distanta vei avea:
4. Aqvarium Barcelona (nu trebuie sa il scapi)
http://www.tvl.ro/turism/102-Barcelona-templul-lui-gaudi/obiectiv-aquarium-barcelona.html Dupa ce l-ai vizitat poti sa treci pe la
5. Muzeul de istorie Catalana – care este deschis pe 4 etaje si ne-a placut foarte mult mai ales pentru ca iti reda istoria si in exponate/ prezentari relativ recente; 1900, 1945; (ai sa vezi la un momendat cum era un pub din secolul trecut) Daca termini cu muzeul poti sa iei transportul in comun si sa vezi:
6. Sagrada Familia - sper ca nu s-a inserat si o vei putea admira in toata splendoarea ei; ce este de remarcat faptul ca desi au incercat sa o continue nu au resit sa reproduca nici in mica masura ce a inceput Gaudi
7. Duminica iti faci programul cum consideri dar pentru ca sunt oarecum distantate intre ele (iti recomand metroul - infrastructura este asa facuta incat in comparatie cu noi intre Piata Universitatii si Unirii ei ar mai fi pus o statie de metrou)); te las pe tine sa alegi obiectivele, care in prelabil ti le-ai fixat pe o harta. Nu rata:
Parcul Guel, Casa Bathlo, La Pedrera – obiective ce definesc arta lui Gaudi. Desigur pentru noi baietii este un must-do Camp Nou, stadionul Barcelonei.
Ar fmai fi de vizitat gradina zoologica, care este construita in asa fel incat nu ai senzatia ca animalele sunt ingradite iar pe aleii misuna tot felul de pauni, papagali si alte oratanii nestingherite de prezenta vizitatorilor.
Stiu ca sunt subiectiv si sunt multe altele de vizitat dar am incercat sa sintetize ce mi-a placut; astept si ceilalti colegi de forum cu alte circuite, dar cam atat pentru doua zile.