Autor Subiect: Suntem o societate in cadere libera...  (Citit de 2937 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Suntem o societate in cadere libera...
« : 01.Ian.2011, 05:19:18 p.m. »
Nu stiu daca este un post de bun augur pentru anul ce tocmai a inceput, dar efectiv mi s-a facut greata de ce am putut vedea aseara in programul televiziunilor nationale. Partea culminanta a fost la ora 12.00 cand, alegand sa las televizorul pe Antena 1, au aparut acele domnite topless prezentand draga doamne acel tort record. Toti ochii kinderilor ce asteptau sa inceapa numaratoarea inversa s-au facut mari... De ce naiba era musai sa fie regizat acel moment cu 3 min inainte de ora 12.00, ca la o televiziune de XXX ?
In rest manele, sani si picioare din gat si priviri lascive.... transmise toate cat mai in prim plan. Am vrut sa salvez situatia comutand pe TVR1.... alta dezamagire. Este adevarat ca este primul an cand stau in fata televizorului de revelion, dupa o serie de alti 6 in care nu am dat nici o importanta televiziunii. Dar sincer sunt total dezamagit despre ce a ajuns sa fie numit la noi "divertisment". Am luat-o eu razna sau chiar suntem in cadere libera?
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Leutz

Re: Suntem o societate in cadere libera...
« Răspuns #1 : 02.Ian.2011, 12:36:56 a.m. »
Pai postul nu prea e de bun augur. Sunt destule pe tema asta.

Eu unul astept posturi in care utilizatorii, cetateni romani dealtfel, sa vina cu propuneri COERENTE pentru oprirea acestei caderi libere; si mai mult decat atat, sa ne povesteasca ce AU facut in viata lor in acest sens, sa recunoasca ce NU au facut ... sau ne impartaseasca ce au facut, cu voie sau fara de voie, tocmai pentru a accelera caderea.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #2 : 02.Ian.2011, 09:48:06 a.m. »
eu nu ma bag! de ce sa zic ca are dreptate si Leutz si Silfax? Ajuta la ceva? Nu ajuta! De-aia nu ma bag!  :prty:In rest, La Multi Ani si multa sanatate! Si multe aventuri reusite in 2011!!!

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #3 : 02.Ian.2011, 11:53:27 a.m. »
Păi o fi liberă căderea ori e meșteșugită de oarece specialiști în domeniu ?
În anii '80 aveam un profesor care utiliza doar termenul "tembelizor" referitor la bijuteria electronică care ne șlefuia două ore zilnic, profilul moral politic în opera de făurire a omului nou, posesorul înaltei conștiințe muncitoresc-revoluționare.
Acu' realizez că ăia erau niște ageamii !
Au sosit profesioniștii ! Este halucinant cum poate fi influențat comportamentul mulțimii prin media: busculada din decembrie '89 a fost, poate, o capodoperă în domeniu! Vinerea premergătoare turului 2 pt alegerile prezidențiale din 2009 ar fi alt exemplu iar împreună sunt 2 jaloane semnificative pe unul din palierele pe care se desfășoară manipularea media.
De multe ori mă întrebam de unde acel "așa se poartă", în domeniul vestimentar să spunem... Eu nu citisem nici în M.O., nici în "Capital" ori "Cațavencu" că nu se mai poartă reverele "Petre Roman" la sacou, că nu e trendy să mai asociezi cravată la cămașă, că mașina de fițe în 2009 este Range Rover Sport - Q7 alb căzuse în anonimat, etc.
Cei din jurul meu aflau repede aceste lucruri nespuse explicit decât în surse la care nu aveau acces ori interes; pur și simpu au un organ (probabil mie îmi lipsește, o fi fost în pachetul de opționale cu urechea muzicală - pachet  pe care nu l-am achiziționat) cu care receptează acest tip de mesaj din emisiunile TV. Putem oricând observa că cei mai mulți percepem diferit conținutul unor mesaje. Am avut în preajmă persoane care, abuzând de răbdarea mea, obișnuiau să-mi "traducă" ceea ce urmărisem împreună cu câteva secunde mai devreme la TV. Diferențele erau grandioase !
Ce-i de făcut ?
Greu de spus, ambiția de a rămâne fidel propriilor principii pare falimentară, eu trăiesc pe propria-mi piele acest lucru.
Într-adevăr, e mai ușor să iei un tratament minune pt slăbit (apoi să te lamentezi că nu a dat rezultate, ai tocat banii de pomană, au apărut probleme de sănătate) decât să respecți o dietă și să faci jogging, de exemplu. Probabil mecanismul este similar: de ce să gândesc cu capul meu (care are ferticicat de la USH, mânca-ți-aș !) când poți prelua, gata digerate de creiere de specialiști în domeniu (nu-i așa ?), ideile călăuzitoare ale existenței ???
Care sunt și mok, îți dai seama soro?
Mai devreme, într-un film american, un nene ne explica că tinerii cu principii ajung bătrâni cu datorii !
Concentrându-ne pe programele TV de revelion, poate că sunt chintesența planurilor pt. anul următor. Personal visam să se termine revelioanele cu stela și arșinel, nae și vasile, țociu și palade, (să mă scuze fanii celor enumerați) dar nici în coșmarurile mele nu îi înlocuiam cu maneliști și "telectuale"siliconate. Au făcut-o alții pt noi !
Vestea tristă pt Leutz este că nu am un plan global pentru a îndrepta aceste lucruri și că în general evit demersurile donquijotești. Încerc să gândesc cu mintea mea, încerc să trăiesc cum cred eu de cuviință, încercând să mențin ce consider eu că este benefic din ce am văzut, trăit și preluat de la generațiile anterioare. Explic copiilor mei cum văd eu lucrurile, îi încurajez să gândească, să aibă opinii și să le exprime. Să nu își procure informația  exclusiv de pe monitor, să mai facă pe ciornă, cu creionul, calculele pt problemele la mate, chestii de-astea !
Așteptăm alte opinii...
LA MULȚI ANI tuturor !!!

P.S. Revenim la afirmația lui Descartes, că cea mai bună lume este cea în care trăim...Dacă în atâtea milenii de existență omenirea aici a ajuns...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline sanduraveica

« Răspuns #4 : 02.Ian.2011, 12:07:51 p.m. »
     Leutz, e firesc ca intr-un moment ca trecerea dintre ani Silfax sa-si dea cu parerea despre un segment foarte important cum e televziunea mai ales ca nu l-a urmarit de 6 ani. Acum nu mai e ca atunci, cand exista un singur televizor pe strada si vecinul respectiv il scotea pe fereatra sa vedem toti pustii tot felul de emisiuni. Azi, din dorinta unei audiente cat mai mari, dau pe posturile lor particulare tot ce atrage dar fara discernamant. Sa te gandesti si la cei care prefera astfel de emisiuni, fara intentia de ai jigni si la ce scoala au facut de 20 de ani incoace si ce educatie au primit. Am vazut chiar si batrani care nu stiau diferenta dintre craciun si paste. Dar astea sunt alte aspecte ale intregului socetatii noastre din ziua de azi. Si daca ne referim doar la domeniul asta, prea multe nu ai ce face decat sa comuti canalul sau sa inchizi televizorul si sa petreci fiind vorba de revelion. Da, ai dreptate si ideea ta despre propuneri coerente venite impotriva caderi libere e bine venita aici si merita sa deschidem topicuri pe tema asta. Altfel, sunt sigur ca toti colegii nostri de aici incearca in domeniul lor de activitate, acasa in familie sa opreasca aceasta cadere libera.
  • Ignis

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 02.Ian.2011, 12:22:12 p.m. »
Păi o fi liberă căderea ori e meșteșugită de oarece specialiști în domeniu ?
Uitam de unde rasare soarele ................ si presedintele ???

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 02.Ian.2011, 01:32:54 p.m. »
Pai soarele rasare la rasarit, nu ne spunea si Sadoveanu ca lumina vine de la rasarit? :)

Cele de mai sus sunt un efect, nu o cauza. Politicul este tot o emanatie a noastra, a societatii in general. Dar e doar o componenta a societatii de azi si pe langa el sunt multe alte aspecte care nu sunt chiar asa cum am vrea sa fie.

Offline Silfax

« Răspuns #7 : 02.Ian.2011, 05:19:19 p.m. »
Pai postul nu prea e de bun augur. Sunt destule pe tema asta.

Eu unul astept posturi in care utilizatorii, cetateni romani dealtfel, sa vina cu propuneri COERENTE pentru oprirea acestei caderi libere; si mai mult decat atat, sa ne povesteasca ce AU facut in viata lor in acest sens, sa recunoasca ce NU au facut ... sau ne impartaseasca ce au facut, cu voie sau fara de voie, tocmai pentru a accelera caderea.

Sincer in noaptea de 31 Dec. intrebarea pe care mi-o puneam era legata de unitatea in materie de divertisment a televiziunilor versus ce consider personal demn de apreciat in aceste programe. Emanatia televiziunilor in materie vine ca rod al cererii de pe piata de media, nu? Eu nu ma regasesc in publicul vizat si de aceea am pus intrebarea de mai sus.
  In rest, dau dreptate la ceea ce a scris Leutz si completez cu varianta data de Basescu jurnalistilor: "emigrati daca nu va place".
Personal inca incerc sa gasesc acel pol de opinie care sa ma reprezinte in societate si caruia sa ma raliez, pentru ca nu ma consider un lider dar as sti sa apreciez unul. Nu iau pozitie de unul singur, pentru ca am facut-o si nu am rezolvat nimic. Iar daca in final nu voi reusi ce mi-am propus, voi emigra si eu si voi sta cu ochii pe ce vor reusi sa faca cei ramasi in tara....
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline VAXXi

« Răspuns #8 : 02.Ian.2011, 06:05:11 p.m. »
Televiziunea (ca ne place sau nu) trebuie sa vanda "eyeballs", adica sa aiba audienta. Daca au audienta, fac bani, e simplu. Si ca ne place sau nu, publicul majoritar acum in tara este ala care citeste Libertatea si Cancan, care urmareste barfele cu fotbalisti/vedete/Becali, are rata la banca pentru plasma si frigider, care bea doar bere la PET si voteaza cu cine da "pachetul electoral" mai bun. Majoritatea romanilor (ca ne place sau nu) traieste de pe-o zi pe alta, fara mari planuri de viata, fara gandul de-a se imbunatati pe sine, fara ganduri de-a calatori, fara ganduri de-a citi, de-a se culturaliza, de-a avea un hobby, de-a construi ceva... viseaza ajutoare de la stat, mici si bere ieftina, cat mai putina munca daca e posibil si spera la castiguri la Loto.

Mai e un procentaj mic care inoata impotriva curentului, similar noua astora de-activam pe forumuri, da' in ultimii ani observ din ce in ce mai des la campul "Location" din profil alte tari decat Romania. Cine mai poa' sa reziste, bine; cine nu, face la fel. Din pacate, cum nu vad nici o speranta de-a schimba mersul asta pe sens unic spre indobitocire si incultura (un popor needucat si subjugat de taxe/impozite/rate e un popor usor de manipulat) ... va fi si mai rau.

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #9 : 02.Ian.2011, 09:06:13 p.m. »
VAXXi... nasol tablou ai zugravit. Da' foarte apropiat de realitate. Faza cu televiziunea e ca faza cu conducatorii... ne place sau nu, democratia e democratie. Deocamdata...inca... Dar, asa cum bine zici la final, cine stie ce absurditati or sa ne mai loveasca.... Vezi, suntem optimisti: se poate si mai rau!  :-S

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!