Autor Subiect: Oglinzi incalzite  (Citit de 28859 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
Re: Oglinzi incalzite
« Răspuns #20 : 11.Ian.2011, 01:16:54 p.m. »
Pe forumul 4x4 a aparut o informatie suplimentara: se pare ca oglinda are sanse sa crape daca in spate lei se acumuleaza gheata. Daca poate vreunul din cei patiti sa ne confirme sau infirme acest lucru.

Cred ca exact asta a fost. Sotia a spalat masina in ziua aia si peste noapte a fost foarte frig. Dimineata oglinda era crapata. Locuim la curte si nu avea cum sa umble cineva la ea.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline stema

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
« Răspuns #21 : 12.Ian.2011, 04:22:15 p.m. »
SCENARIUL (meu) suna cam asa:

Din cauza distantierelor de 4cm montate,rotile din fata arunca apa pe carcasa oglinzilor laterale.aceasta ramane intre geamul oglinzii si suportul de plastic pe care este fixata(spatiul avand mai multe gauri de infiltrare), dupa care foarte usor la inghet ,oglinda face BUM.

REZOLVARE (a mea):

Dupa indelungi cautari de geam oglinda (SUZUKI JIMNY "98-05) ,la firme cu pretentii in domeniu, ajung si la un magazin BARDI AUTO (sper sa nu fie problema de reclama,da chiar o merita!) unde imediat primesc 2 coduri pentru Jimnylica,un pret de 110 lei setul si un termen prompt de livrare: 24 h !
Devin putin suspicios pana la primirea oglinzilor, fiindu-mi frica de o eventuala inadvertenta de coduri si ani (dupa 2005 este un alt model).
Oglinzile sosesc in termen, sunt prevazute la montaj cu hartie cu adeziv pe ambele fete.
Nu folosesc metoda aceasta pentru ca suportul de plastic in care sunt fixate geamurile nu tolereaza un plus de grosime, incalzesc suportul cu pistol cu aer cald pentru a permite intrarea geamului in rama perimetrica, ajutata cu putina vaselina oglinda intra la locul ei perfect.
Izolez cu silicon gaurile de pe spate pentru a mai impiedica infiltrarea apei si gata....o infig in clemele suportului.

Astept acum sa vedem cata viata o avea...

RECAPITULAM:

NUMAI LA BARDI AUTO:

-GEAM OGLINDA STANGA cod TL13- SUZ2867
-GEAM OGLINDA DREAPTA cod TL13- SUZ 2868
AMBELE NUMAI PT.JIMNY 1998-2005
oglinzile sunt fabricate in Ungaria ,de calitate buna

P.S.nu am nici o legatura cu firma furnizoare si nu incerca sa promovez decat o informatie folositoare membrilor acestui forum..

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Love Off-Road
« Răspuns #22 : 13.Ian.2011, 02:32:56 p.m. »
La Jimny ramane apa in spatele oglinzii mereul ca are loc destul  pe unde sa intre si m-ai ales pe geru care a fost ingheata instant si deaia s-au fisurat oglinzile! :)
Suzuki Jimny x3Moffroad.ro

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #23 : 30.Ian.2012, 03:57:21 p.m. »
Mi s-a crapat oglida dreapta.  X-( Nu am mai patit asa la nici o masina sa crape oglinzile de la ger. Se poate schimba doar oglinda? Cu una obisnuita. Sau trebuie neaparat originala care micsoreaza imaginea.

De la frigul asta ieri mi-a crapat oglinda stanga. X-( Anu trecut aia dreapta da cei drept dupa o spalare. Cred ca de la frig se stramba plasticul si crapa oglinda. Altfel nu imi explic. Si nici nu se gasesc numai sticla de la oglinda, cea cu incalzire. Anul trecut am dat 1200 Ron pe oglinda din dreapta. Poate reusesc sa gasesc numai sticla ca nu mai dau 1200 pe alta oglinda.
« Ultima Modificare: 30.Ian.2012, 03:58:59 p.m. de nellob »
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline BXXENL

« Răspuns #24 : 30.Ian.2012, 04:04:15 p.m. »
Nu merge sa iei de la dezmembrari o oglinda de camion sau duba si sa tai din ea cat iti trebuie?  Si refolosesti plasticul si incalzirea de la cea sparta. Eventual ii lasi o margine de 1 mm ca sa aibe loc sa se contracte plasticul ala nemernic.  Oglinda chioara ca de baie nu e chiar ok sa folosesti, dar merge in caz de avarie in portofel.

De 1200 lei demontez oglinzile de pe masina si le tin in casa toata iarna si merg cu taxiul, aca pui si benzina si uzura la masina economisita, cauciucuri de iarna etc, e chiar rentabil.  Sau faci casco pe 1 an aproape si esti protejat si de alte ghinioane.
« Ultima Modificare: 30.Ian.2012, 04:05:50 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #25 : 31.Ian.2012, 10:49:00 a.m. »
Anul trecut in Brasov la -25 mi-a crapat oglinda stanga si am schimbat-o. Tata a gasit oglinda, e faina , are o tenta de albastru ca la bmw( e36 ) iar eu am taiat-o frumos la dimensiuni. Am renuntat la acel plastic.    Ieri mi-a crapat cea din dreapta. Zilele astea tre sa o  schimb.  E absurd sa dai 12mil pe o oglinda WTF :))) chit ca imi puneam alt set de oglinzi de prin dezmembrari si nu dadeam 12mil pe o oglinda....... Noi astia mai fara banutzi se pare ca suntem mai "gospodari" de fel.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2012, 10:51:04 a.m. de Emi »

Offline unde

« Răspuns #26 : 31.Ian.2012, 11:04:50 a.m. »
 @Emi: Unde ai gasit oglinda si la ce pret?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #27 : 02.Feb.2012, 01:42:46 p.m. »
Incearca la Rips Ploiesti. Au niste preturi decente zic eu.

Offline unde

« Răspuns #28 : 03.Feb.2012, 03:27:07 p.m. »
 Mersi!
 Cit a fost "halatul"?
 Pentru ca m-ati speriat, eu am bagat azi dimineata oglinzile in niste pungi si le-am tras un scoci peste.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline miocrl

« Răspuns #29 : 03.Feb.2012, 03:39:27 p.m. »
pentru protejarea lor trebuie sa ai grija ca atunci cand parchezi sa eliberezi partea de jos dintre sticla si plastic ca sa se scurga toata apa(zapada incalzita de ele); ca altfel ramane inuntru si la inghet face buba