Autor Subiect: Proiectoare de ceata  (Citit de 9027 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
  • Gen: Bărbat
Proiectoare de ceata
« : 07.Nov.2010, 07:50:02 p.m. »
Mi-am montat proiectoare de ceata, SX4-ul meu nu a avut in dotare. Observ ca au joc in plan vertical, cel din stanga are joc mai mare, probabil o sa balangane in sus si in jos la trecerea peste denivelari. La masinile dotate din fabrica cu proiectoare de ceata exista acest joc? Deoarece nu bat la fel am incercat un reglaj. Accesul este foarte dificil, printr-o gaura aflata sub bara,mai in spate,dar n-am reusit deoarece nu are surub ce poate fi reglat cu surubelnita ci un fel de rotita dintata pe care n-am putut sa o invart. Daca cineva stie cum se face il rog sa ma invete si pe mine.  ;-)

Offline LeonardSZK

Re: Proiectoare de ceata
« Răspuns #1 : 07.Nov.2010, 09:24:16 p.m. »
Cu o surubelnita in cruce groasa (~6mm) si lunga (~20-25 cm).
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #2 : 08.Nov.2010, 07:23:04 p.m. »
Sa inteleg ca se formeaza un fel de angrenaj intre surubelnita in cruce si rotita dintata?

Offline LeonardSZK

« Răspuns #3 : 08.Nov.2010, 08:41:03 p.m. »
Cam asa ceva. Trebuie ca surubelnita sa fie destul de groasa ca sa se potriveasca "crucea" cu pasul rotitei. Greu este pana potrivesti "dinte pe dinte", dupa aceea merge usor reglajul.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #4 : 09.Nov.2010, 07:55:25 p.m. »
Multumesc pentru sugestii. Am o trusa cu multi biti, sper sa gasesc unul sa se potriveasca. Mai am o intrebare, dupa reglaj se mai micsoreaza jocul acela in plan vertical?

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 09.Nov.2010, 08:09:14 p.m. »
nu stiu dar oricum ar fi reglate.. in sus sau in jos nu au voie sa aiba joc. presupun ca ceva nu e prins bine. sta doar in 3 clipsuri.

daca vrei intreg manualul da-mi mailul in PM. poti citi toate detaliile si despre reglare samd

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 09.Nov.2010, 08:26:15 p.m. »
eu pe ale mele nu am incercat sa le reglez nici o data, pentru ca nu le folosesc decat pe ceata, deci foarte rar, dar cand spal masina se observa ca au putin joc...

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #7 : 09.Nov.2010, 10:19:50 p.m. »
in speranta ca sunt "on topic" am si eu o intrebare blonda:

In seara asta imi tot facea soferul din spate niste semne :)... initial am crezut ca vb la telefon, dupa care am vazut ca insista si imita niste faruri, da ma stiam fara pata fiindca erau e drept aprinse insa nu faza lunga sau alte mizerii... drept urmare am ridicat din umeri si mi-am exprimat nedumerirea.

Cum omul insista si era probabil contrariat ca nu-i acord atentia cuvenita, am mutat "conversatia" pe geam si mi-a explicat cum ca as avea farurile de ceata aprinse (pe spate evident).

Numai ca faza e ca io ma stiam fara faruri de ceata, cel putin pe fata nu am si am ramas usor debusolata fiindca pe bord nu era aprins niciun martor, am tot sucit manetelele de langa volan in fel si chip si nimic. Oricum era greu sa ma prind fara sa ma dau jos din masina pentru a verifica si la momentul respectiv se mergea in coloana...

Asadar, spuneti-mi si mie unde ar putea fi minunea aia de buton, manetica si ce sa fac sa nu ma mai agate soferii in trafic pe un astfel de motiv :). Banuiesc si ca l-au agasat farurile mele si nu as vrea sa se mai intample.

Multzam fain!

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #8 : 09.Nov.2010, 10:21:31 p.m. »
btw eu am manual in maghiara si nu e chip sa ma prind ce si cum... decat daca o iau iar pe incercatelea.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #9 : 09.Nov.2010, 11:03:25 p.m. »
Pai atunci cand ai stopul de ceata aprins ar trebui sa ti se aprinda la bord un bec galben. Stopul de ceata il aprinzi de pe maneta pe care ai semnalul si faza lunga/scurta.

2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI