Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki IGNIS
»
Probleme tehnice IGNIS
»
Zgomot suspect la franare, cred....
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: Zgomot suspect la franare, cred.... (Citit de 4407 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
cobra20
Hero Member
Mesaje postate: 1254
Gen:
Zgomot suspect la franare, cred....
«
:
30.Oct.2010, 12:45:20 p.m. »
Astazi mi-a facut figuri masina. Oricate ori franez, face un zgomot suspect, un fel de pocnitura. Acuma cea ce nu stiu de unde vine sau daca franele is de vina sau ceva plastic sau ceva care se loveste de ceva?
«
Ultima Modificare: 30.Oct.2010, 12:48:09 p.m. de cobra20
»
memorat
Something, somewhere went terribly wrong.
R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII Tel.:0749.405.130
sxtelu
Hero Member
Mesaje postate: 1590
Gen:
În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Zgomot suspect la franare, cred....
«
Răspuns #1 :
30.Oct.2010, 03:00:18 p.m. »
1. Verifica daca nu-s terminate plăcuţele de frână.
2. E posibil, datorită uzurii vreunei componente din trenul de rulare, când frânezi să "rămână în urmă" braţul, respectiv puntea...Ipoteză mai puţin probabilă decât prima, zic eu...
3. Sunt colegi de forum cu expertiză în domeniu, să îi lăasăm să-şi spună părerea; diagnosticarea nu se poate face doar din lecturarea unui text. E bine să ştii însă ce ar putea fi şi ce ai de făcut, dacă mai poţi circula ori e indicat să o "internezi" cât mai repede.
memorat
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."
Mark Twain
cobra20
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #2 :
30.Oct.2010, 03:25:08 p.m. »
placutele de frane is OK, mai au carne pe ele. Comportamentul masinii este la fel, nu am probleme la franare, zgomotul e mai mult unul de frecare parca, ceva freaca ceva.
memorat
R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII Tel.:0749.405.130
Stefan
Hero Member
Mesaje postate: 1025
Gen:
FeeL the SnoW!
«
Răspuns #3 :
01.Nov.2010, 10:01:37 a.m. »
ai lasat-o cumva un timp mai lung pe dreapta? Poate au ruginit un pic sabotii si isi revine dupa cateva zile.
memorat
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..
cobra20
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #4 :
01.Nov.2010, 10:18:32 a.m. »
Citat din: Stefan din 01.Nov.2010, 10:01:37 a.m.
ai lasat-o cumva un timp mai lung pe dreapta?
Adica?
memorat
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
«
Răspuns #5 :
01.Nov.2010, 10:36:29 a.m. »
adica daca a stat masina 1 saptamana 2 in ploaie afara sa rugineasca tamburii si discurile
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
cobra20
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #6 :
21.Nov.2010, 12:08:34 p.m. »
Nu mai fac topic separat, deoarece noua problema e tot cu pocnituri. De vineri am observat cand intru intr-un sens giratoriu si virez se aude un zgomot continuu pana ce nu redresez masina, parca ceva ar bate acolo. Astazi am demontat roata si m-am uitat pe acolo, dar nu am vazut nimic iesit in comun sau ceva care sa faca zgomotul. Pe langa asta am o alta problema care am depistat cu tetsul asta. Un scartait puternic de metal, am un filmulet aici in care se aude zgomotul asta:
Pe scurt in ce face zgomotul ala la virare inca nu stiu, m-am pricopsit cu doua "probleme" de zgomot, deoarece masina functioneaza perfect.
memorat
sanduraveica
Hero Member
Mesaje postate: 741
Gen:
0755020512
Bucuresti
«
Răspuns #7 :
21.Nov.2010, 09:57:45 p.m. »
Sa inteleg ca ai ridicat masina pe cric si invirteai roata cu mana? In orice caz, trebuie sa te uiti foarte atent la urme de frecat, de indoit, de ceva slabit etc. poate ti-a scapat la prima inspectie!
memorat
Ignis
tdd70
Full Member
Mesaje postate: 217
Gen:
«
Răspuns #8 :
22.Nov.2010, 09:22:21 a.m. »
Parerea mea e sa mergi cu masina la un service, nu neaparat reprezentanta... din ce spui tu poate deveni ceva grav in scurt timp. Din experienta mea, zgomotul care apare doar la curbe (mai ales ca a venit sezonul rece) poate fi de la o planetara. Pocnitura de care spui ca apare cand calci frana poate fi de la un etrier, sau poate s-a intamplat de ai calcat frana mai tare si apasat in ultima vreme si a s-a miscat vreo placuta de frana de la locul ei, sau pistonasul care impinge placuta pe disc sa fie un pic gripata... oricum problemele care apar la sistemul de franare e bine sa le rezolvi repede, inainte de a pati ceva rau cu masina. Sfatul meu e sa mergi repede la un service (orice service) macar pentru o constatare (costa maxim 50 ron) sa-ti spuna ce si cum, apoi poti sa ne spui si noua ce s-a descoperit. Bafta
memorat
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,
cobra20
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #9 :
22.Nov.2010, 09:37:43 a.m. »
prima data desfac tamburul si ma uit inauntru. Chestie este ca astazi nu a facut nici un zgomot. Alta, cu roata pusa sunetul ala de metal nu se aude, numai daca misc tamburul, si si asa doar cateodata.
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»