Autor Subiect: Viteza scriere/citire suportata de radiocd-ul original al masinii!  (Citit de 10271 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline herrgrila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Stie cineva la ce viteza trebuie sa "ard" cd-urile pentru a fi citite de scula stock de pe masina?
Am incercat cu unul la 52X si nu mere! :-?

Offline dragon

Re: Viteza scriere/citire suportata de radiocd-ul original al masinii!
« Răspuns #1 : 05.Aug.2010, 08:10:05 p.m. »
Arde cd-ul cu viteza cea mai mica pentru a evita erori de citire.
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #2 : 05.Aug.2010, 08:16:44 p.m. »
In mod normal ar trebui sa-l citeasca la orice viteza.
Dar cum a zis si dragon,arde-l cu cea mai mica viteza,chit ca stai mai mult..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline VAXXi

« Răspuns #3 : 05.Aug.2010, 09:17:40 p.m. »
Cu tot respectu', tinand cont ca m-a pasionat nitel domeniul asta ... mitul cu "arde-l la viteza cea mai mica" este un mit si nu mai e valabil in ziua de azi. Pe scurt, CDurile destinate scrierii la viteze mari sunt fabricate prin metode diferite decat alea din primele generatii (1-8x), si trebuie scrise la viteza egala sau apropiata de viteza inscriptionata pe ele.

Problema este alta insa: materialele folosite la fabricatie variaza de la producator la producator, si in functie de componentele utilizate de producator in CD playere rezultatele vor fi mai bune sau mai proaste (adica, imperecherea "cd player - disc"). Nu mai vorbesc de numeroasele falsuri prezente pe piata, sau acelasi brand care schimba fabrica de productie, ajungandu-se ca unii sa fie foarte multumiti si altii foarte nemultumiti de aceeasi marca de disc. Intr-o vreme se gaseau si discuri fabricate de Taiyo Yuden, acum e plin de discuri dubioase (auzisem ca intr-o vreme se fabricau CDuri blank in Romania, cu utilaje refurbished si rata de erori destul de mare, dar ce conteaza cat timp sunt ieftine).

Daca vreti sa aflati ce-i cu adevarat un disc blank, folositi un soft care citeste ATIP-ul de pe disc (de exemplu asta), si vedeti cu ce "fabrica" se intelege mai bine CD playerul propriu. Dupa care experimentati cateva marci si modele diferite, pana gasiti mediul perfect de scriere. Si gata :)

Offline csb

« Răspuns #4 : 05.Aug.2010, 09:18:30 p.m. »
Eu folosesc in masina in CD-RW pe care pun mp3 si dupa ce ma satur il rescriu, fara sa am probleme cu el in masina. Il rescriu pe laptop la viteaza permisa de CD-RW -ul respectiv (nici nu stiu axet cat x) dar cred ca astea permit o viteza maxima de scriere mai mica decat CD-R.
« Ultima Modificare: 05.Aug.2010, 09:32:46 p.m. de csb »
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline bogogica

« Răspuns #5 : 06.Aug.2010, 09:47:36 a.m. »
Multumim VAXXi de link, dar antivirusul meu, Nod32, spune ca acel programel este insotit de un virus. Intr-adevar, ai dreptate cu compatibilitatea dintre blank-urile CD/DVD si unitatea de scriere precum si cea de citire, dar asta implica totusi si o rata de erori mai scazuta, atunci cand se face o scriere la viteze ceva mai mici decat maximul cunoscut de inscriptor.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #6 : 07.Aug.2010, 06:45:12 p.m. »
Si la mine a facut urat antivirusul (Avast).
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline VAXXi

« Răspuns #7 : 07.Aug.2010, 08:41:34 p.m. »
Mea culpa, n-am antivirus, dar parea in regula (era mentionat pe diverse site-uri de shareware). Am descoperit ca si Nero DiscSpeed stie sa afiseze ATIP-ul, care arata cam asa:

Va intereseaza sectiunea pe care-am evidentiat-o. In cazul de fata, e un disc TDK DVD+R albastrui, marcat cu 1-16X. Codul de producator este MBIPG101 R05 001, si-l putem cauta pe-aici de exemplu, afland ca e vandut si ca Philips Lightscribe 16x si n-are rezultate deloc rele. Tot din ATIP se vad si vitezele la care a fost testat ca fiind ok, deci 16X e viteza maxima.

Iata alt disc:

Este un Imation DVD-R argintiu 16x, vandut la spindle de 25; are cod MBI 01RG40, care nu e prezent in forumul de mai sus dar la o cautare pe Google gasim asta, deci e ceva dubios cu el (pare-se, depinde de fabrica sursa). Iarasi suspect este si faptul ca in ATIP scrie ca duce 20x, desi pe el scrie 16x.

Cam asta ar fi ideea alegerii unor marci de CD-uri/DVD-uri care sa fie de calitate, sa nu dea erori aiurea, si sa nu devina necitibile in cateva saptamani sau luni.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 07.Aug.2010, 09:55:28 p.m. »
Eu folosesc pentru scrierea discurilor(Audio-CD)  un soft free "CD BURNER XP"
Go Terios!!!:)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #9 : 08.Aug.2010, 01:11:16 a.m. »
Wow,multumim de informatii VAXXi!
Eu eram obisnuit de la concursuri sa trag muzica la viteza cat mai mica.Si evident audio;fara mp3.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI