Dragii mei,
In deloc tumultuosul orasel in care-mi adun anii spre o varsta venerabila (sper) in general nu se intampla nimic.
Foarte rar si cateodata, alesii nostri locali, manati de dorul de a realiza un trafic minunat iau niste masuri in colaborare cu minunata politie rutiera locala. Asadar ei mai purced la a lua o serie de masuri de natura a fluidiza traficul rutier si pietonal! (v-am spart...nu va astptati la asta)
Eu sunt sincer si imi cunosc limitarile. Am terminat scoala de soferi acu ceva ani, nu mai tiu minte nici semnele nici regulile de circulatie. Asadar o sa apelez la ajutorul vostru pentru ca astazi m-am izbit de o problema si nu stiu cum sa o abordez.
Premize initiale:

- ce e cu verde este trotuar cu latime de vreo 4 metri (daca mai tarziu in foto o sa vedeti iarba... e spatiu verde de vreun metru dupa aia trotuarul de care zic)
- strada "ar fi" una cu 3 benzi, insa e structurata pe 2 sensuri cu o banda pentru parcare - special marcata
- pe sensul opus sunt alveole de parcare in spic
Dupa mintea mea as putea sa parchez masina pe sensul meu (banda de parcare), pe sensul opus in parcarile in spic ori, de ce nu, chiar pe trotuar (ramane berechet spatiu pentru pietoni, nu doar 1 metru cum ar zice codul rutier, pentru cine isi mai aminteste)
Premiza schimbatoare:
- pozitionat cam in locul din schema de mai sus (in dreapta drumului, langa banda de parcare) au aparut niste noi semne de circulatie:

pe care imi permit sa vi le citesc, in cazul in care poza e neclara (de sus in jos)
- oprirea interzisa
cu urmatoarele aditionale
- se ridica masina
- inclusiv pe trotuar conform HCL...
- pana la semn (sageata in jos)
Intrebarea mea e simpla si nu..nu este daca am voie sa mai parchez pe trotuar

IN CONDITIILE DE MAI SUS AM VOIE SA PARCHEZ MASINA IN CONTINUARE PE BANDA DE PARCARE

Astept raspunsurile pe adresa redactiei