Autor Subiect: Chestionar - problema aplicata de circulatie rutiera  (Citit de 3701 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Batranul

Chestionar - problema aplicata de circulatie rutiera
« : 12.Iul.2010, 04:38:42 p.m. »
Dragii mei,

In deloc tumultuosul orasel in care-mi adun anii spre o varsta venerabila (sper) in general nu se intampla nimic.
Foarte rar si cateodata, alesii nostri locali, manati de dorul de a realiza un trafic minunat iau niste masuri in colaborare cu minunata politie rutiera locala. Asadar ei mai purced la a lua o serie de masuri de natura a fluidiza traficul rutier si pietonal! (v-am spart...nu va astptati la asta)

Eu sunt sincer si imi cunosc limitarile. Am terminat scoala de soferi acu ceva ani, nu mai tiu minte nici semnele nici regulile de circulatie. Asadar o sa apelez la ajutorul vostru pentru ca astazi m-am izbit de o problema si nu stiu cum sa o abordez.

Premize initiale:

- ce e cu verde este trotuar cu latime de vreo 4 metri (daca mai tarziu in foto o sa vedeti iarba... e spatiu verde de vreun metru dupa aia trotuarul de care zic)
- strada "ar fi" una cu 3 benzi, insa e structurata pe 2 sensuri cu o banda pentru parcare - special marcata
- pe sensul opus sunt alveole de parcare in spic

Dupa mintea mea as putea sa parchez masina pe sensul meu (banda de parcare), pe sensul opus in parcarile in spic ori, de ce nu, chiar pe trotuar (ramane berechet spatiu pentru pietoni, nu doar 1 metru cum ar zice codul rutier, pentru cine isi mai aminteste)

Premiza schimbatoare:
- pozitionat cam in locul din schema de mai sus (in dreapta drumului, langa banda de parcare) au aparut niste noi semne de circulatie:

pe care imi permit sa vi le citesc, in cazul in care poza e neclara (de sus in jos)
- oprirea interzisa
cu urmatoarele aditionale
- se ridica masina
- inclusiv pe trotuar conform HCL...
- pana la semn (sageata in jos)

Intrebarea mea e simpla si nu..nu este daca am voie sa mai parchez pe trotuar  ;)

IN CONDITIILE DE MAI SUS AM VOIE SA PARCHEZ MASINA IN CONTINUARE PE BANDA DE PARCARE  :-/

Astept raspunsurile pe adresa redactiei  :D

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Chestionar - problema aplicata de circulatie rutiera
« Răspuns #1 : 12.Iul.2010, 04:47:55 p.m. »
Adica exista banda de parcare si semn de interzis parcarea din ce inteleg eu :)

Eu din ce imi aduc aminte SEMNUL RUTIER > MARCAJ  (adica te iei dupa semn nu dupa marcaj)

Offline Batranul

« Răspuns #2 : 12.Iul.2010, 06:21:41 p.m. »
Art. 31

Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, in urmatoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b);
c) semnalizarea temporara care modifica regimul normal de desfasurare a circulatiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulatie.

TEORETIC AI DREPTATE.
www.scoaladepaine.ro

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #3 : 12.Iul.2010, 10:18:03 p.m. »
Frăţioare, grea problemă ne-ai prezentat de a cutezat doar whizzy să o lămurească! Doar că explicaţia lui e logică şi de bun simţ, deci nu are nimic de-a face cu realitatea românească.
Putem face o paralelă, spre o pildă, între necesitatea stringentă şi lipsită de alternative de a mări brusc şi consistent TVA-ul, completată a doua zi de argumente irefutabile pt. reducerea acestuia.
Tocmai l-au prezentat la TV pronunţând "copilul de mingii".
Peste 5 milioane de voturi...Dumnezeule mare...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 12.Iul.2010, 10:19:19 p.m. »
1. Intrebarea mea e simpla si nu..nu este daca am voie sa mai parchez pe trotuar  ;)

2. IN CONDITIILE DE MAI SUS AM VOIE SA PARCHEZ MASINA IN CONTINUARE PE BANDA DE PARCARE  :-/
1. Poti avea trotuarul si de 20 m latime, atit timp cit nu ai indicator ca poti parca cu 2 sau 4 roti pe trotuar, esti la mina gindacilor negri (gardienii publici).

2. Aici cred ca sint mai multe variante:
a) Cred ca ti se ridica masina doar daca nu opresti sau parchezi longitudinal cu trotuarul;
b) Vezi ce prevede exact HCMul ala;
c) Montind acel indicator, nu s-au gindit ca nu au cu ce sa rada marcajul vopsit pina la "sageata jos".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 12.Iul.2010, 11:22:26 p.m. »
salut, nu, nu mai voie sa parchezi, pe fosta banda de parcare si nici pe trotuar, in zona acelui semn.
nota : sageata aia in jos nu reprezinta nimic d.p.d.v legal - exista semn separat cu oprirea interzisa "de la" si "pana la".
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #6 : 13.Iul.2010, 08:05:27 a.m. »
Noul cod rutier la semnul aditional, sageata in jos, zice asa:

Deci, conform codului rutier, ai voie sa parchezi dupa acel semn
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #7 : 13.Iul.2010, 10:00:09 a.m. »
Deci, conform codului rutier, ai voie sa parchezi dupa acel semn
Sustin ce zice Razvan. Oprirea interzisa este pana in semnul respectiv.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Batranul

« Răspuns #8 : 13.Iul.2010, 10:03:46 a.m. »
Problema e ca din 50 in 50 de metri sunt semnele alea  :baston:.

Asadar, dragii mei, problema nu e deloc simpla!
www.scoaladepaine.ro

Offline Silfax

« Răspuns #9 : 13.Iul.2010, 10:46:21 a.m. »
Oricum din ce vad in  poza, ai parcat regulamentar, dar daca zici ca mai urmeaza un semn identic la 50m, inseamna ca primaria are maaare nevoie de bani ....
  • S-Cross Elegance benzina 4x2