Autor Subiect: Cat costa sa repari ... ?  (Citit de 4396 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
  • SX vs Transfagarasan
Cat costa sa repari ... ?
« : 08.Iul.2010, 09:23:52 p.m. »
Am deschis acest subiect pentru ca sunt "fericitul" posesor al unei portieri dreapta-fata facuta varza si nu am gasit prea multe informatii cu privire la costurile aferente unor reparatii.
Cu siguranta portiera trebuie schimbata si preturile de la dealeri m-au cam dat pe spate:
- 3000 ron (probabil ca e suflata cu aur)
- ~1800-1900 ron
- 1500 ron

Astept pareri si preturi.
<<< SX4, 1.5 GLX SE Black Pearl >>>

Offline Laurentiu

Re: Cat costa sa repari ... ?
« Răspuns #1 : 08.Iul.2010, 09:51:34 p.m. »
...sunt "fericitul" posesor al unei portieri dreapta-fata facuta varza ...
Diferenta de pret cred ca depinde daca e vorba de o portiera intreaga sau numai de fata (tabla ce imbraca structura de rezistenta) de portiera.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #2 : 08.Iul.2010, 09:58:43 p.m. »
Din discutiile telefonice, in toate cele trei cazuri am cerut si am primit pretul pentru portiera, vopsit, demontat si remontat accesorii, etc.
Numai tabla venita din Ungaria costa 850 ron (Doly Iasi), 1500 ron (Topix Bacau).
Cat poate fi manopera ...?

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 08.Iul.2010, 10:02:45 p.m. »
Ce vrei tu e chestie de tinichigerie, care din cate am vazut e mai scumpa decat mecanica.
Dar ce intelegi prin "facuta varza", e tabla rupta? un tinichigiu priceput si cu scule potrivite chiar nu o poate repara?
In alta ordine de idei, daca 1500 RON e pret de dealer care include portiera in sine, vopsirea (in cuptor) si instalarea pe masina, plus o garantie acolo ca nu se sterge la prima ploaie, ar putea fi un pret corect.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 08.Iul.2010, 10:10:44 p.m. »
Cat poate fi manopera ...?
Depinde de normativul si catalogul de tarifare al fiecaruia.
Stiu ca pretul la vopsit se ia la mp; pt transferul celorlalte "fleacuri" de pe o portiera pe alta, este un semn de intrebare pt ca unele piese, in momentul impactului, s-au putut defecta si va necesita o inlocuire cu altele noi.

Oricum, diferenta mi se pare prea mare intre 3000 si 1500 lei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #5 : 08.Iul.2010, 10:47:59 p.m. »
Povestea e cam asa:

- inceput de furtuna si ploaie cu foarte multa gheta
- graba sa bag masina la adapost
- sant acoperit cu apa si impact cu stalpul metalic al copertinei
- rezultatul e o busitura delimitata de: (H) manerul portierei (si un pic peste) pana aproape de prag
                                                             (L) de la maner (cuprinde si manerul) pana in dreptul oglinzii

Poate ca un mester adevarat, cu multa rabdare si foarte mult timp la dispozitie o poate face; problema e ca tocmai timpul imi lipseste mie.
Pretul de 1500 ron e dat de catre cei de la Arinovis Brasov, si pare relativ OK.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #6 : 08.Iul.2010, 11:00:54 p.m. »
Daca gasesti pe la dezemebrari sa cumperi o portiera complet echipata si la culoare, in vreo ora o pui pe masina si ai rezolvat problema. Presupun ca iesi si mai ieftin asa.

Pentru o portiera noua, poti sa intrebi si pe la unix auto, augsburg si care mai sunt. S-ar putea sa o gasesti mai ieftin la ei.

E greu de zis daca se poate indrepta portiera sau nu fara niste poze...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #7 : 08.Iul.2010, 11:13:29 p.m. »
In conditiile in care din 16.07 vreu sa plec in concediu si sa ies din tara, inlocuirea este solutia cea mai rapida.
Faptul ca cei de la Brasov au zis ca pot rezolva problema pina atunci, este un plus.

Offline dragon

« Răspuns #8 : 08.Iul.2010, 11:34:13 p.m. »
Eu ma intreb,daca exista si unde anume ,daca a vazut cineva Suzuki Sx4 la dezmembrari.Parca e prea devreme pentru asa ceva... :(
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #9 : 09.Iul.2010, 12:02:11 a.m. »
Asta ma intrebam si eu, dar sa nu monopolizez subiectul doar cu problema mea.
Intrebarea finala este daca lucrarea la dealer face 1500 ron comparativ cu experientele avute (nu doresc nimanui sa aiba ceva de reparat, mai ales dupa o intamplare stupida ca asta).