Autor Subiect: Austria - Regiunea Salzburg - Rauris  (Citit de 3648 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Austria - Regiunea Salzburg - Rauris
« : 24.Iun.2010, 01:15:13 p.m. »
http://picasaweb.google.com/112726803230043795635/AustriaPrimavara2010#

Dupa 925 de kms(TM-Rauris) am gasit cazarea care ne-a incantat inca din pozele de pe net http://www.tourist-online.ro/Casa-de-vacanta/824056 dar cand am vazut si imprejurarile mi-am spus ca si danker....
...
Sincer, dupa toate zilele acestea de plimbare, pe langa bucuria care-mi umplea sufletul
aproape la fiecare pas, simteam si o foarte mare amaraciune, la gandul atator locuri frumoase
din Romania care poate nu sunt la fel de spectaculoase si frumoase ca si ceea ce vedeam noi
aici unde ne aflam, dar care sunt ascunse prin locuri nestiute;
...
. Un mini complex de bloculete - vilute cu 2-3-4 dormitoare si sufragerie cu bucatarie.. baie bineinteles, cu o receptie deschisa destul de putin timp, piscina, sauna si o parcare subterana sub tot complexul. Ciripitul pasarelelor zi-lumina de acolo impreuna cu verdeata nemarginita m-au deconectat de tot de toata agitatia. M readucea pe pamant cate un miros puternic de ingrasaminte naturala de la o ferma de vaci din sat probabil putrat de cate oadiere de vant.

Dupamasa cand am ajuns am dat o plimbare prin Rauris, satuc foarte frumos cu 4 intrari de pe soseaua de centura. Foto, foto, ne-au incatntat o trupa locala ce opreau la fiecare bar din sat si cantau o tura - in schimb primeau de baut. Asa au dus-o 2 zile la rand ca le auzeam rasunetul purtat de vant si a 2-a zi. Am intalnit un Constantean cu un Logan iesit si el la plimbare sa caute fanfara :).

Dupa cum se anunta vremea de ploioasa inainte sa plecam, prima zi - duminica am observat ca s-a dat drumul la telecabine asa ca am fugit sus la 1750 de metri http://www.hochalmbahnen.at/sopano.htm. O urcare + o coborare = 14 eur/persoana. Din telecabina am vazut un drum de urcare cu masina care imi facea cu ochiul. Intrebind daca se poate urca cu masina mi s-a raspuns ca doar cu 4x4. Vremea superba nici gand de ploaie. Ne-am plimbat un pic pe acolo am mai urcat si la picior pana am dat de zapada, poze poze priveliste superba. In urcare mai sus de telecabine am intalnit un Jimni(foarte multe Jimnilica erau pe acolo) la coborare spre telecabina la jimni i se alaturase un ignis am zis eu de la distanta pentru ca nu ma gandeam ca exista si WagonR 4x4. era WagonR 4x4 :). La coborare in telecabina mi-am uitat telefonul. M-am intors dupa 5 minute am anuntat acolo si am zis ca trec din nou in 2 ore. Zis si facut, mi-l gasisera. Happy happy :). toti munti austrieci din zona asta sunt impanziti de trasee bine marcate si notate pe harti gratuite ce le gasesti la orice pensiune.

Alta zi am ajuns in niste chei pe care le-am ochit pe GoogleEarth Lichtensteinklamm(Cheile Lichtenstein - cu nici o legatura cu tara cu acelasi nume).  http://www.liechtensteinklamm.at/english/wasserfall.htm?lang=English
http://www.google.ro/images?hl=ro&q=liechtensteinklamm&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
impresionant de ce poate natura sa faca - loc sa treaca apa prin piatra dura, un duduit puternic dar si ce poate omul sa faca impreuna cu natura - cai de access suspendate, sapat tunele prin stanca. Sus de tot in o poza se vede chiar si autostrada. Mi-am cam rupt spatele cu MiniMio in brate. Din pacate nu stiam ca se pot inchiria ruxaci de carat bebeii doar la 1 euro pe zi. Am aflat cu 2 zile mai tarziu :(.In alta zi am cautat cai de access inspre varfurile din jur. Accesul cu masina era posibil doar pe asfalt pana destul de sus si separat mai departe de drumul forestier de cate o bariera. Nu am insistat sa intru si eu mai sus desi pe langa mine treceau Vitare muncitoresti cu remorci. Asa am ajuns la limitele de asfalt in Worth privelisti superbe, iarba frumos colorata de imi venea sa pasc si eu. Imi imaginez ce fericite sunt vacutele ce o mananca iarna. Orice bucatica de pamant e exploatata. Se face fan. Au tot felul de tractoare(chiar si cu 4 roti in spate cred ca sa aiba stabilitate sa nu se rasoarne pe pantele alea) si tractorase de tot felul care taie fanul apoi il imprastie ca sa se uste. Niciodata nu e calcat cu rotile :). Il taie cu un utilaj atasat in fata si il lasa pe pamant intre roti. apoi peste 2 - 3 zile vine cu un alt utilaj pus in spate, ia randul de fan intre roti si utilajul din spate il ciufuleste ca sa se uste mai bine, apoi vin ecu alt utilaj si il face baloti mari si rotunzi. Ma intrebam daca ficare are utilajul lui dar nu am reusit sa aflu. La coasa se mai dadea pe ici pe colo, pe fiecare tarla mare marginile erau cosite manual. Se putea chiar sa cosesc si eu 5 eur/ora ma costa :). In zona aia fanul se recolteaza de 3 ori pe an. In Ro dincate stiu doar de 2 ori.

Inca o zi superba am pertecut pe traseul din harta. Am urcat http://www.grossglockner.at/en/ GrossGlockner - "Transfagarasanul" Austriac. Intrarea in zona costa 28 de euro/masina/zi. Am ajuns cu masin al 2500 de metri(http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/streckenbeschreibung/) pe varful Edelweiss unde era o parcare frumoasa su un mic restaurant. Am intalnit membrii unui club Fiat cred masini sport micute cu 2 locuri(locul din dreapta ocupat in fiecare masina de o lada frigo :)). Ca sa nu coboram pe acelasi drum am mers mai departe inspre Heiligenblut(de cealalta parte a inaltimilor cucerite) dar in drum ne-am abatut pe la Kaiser-Franz-Iosef-Hohe
http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/streckenbeschreibung/ (dati click pe poza)
unde am admirat privelistea ghetarului in topire. O imagine deosebita spre infricosatoare a imensitatii haului plin de gheata(odata caci acum e tot mai putina). Pe toate aceste sosele la inaltime batea un vant foarte puternic si rece. Mai departe via Malnitz unde am imbarcat
masina in tren iar noi in un vagon tip sageata albastra care ne-a trecut pe sub munte inspre Bad Gastein.Via rauris mai departe. O raza frumoasa de soare printre norii de la apus, multe multe cascade imense formate din topirea zapezilor si ghetarilor.

Bad Gastein parte din Gasteinertal(valea Gastein) e o zona destul de scumpa de ski pe timp de iarna. Am vizitat-o in alta zi, plimbari pe strdute inguste salasluite de vile si hoteluri cu multe stele si SPA-uri de lux. Destul de multa activitate chiar si vara desi toate parcarile pe care le-am vazut mi se pareau supradimensionate. Cred ca eram putin in extra sezonul de vara sia sta era cauza. De fapt si de la strand-ul unde am facut o baie frumoasa de 2 ore pretul era putin redus. http://www.alpentherme.com/en/info_service/prospekte.htm . Un strand
amplasat astfel incat si dininterior si din exterior se vad muntii inzapeziti de pe versantul opus. va inchipuiti cum e iarna sa stai in piscina si afara sa fie zapada brrr. Tot pe aici am gasit pe GoogleEarth 2 lacuri gemene foarte frumoase la care se ajungea cu telecabina sau iar
doar cu 4x4 :(. am renuntat sa le vizitam si pe ele.

Castelul Werfen http://www.salzburgerhof.co.at/en-sightseeing_leisure-werfen_castle.shtml il vazusem aproape de fiecare data cand am mers la ski in Au dar doar de pe autostrada. Dar ne-am zis: acum e momentul sa il vizitam. Din pacate am ajuns prea tarziu si era inchis. Cu toate astea am urcat pana sus la el si am si intrat pana la portile ce erau inchise. O alta data poate o sa reusim sa intram :).

La intoarcere spre TM am poposit in Viena 2 nopti. Sambata cand si in Ro a fost foarte cald, si in Viena erau 30 de grade dar cu toate astea am vizitat gradinile Schonbrun. Minunate. Alei captusite de trandafiri de un miros imbatator. Locuri minunate in care te poti relaxa facind
jogging, la plimbare, la plaja, la citit sau chiar somn pe o banca. Mare ne-a fost mirarea sa vedem oameni la plaja :). Am vizitat in special parcurile vieneze. MiniMio s-a bucurat de toate topoganele si amenajarile de pe acolo. In unul am gasit hamace. 20 de hamace rezistente. Ce relaxare... Multe parcuri inerzise cainilor cu proprietar(ca fara nu erau) deci puteai sa faci picnic fara sa iti fie frica. Duminica a fost foarte racoros dupa ploaia de sambata seara. Am gasit un restaurant japo unde am halit destul de ieftin - era oferta.

In Ungaria in o parcere ghiciti cine m-a incantat? Un SX4 Sedan alb cu numar de B. Soferul a primit un flier de la mine :)

si ca de fiecare data reacomodarea cu binele romanesc imi e destul de grea.

pozele mele: http://picasaweb.google.com/112726803230043795635/AustriaPrimavara2010#

Offline edy70

Re: Austria - Regiunea Salzburg - Rauris
« Răspuns #1 : 24.Iun.2010, 01:22:56 p.m. »
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
O adevata incantare in special pentru cei ce au votat varianta 1 din "Concediu 2010"   X-(
« Ultima Modificare: 24.Iun.2010, 01:34:12 p.m. de edy70 »
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 24.Iun.2010, 01:43:13 p.m. »
Foarte frumos!
De mult imi face cu ochiu GrossGlockner ;) E chiar atat de spectaculos cum il descriu ei pe atatea site-uri AU?
Detaliaza putin experienta asta ;) ca ieftina nu este (ma refer la cei care pleaca din Bucuresti in primul rand)

P.S. Ai muuulte, muulte poze care merg la calendar. Poate postezi din ele si acolo ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 24.Iun.2010, 02:08:45 p.m. »
Varful ala e la 3798 de metrii inaltime, deci mai e ceva de urcat de la 2500 de unde e facuta poza asta si unde te duce masina.
http://picasaweb.google.com/112726803230043795635/AustriaPrimavara2010#5486072022692597794

traseul l-am facu de la Nord la Sud.
in rest ce pot sa spun despre traseul de masina e ca soseaua e foarte buna are multiple locuri de parcare spontana pentru a admira cate un piesaj frumos. se pot vedea foarte multe cascade active de la topirea zapazilor si ghetarilor, si de asemenea cascade inactive - doar pamantul ras de zapazile alunecatoare, dar la o privire rapida nici nu poti sa iti dai seama daca sunt cu apa sau fara.
nu stiu daca e doar o parere personala sau chaia asa e dar mi se pare ca se si respira mai greu. poate din cauza vantului. dar acolo sus si Minimio - Robrob a inceput sa se cam agite.

eu as merge inca odata acolo doar pentru a alege un varf golas si a ma plimba pana la el. mi s-ar parea extrem de frumos sa pot face acest lucru.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 24.Iun.2010, 02:23:00 p.m. »
superbe locuri si foarte bine redat  :x  :good:

Mi-am notat si eu cate ceva ca ma atrage locatia, poate facem o intalnire scr pe acolo :P

Offline danker

« Răspuns #5 : 24.Iun.2010, 02:32:18 p.m. »
- Frumoasa Vacanta, este si pe gustul nostru, nu mai vorbesc de descrierea eleganta si amanuntita, care poate fi extrem de folositoare si altor amatori de frumusete.
Te felicit Luci, ca ai reusit sa faci o vacanta frumoasa familiei tale, iar noua sa ne bucuri un pic sufletelele si de ce nu sa ne dai idei!  :clap:
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 24.Iun.2010, 02:35:22 p.m. »
am uitat sa specific minunatul miros al fanului .. miaaam

apoi viena era plina de miros de Iasomie, mirosul si aroma preferata de mine la ceai

ei bine si cand am ajuns in TM cu 500 de metrii de casa am oprit clima ca sa se aeriseasca si am deschis geamurile. a intrat o caldura umeda in masina dar si cu un minunat miros de TEI care numai ce inflorise.

si ca de fiecare data reacomodarea cu binele romanesc imi e destul de grea.
asa, mirosurile mi-au facut trecerea mai usoara.. o saptamana intreaga de miros de tei :)

Offline body

« Răspuns #7 : 24.Iun.2010, 09:04:37 p.m. »
Plec spre ostereich pe 23 iulie , am facut rezervare la Pensiunea Alpentraum in Zell am See .
Sper sa fie ok , am in program cateva excursii printre care si GrossGlockner . Am o cunostinta din ostereich care mi-a facut cateva trasee de o zi cu plecare din Zell am See .
Dupa cum am mai zis plec cu Mitsa din considerente de portbagaj , consum si "mobilitate" - a se citi viteza si confort- la drum intins e mai placuta decat suzie :D.
PS Fiemea ramane acasa pt ca e cam obositor pt ea.
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #8 : 25.Iun.2010, 09:28:37 a.m. »
Vacanta placuta sa ai da eu nu inteleg unde merge mai repede mitsa ta decat sx4, ca nu prea ai unde sa o calci asa de mult pe unde mergi tu. Daca era in Deutschland era alta mancare de peste.  :)

Offline body

« Răspuns #9 : 25.Iun.2010, 07:03:12 p.m. »
Mersi de urare, nu e topic pt asa ceva , dar nu stiu , ma simt mai bine cu Mitsa la drum intins , viteza inseamna si acceleratie , depasiri etc. In alta ordine de idei am inteles ca la lacul din Zell am See e amenajata si plaja etc . Stiti ceva?A si vreau o zi sa intru si in Deutschland. Ce bine imi prindea daca ma tineam de germana in scoala , da' mi-am zis ca ajunge engleza.
« Ultima Modificare: 25.Iun.2010, 07:12:57 p.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara