Asta nu e numaidecat adevarat. Ce zici suna de parca de cand a aparut iPhone, Nokia nu mai vinde nimic; sau stiu eu ... iPhone are cota de piata la nivel global 99,9999% ... iar pe procentajul ramas mai vinde si Nokia, impreuna cu ceilalti prapaditi, cate un telefonas nasol

. Sau ca iPhone a dus brusc tehnlogia cu 500 de ani inainte iar Nokia si restul inca mai comunica prin focuri de paie, din deal in deal.
iPhone-ul este totusi un produs al marketing-ului Apple si nu un produs tehnologic in sine; un gadget cu o cota de piata mica si care inglobeaza tehnlogie existenta si deja utilizata partial sau total la momentul aparitiei lui, in ciuda stirilor heirupiste; produs care este destinat prin excelenta unei categorii de clienti vulnerabila la acest tip de marketing, categorie pentru care a fost si creat.
Daca ma gandesc de exemplu ca am mai multi colegi care apeleaza suparator de des la telefoanele celor din jur, ca ale lor - iPhone3 si 4 - cum te dai mai pe la adapost pierd semnalul, atunci unde-i competitivitatea? Cum o definim ? Si de ce s-ar ralia Nokia sau altcineva la curentul de marketing promovat de Apple si ar renunta la ce stiu ei sa faca mai bine ?
Deci daca ar fi sa dam un exemplu de companie care s-a ridicat puternic si calca pe bataturi producatorii mari la categoria high-end ... asta ar fi HTC. In timp ce pe categoria vanzari de masa, ar fi categoric Huawei ... care incepe sa puna mari probleme cam pe tot sectoru lde telecom, nu numai pe terminale de telefonie mobila.