Autor Subiect: Romani cu care ne "mindrim"  (Citit de 7504 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Romani cu care ne "mindrim"
« : 08.Iun.2010, 06:57:23 p.m. »
Sursa: http://bataiosu.wordpress.com/2009/08/13/radu-berceanu-radu-bercovici-acuzat-de-spionaj-militar-in-favoarea-israelului/
 

Radu Berceanu (Radu Bercovici), acuzat de spionaj militar în favoarea Israelului!
13 august, 2009


Actualul ministrul al transporturilor, Radu Berceanu, pe numele său real Radu Bercovici, este implicat într-un scandal pornit de la un text anonim primit la redacţiile publicaţiilor din România. Ministrul este acuzat de spionaj militar şi industrial în favoarea Israelului.
Berceanu este acuzat că în anul 1993 a facilitat scoaterea din ţară a prototipului de avion IAR 109 SWIFT proiectat de către inginerii de la uzina Avioane Craiova şi vinderea acestuia către compania evreiască IAI LAHAV, cu care semnase un parteneriat pentru producerea avionului. Însă partea română a descoperit că firma din Israel dezvoltase un avion identic cu Swift, bazat cel mai probabil pe specificaţiile tehnice ale prototipului românesc. În cele din urmă, parteneriatul nu a mai continuat, dar autorii ma­terialului afirma ca Berceanu s-ar fi ales cu cateva milioane de dolari de pe urma acestei afaceri.
Redăm parţial textul referitor la afacerea Berceanu-IAI LAHAV:
ANUL 1992. UZINA DE AVIOANE CRAIOVA ÎNCEPE LUCRUL LA PROIECTUL IAR 109, avionul de luptă care ar fi adus României relansarea spectaculoasă a industriei de apărare, contracte consistente şi ferme pentru uzină şi, nu în ultimul rînd, supremaţia cercetării militare româneşti pe întreg mapamondul, deoarece avionul respectiv avea drept caracteristică o geometrie perfectă şi fusese cotat pe locul II în lume la clasa sa.
Avînd în vedere şi caracteristicile celor patru prototipuri care se făceau pe structura acestui avion, dar şi faptul că făcea parte din categoria tehnică de luptă, iar proiectul fusese lucrat de cercetători militari, construirea şi detaliile lui erau considerate, în mod firesc, secret de stat! Ca urmare, de ceea ce se întîmpla la U.A. Craiova ştiau doar cîteva persoane: ministrul Apărării de atunci, un consilier al FPS, un secretar de stat din Ministerul Industriilor, un general din Minist erul de Interne, şeful SRI din acea perioadă, precum şi generalul Vasile Ionel, un apropiat al lui Radu Berceanu şi – foarte important! – secretar al Consiliului Suprem de Apărare a ţării.
ANUL 1993. ÎNTRE AVIOANE CRAIOVA ŞI FIRMA ISRAELIANĂ IAI LAHAV se poartă tratative pentru construirea – în comun! – a avionului de luptă IAR 109 SWIFT (al doilea prototip al IAR 109, primul fiind IAR 99).
Berceanu află, în acelaşi an, de la generalul Vasile Ionel, amicul său (care, astfel, îşi încalcă cu bună ştiinţă atribuţiile şi îi dezvăluie lui Berceanu un secret de stat!) despre proiect şi, prin presiuni făcute asupra celorlaţi deţinători ai secretului, obţine scoaterea din ţară a avionului IAR 109 SWIFT de către firma din Israel. În acest fel, modelul de avion de luptă românesc este dus şi lăsat în zona militară a Aeroportului israelian Ben Gurion timp de cîteva săptămîni. După care, el este adus înapoi în Uzina craioveană. De menţionat faptul că, la întoarcerea în România, specialiştii militari au atras atenţia Ministerului Apărării, dar şi SRI, că au descoperit urme de desigilare a avionului!
NOIEMBRIE 1994. ÎN URMA UNUI A ŞA-ZIS PRECONTRACT, încheiat între partea română şi firma din Israel, membrii proiectului de avion militar (despre care am pomenit anterior) şi Tanya Halperin, reprezentanta IAI Lahav, se întîlnesc la Bucureşti, în cel mai mare secret.
În afară de ei mai apare – afirmă un ofiţer SIE sub acoperire care este este dispus, dacă procurorii DNA i-o vor cere, să depună mărturie în acest caz! – un personaj care nu avea ce să caute la întîlnirea respectivă: Radu Berceanu. Adus, spre stupefacţia părţii române (dar nu şi a lui Halperin, cu care Berceanu avea relaţii de afaceri de mai multă vreme), de însuşi fostul secretar al CSAT, generalul Vasile, Berceanu preia frîiele şi negociază el însuşi cu reprezentanţa evreilor contractul dintre partea română şi cea israeliană. Evident că negocierea s-a făcut în dezavantajul României, iar din suma – şi aşa infimă şi subevaluată a contractului – Berceanu cere, fără nici o jenă, un „comision” de ŞASE MILIOANE DE DOLARI! De fapt, banii reprezentau preţul pe care evreii i-l plăteau lui Berceanu nu pentru că obţinuse un preţ avantajos pentru ei la negocieri, ci pentru „un serviciu” pe care noi îl numim, conform legii, SPIONAJ INDUSTRIAL. În cele ce urmează veţi vedea că nu acuzăm nefondat!
IMPORTANT: la momentul respectiv, colonel ing. Nicolae Deneanu a fost singurul care, mirosind infracţiunea, a refuzat să semneze contractul fraudulos impus de tandemul Berceanu – Halperin. Nu pentru mult timp, însă… SĂTUL DE PRESIUNILE LUI BERCEANU, DAR ŞI ALE ALTORA (Dăneanu era şantajat sistematic cu o anume înregistrare care l-ar fi dus după gratii), Dăneanu cedează şi semnează contractul. Mai mult decît atît: partea israeliană pune o nouă condiţie, dar care nu era stipulată în contract: aceea ca avionul să fie construit în… Israel, cu forţă de muncă românească. Aşa se face că şi ceea ce trebuia să fie un secret de stat al României se mută în hangarele statului evreu şi, la sfîrşitul lui 1995, muncitori şi ingineri de la Avioane Craiova sînt trimişi, la muncă, direct în uzinele IAI Lahav. Aici… STUPOARE: românii observă că structura (care era o invenţie militară românească de mare răsunet în lumea tehnicii de luptă) avionului IAR 109 SWIFT se regăsea, incredibil, şi pe avionul israelian GALAXI. Concluzia: în timpul şederii sale pe Aeroportul militar din Israel, avionul românesc fusese desigilat, aşa cum iniţial susţinuseră militarii români atunci cînd aparatul se reîntorsese în România, iar structura sa copiată, aplicată şi, mai grav, omologată pe Galaxi. În termenii serviciilor secrete din întreaga lume, asta se numeşte SPIONAJ INDUSTRIAL ŞI MILITAR! Şi cine, cu un an în urmă, trimisese, ilegal, prototipul românesc, la baza militară de la Ben Gurion? Radu Berceanu! Iată, aşadar, pentru ce a primit el acel comision de şase milioane de dolari!
ÎN TIMP CE MUNCITORII ROMÂNI DESCOPERISER Ă FURTUL DE PROPORŢII al proiectului avionului de luptă, contractul dintre U.A. Craiova şi IAI Lahav este… stopat!
Israelienii se „sucesc” şi nu mai vor prototipul IAR 109 SWIFT, ci pe cel IAR 99, deşi contractul se încheiase doar pentru cel dintîi! Trebuie însă să menţionăm că şi cele două prototipuri se diferenţiază doar prin cabina de pilotaj, în rest fiind absolut identice. Ceea ce explică de ce israelienii, consiliaţi de Berceanu (care, să nu uităm, este specialist în avioane!), au sărit de la primul prototip la cel de-al doilea, puteau în acest fel să acopere actul de spionaj industrial… Un alt lucru mai trebuie semnalat: IAI Lahav este uzină cu capital de stat din Israel şi are – ca şi concurenţă, în aceeaşi ţară – firma EL-BIT, cu capital privat. Ele sînt însă doar aparent concurente, pentru că ambele au furat, tot prin intermediul lui Berceanu, şi proiectul prototipului IAR 99 ŞOIM, pe care l-au „îmbunătăţit” cu aceleaşi aparataje de zbor! Şi tot cele două uzine israeliene sînt implicate pînă peste cap în mai multe scandaluri legate de tehnica militară a ţării noastre.
ŞI ACUM, SĂ ÎL LĂSĂM PE VIRGIL MĂGUREANU, FOSTUL DIRECTOR AL SRI, să facă şi el o dezvăluire-şoc: „În raportul SRI pe care l-am prezentat în 1995, am adus dovezi despre acţiuni de spionaj industrial la Avioane Craiova. Concret, este vorba despre vînzarea proiectului secret al unui avion militar, firmei din Israel, IAI LAHAV. Suspiciunile noastre au condus la Radu Berceanu .”
sursa: NapocaNews
Multumesc lui Eufrosin ca mi-a atras atentia asupra acestui articol care adevereste inca o data, daca mai era nevoie, afirmatia presedintelui israelian, Shimon Peres, cum ca Israelul a cumparat Romania. Ne mai mira de ce delegatia Romaniei aflata in vizita oficiala in Israel, in frunte cu Traian Basescu, s-a prezentat la discutiile cu oficialii israelieni, in culorile steagului Israelului?!
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #1 : 08.Iun.2010, 09:21:27 p.m. »
Nici nu stiu ce sa zic despre reproducerea in forumul nostru a articolului de mai sus. Eu credeam ca forumul are totusi o tinuta, dincolo de libertatea de opinie. 

Offline Laurentiu

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #2 : 08.Iun.2010, 09:35:12 p.m. »
Nici nu stiu ce sa zic despre reproducerea in forumul nostru a articolului de mai sus.
E CAFENEA si se poate discuta orice. De ce sa nu cunoastem si bipezi care isi fac buzunarul gros pe spinarea muritorilor de rind vinzind munca unora dintre noi ?

P.S. Nu inteleg sensul cuvintului "tinuta" in contextul forumului.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline shpeedy

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #3 : 08.Iun.2010, 10:42:57 p.m. »
Rasfoind blogul "stimabilului" am inteles cam care sunt capacitatile lui intelectuale. Sa mai sustii in anul de gratie 2010 ca tot raul din Romania se datoreaza tuturor strainilor mai putin noua mi se pare o doctrina cam depasita. Xenofobia nu a dus niciodata la ceva bun ... parerea mea.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline Laurentiu

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #4 : 09.Iun.2010, 08:45:18 a.m. »
Sa mai sustii in anul de gratie 2010 ca tot raul din Romania se datoreaza tuturor strainilor mai putin noua mi se pare o doctrina cam depasita.
De ce nu ? Cu prostia (cazul romanilor) te nasti; Ca sa prostesti un prost :), e o mirlanie (cazul starinilor). Pe Berceanu l-au dus de nas israelienii cu citiva dolari si tara a pierdut un beneficiu enorm; acum cumparam avioane la mina a doua de la americani pe bani grei => numai in acest caz am pierdut de 2 ori: 1 pe lacomie si 1 pe prostie.

Este asta o xenofobie a autorului ???
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #5 : 09.Iun.2010, 09:12:31 a.m. »
Laurentiu, tu ai citit blogul spre care ai pus link? Chiar nu ti-ai pus nici un semn de intrebare vis-a-vis de autorul lui? Nu e vorba doar de xenofobie ci si de alte idei exprimate in blog. Nu tot ce zboara pe net e "sanatos".

Uite, analizeaza daca vrei un alt citat de pe blog.

Avertizez clerul Bisericii Ortodoxe Române că poartă o grea povară pentru degradarea morală şi spirituală a poporului român, pentru care va da socoteală la Judecata de Apoi a Dreptului Împărat. Doar martirajul, doar sfinţenia mai poate spăla pacatul ducerii în rătăcire a poporului dreptmăritor. Pentru ca fiii Luminii să poată lupta cu succes împotriva întunericului, duhovnicii trebuie să dea binecuvântarea credincioşilor care au drag de rugăciune şi care sunt înclinaţi spre asceză pentru rugaciunea inimii, avertizându-i totodată de pericolele războiului nevăzut! Există o proorocire a avvei Neofit Pustnicul, un nevoitor isihast român, care profeţea “că vor fi cu miile cei ce vor Urma Calea cea de Taină a Isihiei. Grele vor fi schimbările Lumii, dar tot aşa de minunate vor fi si Renaşterile Spirituale ale multora. Va coborî din Munte şi din Peşteri Lucrarea cea de Taină a Isihiei până în Inima Oraşelor şi mulţi Tineri, aparent neştiutori, se vor Trezi cu tărie la o Viaţă de Duh asemanatoare celei din vechime. Minunată va fi această Înviere tocmai acolo unde moartea se crede stapână! Duhul Cel Prea Sfânt îşi va arăta Puterea mai presus de toate. Lucrarea cea de Taină a Isihiei va inflori în pustiul multor Inimi ce vor deveni apoi Ceruri Întrupate [...] Lucrarea cea de Taină a Isihiei va fi Taina Viitorului Lumii noastre. Istoria ce vine va fi cea mai teribila confruntare dintre Lumină şi întuneric, dintre Duhul Vieţii şi al morţii. Dar Puterea Luminii va fi atat de mare încat va depaşi toate legile fireşti.” La aceasta profeţie o adaug şi pe cea a Părintelui Arsenie Boca, mare sfânt şi duhovnic al românilor: Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi… Dar, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”.


Offline Laurentiu

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #6 : 09.Iun.2010, 09:15:36 a.m. »
Laurentiu, tu ai citit blogul spre care ai pus link?
Sa fiu sincer, nu am citit nimic de pe acest blog. Am citit doar articolul despre tradare si spionaj.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline shpeedy

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #7 : 09.Iun.2010, 09:55:16 a.m. »
Daca tot e sa ne legam de titlul topicului, parerea mea e ca acest "stimabil" domn Bataiosu poate fi unul dintre romanii cu care ne "mandrim". Avea doua posibilitati pentru subiectele acestui blog cu care vrea sa-si construiasca capitalul de imagine:
- sa vina cu niste comentarii si analize constructive referitor la masurile concrete de luat in aceste vremuri - dar care necesita ceva cap si ceva experienta in spate;
- sa aplice reteta "veche" romaneasca (vezi Gigi Becali) - face apel la religie si improasca cu noroi pe toata lumea.

Nu neg ca Berceanu chiar a facut ceea ce scrie dumnealui, dar cu ce ne mai ajuta acum, in aceste momente ?

In ceea ce priveste faptul ca strainii ne duc de nas, iarasi consider ca este vina noastra - ca i-am obisnuit asa. Cehii, polonezii, slovacii, ungurii - toti fosti comunisti ca si noi - sunt in general parteneri egali cu americanii, israelienii, rusii. De ce ? Pentru ca s-au impus intr-un fel sau altul inca de la inceput.

Mentionez ca ceea ce am scris este strict parerea mea, si nu intentionez sa incep nici un conflict pe acest topic.

O zi buna !
Mircea
« Ultima Modificare: 09.Iun.2010, 09:58:27 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline bogdanb

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #8 : 11.Iun.2010, 12:40:57 a.m. »
Pentru ca suntem oameni si nu computere, ne permitem schimbarea opiniilor si adaptarea acestora la context sau la argumentele care ni se aduc. Nu ca o slabiciune ci ca semn de flexibilitate si adaptabilitate.
Astfel, la solicitarea unor prieteni, argumentata de faptul ca are un mare potential daca e folosit cum trebuie, anunt ca ACEST TOPIC SE REDESCHIDE.

Asteptam asadar si alte perle din activitatea luminata a personajelor la fel de pitoresti.
(Imi amintesc de exemplu cum acelasi domn Berceanu ne explica prin toamna lui 2008 cum va construi dumnealui 600km de autostrada in 2009)
« Ultima Modificare: 12.Iun.2010, 12:15:23 a.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline edy70

Re: Romani cu care ne "mindrim"
« Răspuns #9 : 24.Iun.2010, 02:20:22 p.m. »


"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.