Autor Subiect: Zgomot roata suspect  (Citit de 2762 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
Zgomot roata suspect
« : 27.Mai.2010, 07:13:43 p.m. »
De curand, mergand cu geamul deschis, am sesizat ca dinspre roata stanga spate se aude un zgomot ascutit, corelat fiind cu viteza de deplasare.  Zgomotul e asemanator cu cel al unor margele prinse de spitele unei roti de bicicleta in miscare iar ca tonalitate ca si cum s-ar lovi niste bile intre ele. Cum plec de pe loc si merg putin cu masina, incepe sa se auda zgomotul acesta. Daca o calc mai tare, se aude pana la un punct (60-70km/h), de acolo nu mai sesizez, poate si din cauza curentului facut de geamul deschis.

Am crezut ca am ceva prins/lipit de roata sau pietricele prinse intre santurile cauciucului. Nu-i de la asta. Cat am reusit sa inspectez vizual nu am vazut nimic cazut, sau care sa atinga roata (am si bagat mana pe langa roata sa vad daca e vreo sarma prinsa sau altceva ce ar putea determina acest zgomot.   Pamant intarit pe sub ea, cum am citit pe un topic anterior, nu am.

Legat de tinuta de drum nu e nici o schimbare, frana tine (inclusiv cea de mana), practic daca nu deschideam geamul nici nu as fi banuit ceva.

Aveti idee ce ar putea fi si ce as mai putea eu verifica pentru a nu ma duce degeaba la service?  S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Masina e 1,6 4WD gs si am sub 15000km.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline Laurentiu

Re: Zgomot roata suspect
« Răspuns #1 : 27.Mai.2010, 09:46:40 p.m. »
Zgomotul e asemanator cu cel al unor margele prinse de spitele unei roti de bicicleta in miscare iar ca tonalitate ca si cum s-ar lovi niste bile intre ele.
1. Pietricele ajunse in tamburul rotii;
2. Pietricele in capacele rotilor;
3. Bile rulment roata iesite de la locul lor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ATA

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #2 : 27.Mai.2010, 10:30:01 p.m. »
Acelasi fenomen l-am sesizat si eu. Cred ca cel mai probabil vine de la pietricele prinse intre nervurile cauciucurilor, caci am cam multe  :P
'09 Suzuki Swift 1.3 16v GLX SE 92hp

жалюзи вертикальные

Offline pentium3d

• Full Member
« Răspuns #3 : 28.Mai.2010, 08:19:11 a.m. »
Pietricele in capace nu, intrucat sunt jenti din aliaj.  Ar fi plauzibile 1 si 3.  Pe drumuri de tara, pietruite, am mers. Intrebarea acum ar fi, cum as putea sa-mi dau seama daca sunt pietricele in tambur? Si cat de usor ar putea ajunge acolo acele pietricele? Dau roata jos ?  Ma gandesc ca daca ar fi pietricele in tambur, cum au intrat ar putea sa si iasa :)

Scuze anticipat daca intrebarile par "de baraj" :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 28.Mai.2010, 08:28:06 a.m. »
1. Intrebarea acum ar fi, cum as putea sa-mi dau seama daca sunt pietricele in tambur? 2. Ma gandesc ca daca ar fi pietricele in tambur, cum au intrat ar putea sa si iasa :)
1. Trebuie scoasa roata si demontat tamburul (sa ajungi la sabotii de frina.
2. De multe ori se intimpla ca ceea ce intra, sa nu mai poata si iesi.
3. Inainte de a realiza punctul 1, trage de roata in pozitiile orei 12:30 (masina suspendata) ca sa-ti poti da seama de starea rulmentului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 28.Mai.2010, 10:42:36 a.m. »
Am avut si eu pietricele infipte in cauciuc si faceau cum zici tu ca se aude la tine. Asta ar fi cel mai simplu de verificat si remediat.
  • SX4 1.5
Alex

Offline pentium3d

• Full Member
« Răspuns #6 : 30.Mai.2010, 08:26:15 a.m. »
Rezolvat, au fost niste pietricele prin tambur. 

Multumesc pentru  raspunsuri  >:D<