Autor Subiect: variante sx4  (Citit de 4183 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Big-G

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
variante sx4
« : 15.Mai.2010, 05:54:49 p.m. »
Salut,

Momentan conduc o Skoda Octavia 1.9 tdi si intentionez sa imi achizitionez un nou autovehicul. Ideea e ca eu fac Bucuresti-Fagaras aproape saptamanal deci am nevoie de o masina cu care sa pot sta relativ bine pe drum si la viteze mai mari. De asemenea imi place sa merg la munte(vanatoare/pescuit) deci am nevoie si de ceva mai "offroad". Am fost ieri la dealerul Suzuki din Brasov si am ramas vrajit de sx4(am facut si o tura cu el :good:). Ce mi-a placut la el a fost aspectul exterior, ca finisajele interioare insa, lasa mult de dorit (poate saltul de la nemti la japonezi a fost de vina). In fine, una peste alta ma intereseaza masina respectiva, dar nu imi e clar care e diferenta dintre un 4x4 si un 4x2(exceptand tractiunea integrala, ca si performante ma refer). Am vazut in caracteristicile lui ca un 4x2 are o accelearie 0-100 mult mai rapida decat un 4x4, dar nu stiu daca setat pe tractiune fata mai are aceleasi caracteristici, sau sunt diferite. Am vreo sansa sa obtin aceleasi performante cu sx4 ca si cu ocatvia? Daca nu, ce imi recomandati? Voi sunteti multumiti de sx4 si ce versiuni aveti? Exista ceva ce ar trebui sa stiu in legatura cu problemele din fabrica sau alte lucruri in negicerea cu dealerul? Stiti ceva despre dealerul din Brasov sau imi recomndati altul?

Astept pareri :D

Offline adrian_r5

Re: variante sx4
« Răspuns #1 : 15.Mai.2010, 07:03:50 p.m. »
Momentan conduc o Skoda Octavia 1.9 tdi

Ce generatie  :-/ :-/ :-/   ... si ce culoare are i-ul   :-/ :-/ :-/

Am vreo sansa sa obtin aceleasi performante cu sx4 ca si cu ocatvia?

Cel putin la consum sigur nu ... ti-o spune unu' care conduce si SX4 si Octavia tdi  >:D<

Voi sunteti multumiti de sx4 si ce versiuni aveti?

Am SX4 1.5 GLX ... e 4x2 ... in linii mari sint multumit de masina ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Gringo

• Full Member
  • Mesaje postate: 125
« Răspuns #2 : 15.Mai.2010, 07:19:36 p.m. »
Salut, inainte de SX4 am mers 2 ani cu Octavia TDI. La drum lung nu vei obtine acelasi confort/viteze/consum exceptand iarna cand o sa dai clasa la multe masini in ceea ce priveste tinuta de drum si stabilitatea.
Si eu am luat SX4 din aceleasi motive ca si tine . Masina multifunctionala -oras, drum lung, offroad. Adica Bucuresti, drumuri bilunare Buc. Oradea si  casa de vacanta sub Fagaras la Nucsoara Arges. Pana acum adica aprox un an jumatate si 62000 km eu zic ca am facut alegerea corecta. Mi-as lua parca un Samurai vechi ca sa il hartanesc prin Fagaras dar pana atunci, pe drumuri forestiere soft SX4 e perfecta.
Ce regret la Octavia - consumul si portbagajul
Ce imi place la SX4 - totul ,mai putin ce e mai sus. :-))
1.6 GS, 4x4, Sunlight Cooper, AG-60-BCC

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
« Răspuns #3 : 15.Mai.2010, 08:35:49 p.m. »
eu am SX4 GS 4x2 model care nu se mai fabrica...foarte multumit de masina dar bineinteles am ajuns in multe situatii cand 4x4 m-ar fi ajutat enorm...nu stiu exact ce preferi dar sfatul meu e sa alegi 4x4...chiar si un GLX (se mai fabrica 4x4 GLX nu?) ...dupa parerea mea e mult mai preferabil 4x4 GLX decat 4x2 GS...si daca iti permiti un 4x4 GS e perfect :D ...e parerea mea...fiecare gandeste in felul lui >:D<
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline Big-G

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #4 : 16.Mai.2010, 09:36:19 a.m. »
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. >:D<

@adrian_r5, am o octavia II tdi din 2008

Nelamurirea mea este legata de performantele masinii dotate cu 4x4. Aceasta ii scade performantele legate de consum si viteza in comparatie cu un 4x2 sau odata tractiunea 4x4 decuplata e acelasi lucru? In caracteristici la viteza maxima 4x4-170 km/h si la versiunea 4x2-190 km/h iar la 0-100 scria 11,5 si 10,ceva. Are cineva idee despre acest lucru?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #5 : 16.Mai.2010, 10:31:21 a.m. »
Bine ai venit pe forum!
Avand in vedere ca O2 1.9 tdi are suta undeva pe la 11-12 sec,eu zic ca o sa fii satisfacut de SX4.Ceea ce (cred eu) iti va lipsi va fi cuplul si reprizele.Dar daca o sa te obisnuiesti cu benzina o sa fie ok.
 In schimb dupa consum o sa plangi. :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 16.Mai.2010, 01:44:00 p.m. »
Salut @Big-G si bine-ai venit!

Uite aici un topic in care s-a discutat despre SX4 4x2 vs 4x4, poate te ajuta sa te mai lamuresti. ;) De asemenea te poti uita si pe topicul asta putin, cineva a cerut cateva sfaturi in vederea achizitionarii unui SX4.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Maioru

« Răspuns #7 : 17.Mai.2010, 10:31:25 a.m. »
Am luat-o pe Suzi de la Arinovis Brasov si pot sa spun ca a fost totul OK. Masina era pregatita pentru vanzare si avea montate toate optionalele comandate, intr-un cuvant oamenii si-au facut bine treaba. Despre negociere pot sa-ti spun ca am optinut vopseaua metalizata. Tot ei m-au pus in legetura cu un reprezentant de la Generali si am facut la fata locului si asigurarea Casco la masina.
Succes la achizitie si s-auzim de bine !
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 17.Mai.2010, 10:40:02 a.m. »
variantele cele mai vandute in RO sunt:

sx4 - 4x2
---- GLX
---- GS
sx4 - 4x4
---- GLX
---- GS

mai exista SPRING EDITION..