Autor Subiect: povestea unui catelus... PARVOVIROZA !!!  (Citit de 5783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
  • Gen: Bărbat
povestea unui catelus... PARVOVIROZA !!!
« : 24.Apr.2010, 12:09:05 a.m. »
Salut ,
Ma numesc Hiro si sunt un catelus adorabil de 5 luni, rasa Tosa .
Vreau sa mi cunoasteti povestea, ca sa fie marturie. Nu vreau sa treaca si alti catelusi prin ce am trecut eu...
Intr-o zi de vineri ma jucam la scoala de dresaj vesel cu restul trupei si cu prietena mea Dolmo, o catelusa lup ceh foarte frumoasa :), cand dintr-o data mi s-a facut rau, nu am mai avut pofta de mancare, ameteam si blanita mea frumoasa a inceput sa cada...
Incercam sa-i zic stapanului meu dar nu stiam cum... boala se instalase in mine fara mila si planuia cum sa ma macine.
Sambata si duminica nu am mancat decat foarte putin, stapanul meu, ingrijorat fiind mi-a luat cele mai gustoase mancaruri pentru catei dar nu aveam pofta, lucru ce l-a mirat si mai tare.
Luni am inceput sa vomit si marti aveam diaree. De aici stapanul meu a inteles si m-a dus la un medic veterinar prietenu lui, dar din pacate a avut ghinionul de a nu-l gasi nici cum. Fortat de imprejurari m-a dus la alt medic, acesta m-a diagnosticat cu babisioza.Stapanul meu i-a spus ca am primit pipeta impotriva capuselor, dar acesta a insistat sa ma trateze. Astfel am primit imizol si starea mea sa inrautatit de tot...
In momente grele se pare ca norocul a inceput sa ma caute din nou. Prietenul stapanului meu, veterinarul l-a sunat si m-a dus la el. Am primit injectii si perfuzii pentru ca ma dezihdratam foarte tare si pe zi ce trece eram mai slab. S-a crezut ca am o gastroenterita urata, ca am mancat ceva stricat la scoala de dresaj dar nu a fost asa. Eu stiam ca nu este asa, dar cum sa le spun ca se inseala ... ?
Duminica erau sanse foarte mari sa nu o mai vad niciodata pe dolmo si sisi sora mea vitrega, o pisica himalaya si eram foarte trist. Dar dintr-o data stapanul meu asa cum il stiu eu, foarte hotarat cand vine vorba de noi, animalutete lui, nemaistiind ce sa faca, la ora 23 a luat decizia ca de urgenta sa plece cu mine la o clinica in Ungaria mai precis clinica VEZÉR ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI Str Szikes nr 6 DEBRECEN. Acolo am ajuns pe la ora 3 dimineata unde mi s-au facut toate analizele: raze, sange si urina.
Am primit o injectie pentru contrast dupa care am revenit acasa de unde aveam sa plec inapoi la ora 18. Drumul m-a solicitat la maxim. Pierdeam foarte mult sange prin scaun si vomam mereu. Ajunsi la clinica, fiind toti doctorii prezenti ne-a confirmat ce s-a banuit inca de la inceput.  Aveam parvoviroza.
Vestea a venit ca un fulger peste toti dar am auzit o voce calda, in care aveam incredere care mi-a spus sa nu ma dau batut ca imi promite ca voi fi din nou bine. Am primit tratament Klion (metronizadole 500 ) in Romania se gaseste in spitale 100 ml sticlute Braun, si zeci de injectii. Medicii maghiari si medicul meu roman au vorbit minute bune la telefon si stiind cu ce se lupta Parvo in stadiu final, am ajuns acasa aproape mort la ora 2 dimineata unde am primit CANGLOB P.
Din momentul acela parca am inceput sa imi revin. Calvarul avea sa se termine, am simtit ca urmeaza sa ma fac bine ....
Dupa 5 zile de tratament cu perfuzii cu electrolitii si tot ce este mai bun insumand peste 600ml mitranizadol , 14000ml perfuzii peste 125 injectii , 6 tuburi de diarsanyl si altele ... am invins aceasta boala.
Dupa Parvoviroza in stadiu final la 5 luni si 2 zile ale mele , de la 36kg am ajuns sa am 25kg.
Am avut norocul ca stapanul meu fara sa stie m-a pregatit pentru aceasta lupta si inca de foarte micut am primit tot ce este mai bun pentru catelusi: mancare foarte buna, caniviton forte 30, k9, petphos, imunovet si altele.
Am avut un start grozav ce l-a surpins si pe medicul sef de clinica zicand ca arat bine si asa ...  , tot aici stapanul meu a aflat ca primul meu medic nu mi-a dat primul vaccin bine, l-am primit prea repede deoarece eu la 6 saptamani inca mai eram alaptat, asa ca vaccinul primit a fost in zadar. Prin laptele delicios primit de la mamica mea odata au venit si anticorpi care aveau sa ma protejeze distrugand tulpinele moarte din vaccin. Trebuia sa-l primesc mai tarziu dar nu a stiut.... Acesta a fost motivul pentru care eu a trebuit sa trec prin tot acest calvar...
Tot acest medic a fost si cel care m-a diagnosticat cu babesioza si care mi-a administrat imizol dar ce sa fac... Eu sunt un Tosa cuminte si am un suflet bun. Il iert, dar mi-am promis ca atunci cand voi fii mare am sa-l musc putin numai cat sa si aduca aminte sa nu mai greseasca ... sa nu mai sufere si alti catelusi nevinovati....

Vreau sa i multumesc doctorului Bonea Sergiu si sotiei sale Dr. Bonea Elena (MOBOVET SATU MARE) care m-au pus pe picioare, mi-au dat speranta si m-au salvat .
Vreau sa-i multumesc stapanului si stapanei mele care nu au cedat, au cautat mereu o cale sa ma vindece si au reusit  sa ma salveze...
Acum sunt bucuros, astept sa o vad pe dolmo si sa ma joc din nou, sa uit tot si  sa fac ce stiu eu mai bine: sa-i iubesc pe stapanii mei si sa-i protejez :P

Simptome:  cade blana - nu mananca – vomita – diaree - diaree sange  (primele doua zile au fost cu febra)
Medicamente obligatorii : Canglob P , Metronizadol intravenos 500mg a 100ml, perfuziile ringer lactat, glucoza, buscopan … restu le stie vetu….
Vaccinati-va cainii si de doua ori
Nu aveti incredere intr-un actibild si o stampila.
Vaccinul scos din lada frigorifica e valabil 2 ore.
Nu se vaccineaza puii cand sunt alaptati, numai dupa intarcare.

-poze din cele mai grele clipe ...

ca si un ultim sfat..., vaccinati-va cainele , costul tratamentului este foarte foarte  mare.
« Ultima Modificare: 24.Apr.2010, 10:54:44 a.m. de tribalro »

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
Re: povestea unui catelus... PARVOVIROZA !!!
« Răspuns #1 : 24.Apr.2010, 04:12:02 a.m. »
trist, sper sa te faci bine  :-*

Offline mammut

« Răspuns #2 : 24.Apr.2010, 08:34:17 a.m. »
Ma bucur ca este bine :)
Sa-ti traiasca si speram ca de acum vei scrie doar intamplari vesele din viata lui.

PS. putin offtopic: am avut acum ceva ani un cocker care a avut babesioza, cum in perioada aia nu au fost semnalate cazuri la noi, diagnosticul a fost pus foarte tarziu, tratamendul a fost gasit si mai tarziu, asa ca sfarsitul la mine nu a fost cu happy-end, acum am inteles ca a aparut un vaccin impotriva babesiozei, dar nu se gaseste la noi. Cunoaste cineva cum se numeste? Si cel mai important are cineva drumuri prin Ungaria? Cred ca ar fi destui cei care ar vrea sa-si vaccineze "patrupedele". Eu acum am un golden, care primeste mereu pipete impotriva capuselor, dar nu se stie niciodata. Multumesc!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #3 : 25.Apr.2010, 04:06:27 p.m. »
@tribalro, toate cele bune pentru Hiro, e un catel norocos si iubit!
Si stii cum se zice, ce nu te omoara, te face mai puternic. :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline bogdanb

« Răspuns #4 : 25.Apr.2010, 09:13:49 p.m. »
Din pacate la caini este la fel ca la oameni: vaccinarile trebuie facute cu sfintenie! Noua cand am avut catelul veterinarul pana la doua luni nici nu ne-a lasat sa-l scoatem din casa, iar temerea cea mai mare pe care o avea a fost... parvoviroza, care la majoritatea raselor e mortala. Asa ca, as spune ca Hiro a avut mare noroc ca a fost ingrijit si voinic, altfel... :(
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #5 : 26.Apr.2010, 12:09:52 a.m. »
Hiro va saluta si va multumeste :)

este aproape 100% recuperat , a pus kg inapoi pierdute si se simte parca mai bine ca niciodata  :D
(dieta stricta - conserve hills si royal intestinal gastro , boabe hills gastro , si schezir zilnic 1-2 pentru ai stimula pofta , de ieri primeste royal starter cu piept de pui  si speram ca intr o sapt
sa ii dam orijen iarasi ca si pe vremuri )
in fiecare zi este dus la veterinar pentru control - ii se da injectii daca este nevoie -ca ,vit etc in fuctie cum se recupereaza .

scriu toate pentru a ajuta sau trezi putin atentia asupra bolilor care ne inconjoara animalutele, credeti ma nu au mila....  nu am cuvinte prin ce a trecut hiro ..
mi am luat 7 zile de concediu pentru al putea ajuta , perfuzii zilnice chiar de 3 ori/zi , vorbim de parvo in stadiu final , si a recupera un caine dupa ce virusul era prezent de 7 zile e
ceva , mi am dat seama ce inseamna sa fie tosa inu , un razboinic .

daca se duce cainele din timp si important aici la oamenii potrivitii (vet)  se poate recupera foarte usor (prima zi -voma,diaree) eu am avut ghinionul sa ajung
la un tip care pe langa ca el i a dat prost primul vaccin a stabilit fara analize sange etc , ca are babisioza si cainele a primit tratament pentru babisioza , noroc ca
prietenul meu vet Bonea Sergiu a dat de mine si si a dat el seama in a 2 zi de tratament cand a avut o diaree cu sange la cabinet ca e parvo ( mirosul specific la parvo)
si am si fugit in ungaria la analize si medicamente .

sa se inteleaga ca tratamentul este foarte scump , cateva salarii bune ... si de aceea vaccinati va animalusele cu vaccine bune gen  nobivac sau pfizer (30ron/vaccin)
de aici inchei cu  hotararea de a posta povestea lui hiro cu happy end si pe alte forumuri  ca sa ajute pe altii care trec prin ce am trecut eu cu prietenul meu cel mai bun hiro
ca sunt medicamente pentru salvare  !!!