Autor Subiect: Polonia in doliu!! Eroare istorica sau....?  (Citit de 3001 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
  • Gen: Bărbat
Polonia in doliu!! Eroare istorica sau....?
« : 10.Apr.2010, 10:41:45 p.m. »
Dumnezeu sa-i odihneasca!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
Re: Polonia in doliu!! Eroare istorica sau....?
« Răspuns #1 : 10.Apr.2010, 10:59:43 p.m. »
Mi-e greu sa cred prima varianta. De fapt nu mai cred de mult timp in accidente si coincidente, in astfel de cazuri. Mai degraba in "...." punctele alea :-?
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
« Răspuns #2 : 10.Apr.2010, 11:27:35 p.m. »
Mai ales la acest nivel e greu de crezut in coincidente si accidente. Dar...cine stie, nu cred ca vom sti vreodata. Socant , atatia oameni importanti dintr-o lovitura!!! Se pare ca turnul de control i-a avertizat sa nu aterizeze din cauza vremii si i-a redirectionat catre alt aeroport dar cu toate astea pilotii au continuat sa aterizeze si asta cu viteza marita decat se procedeaza normal. Asa ca...e greu de crezut ca a fost accident :-?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 11.Apr.2010, 12:29:25 a.m. »
Condoleante!
Poate daca mai traiesc vreo 50 ani voi putea afla ce s-a intamplat in realitate acolo.
Condoleante inca odata poporului polonez!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #4 : 11.Apr.2010, 01:19:27 a.m. »
Si pe aici unii vorbesc de o conspiratie, dar eu sincer ma indoiesc.
Lech Kaczynski era la sfarsit de mandat si nu prea avea sanse sa mai castige unul. Cei din avion care mai erau implicati in politica erau in general din PIS, partidul lui (inclusiv guvernatorul Bancii Nationale era omul lui), deci erau in opozitie si cu sanse mici sa revina curand la putere. In plus, toti din avion erau polonezi, iar turnul de control le-a recomandat sa aterizeze la Moscova sau Minsk.
Nu prea ma pricep, dar sa incerci sa aterizezi de patru ori, pe ceata, pe un aeroport mic, cu un avion plin de oameni importanti, mie mi se pare un gest de inconstienta.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #5 : 11.Apr.2010, 09:58:50 a.m. »
Condoleante, tragedie e putin spus... Daca actiunea face parte dintr-un plan conspirativ, ma gandesc din nou la cat de inumani sunt unii dintre noi.

"Poate daca mai traiesc vreo 50 ani voi putea afla ce s-a intamplat in realitate acolo"

Avem sanse pe  22 noiembrie 2013 sa afla adevarul despre asasinarea lui Kennedy?!?
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #6 : 11.Apr.2010, 05:05:48 p.m. »
Am auzit si eu la radio si m-am uitat pe site-urile de stiri. Punand cap la cap ce au zis ei, eu nu cred ca a fost vreo conspiratie.

1. Controlorul de trafic nu i-a trimis spre o destinatie alternativa, doar le-a recomandat sa se duca. Daca le-ar fi interzis sa aterizeze, cu siguranta nu ar fi incercat. E clar ca li s-a dat o pista libera pe care sa aterizeze daca vor. In astfel de situatii ar trebui sa fie decizia pilotului daca aterizeaza sau se indreapta spre o destinatie alternativa, insa fiind vorba de o delegatie oficiala probabil a fost presat sa incerce sa aterizeze.

2. Se pare ca aeroportul nu avea ILS (Instrument Landing System); sau cel putin asa zice InfoPro cu cuvintele lor: "aeroportul nu era pregatit pentru aterizare pe conditii de ceata". Daca ar fi avut acest sistem, pilotii ar fi vazut ca nu sunt pe culoarul corect si ar fi ridicat avionul mai repede.

Din simularea facuta de cei de la Ria Novosti se pare ca pilotul a incercat sa aterizeze fara ILS, nu a vazut pista si a coborat cam devreme. Cand si-a dat seama ca pista e mai departe era deja foarte jos si probabil cu flapsurile intinse la maxim. Se pare ca in momentul ala a impins acceleratia cat a putut (nu cred ca a apucat sa retraga si flapsurile), dar fiind un avion greu nu a mai apucat sa-l ridice.
Daca ar fi picat pe camp si nu in padure, nu s-ar fi intamplat nimic...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline body

« Răspuns #7 : 11.Apr.2010, 06:44:06 p.m. »
Ma intreb daca asta are vre-o legatura cu descoperirea recenta in Polonia a unui zacamant urias de gaze de sist ce se pare ca va fi exploatat de Conoco ?
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #8 : 11.Apr.2010, 07:05:01 p.m. »
Repet, Kaczynski era la final de mandat cu sanse minime sa castige inca un mandat ca presedinte, iar partidul lui (PIS) era si el foarte jos in sondaje.
Puterea in Polonia o are Primul-ministru Donald Tusk care este de un alt partid si care este foarte respectat in Polonia mai ales pentru ca este un om echilibrat si un bun economist si administrator, spre deosebire de fratii Kaczynski. El are meritele pentru neafectarea tarii de criza prin masurile luate.
Daca ar fi fost sa fie o conspiratie, Tusk ar fi fost vizat, fiind in momentul de fata cel mai influent om in Polonia.
Pe de alta parte dintre cei doi gemeni, Jaroslaw (care a ramas in viata) este "creierul". El a fost in spatele a tot ceea ce a facut Lech in politica. Asa ca disparitia lui nu schimba mare lucru din punct de vedere politic, poate doar pe termen scurt, datorita incarcaturii emotionale.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 13.Apr.2010, 04:28:04 p.m. »
Chiar nu cred ca a fost conspiratie...nu prea are sens.

Tinand cont de evenimentul asemanator care a avut loc la Tbilisi in urma cu doi ani, as zice ca incapatanarea lui Kaczynski ar putea fi cauza tragediei.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci