Autor Subiect: Leasing pt suzuki  (Citit de 5326 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tiamat99

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Leasing pt suzuki
« : 09.Mar.2010, 06:42:00 p.m. »
Buna,
Vreau sa cumpar un suzuki de la o reprezentanta care il vinde desi se afla in leasing.
A mai cumparat cineva asa? Daca da, imi spuneti va rog daca ati avut probleme cu termenii stabiliti in momentul platii?
Multumesc.

Offline miocrl

Re: Leasing pt suzuki
« Răspuns #1 : 09.Mar.2010, 10:43:45 p.m. »
adica cineva a avut masin ain leasing si acum a lasat-o la reprezentanta ca sa i-o vanda? ..ca un buy-back ?

cosmin voia sa vanda o masin in leasing si se pare ca s-a dat batut..

spune-ne care sunt termenii

Offline tiamat99

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 10.Mar.2010, 09:36:49 a.m. »
Salut,
Firma de la care vreau sa cumpar are masina in leasing achizitionata. Ei nu imi cedeaza leasingul, ci vor sa platesc masina si apoi ei sa se ocupe de restul formalitatilor de inchidere a leasingului. Asta e in avantajul meu pentru ca nu ma mai omor eu cu firma de leasing, pe de-o parte, dar pe de alta parte, eu dau banii pe ceva ce practic nu o sa imi apartina decaaaaaat dupa ce firma de la care cumpar isi incheie leasingul.
Vroiam sa stiu daca a mai cumparat cineva in regimul asta si daca a avut probleme.

Multam

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 10.Mar.2010, 09:43:15 a.m. »
se pare ca nu.. daca nu a raspuns nimeni pana acum. dar presupun ca un notar te poate acoperi de orice risc. puneti perioada limitata de timp in care se solutioneaza tranzactia

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #4 : 10.Mar.2010, 10:58:55 a.m. »
Nu-i mai bine sa iei o masina SH, de la o persoana fizica, daca tot dai toti banii de-o data? :-/
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutzu

« Răspuns #5 : 10.Mar.2010, 11:20:48 a.m. »
Eu zic sa nu te complici asa. Am un prieten care si-a "luat" o masina in leasing pe firma unei bune cunostiinte. A achitat in jur de 60% din masina si apoi acea cunostiinta i-a luat masina pur si simplu. Cum a facut asta, destul de simplu...leasingul era pe firma lui, firma lui platea ratele...deci masina apartinea firmei respective chiar daca "boul" platea ratele. A incercat pe diverse cai sa isi recupereze fie masina fie banii de pe rate...intr-un final a ramas cu "buza unflata". Risti enorm ca in momentul in care ai terminat de plata masina firma respectiva sa nu iti transmita dreptul de propietate...si mi se pare dubios faptul ca nu iti cedeaza leasingul....mai ales in conditiile in care, din cate tin minte, nu se mai recupereaza tva-ul pe leasing...deci un motiv serios pentru acest lucru nu-l vad. Daca vreai leasing SH baga-te NUMAI cu preluarea acestuia...

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 10.Mar.2010, 11:26:20 a.m. »
Ei nu imi cedeaza leasingul, ci vor sa platesc masina si apoi ei sa se ocupe de restul formalitatilor de inchidere a leasingului.

inteleg ca tiamat99 vrea sa cumpere o masina cu "obligatii". adica acele "obligatii" - leasingul in care e angajata masina, trebuie platite ca apoi masin asa treaca pe numele lui.

tiamat99@ intereseaza-te daca leasingul permite achitarea totala iniante de termen.

Offline M_TM

« Răspuns #7 : 10.Mar.2010, 03:31:55 p.m. »
Pai.. tu le dai banii...ei platesc ce mai au de plata CAND vor si DACA vor,apoi ei  devin proprietarii masinii  , dupa care tu o cumperi de la ei. In tot acest timp masaina e la tine,nu? Si ce daca. Ei nu fac ce e scris cu majuscule..ori vin cei de la leasing si te lasa fara masina,ori te duci cu ei in civil si......Fi linistit si asculta de Khaos  >:D<  :pardon:  E sete mare de lichiditati pe piata..

Offline Nanoq

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Femeie
« Răspuns #8 : 10.Mar.2010, 11:04:47 p.m. »
Pana la achitarea masinii, aceasta apartine firmei de leasing. Deci, firma de leasing este proprietara masinii.
Daca vrei musai acea masina, parerea mea este ca puteti intreba la dept juridic al firmei daca se poate face un act de novatie (preluare de leasing) in care tu dupa preluarea masinii o achiti integral. Sau poti face preluarea leasingului pe perioada minima acceptata de lege (1 an). Fi foarte atent insa, sa intrebi toate detaliile legate de masina:
- legate de bani: taxe vamale, valoare reziduala , rate, eventuale penalitati, cheltuieli de inchidere etc.
- legate de masina: eventuale avarii pe care le-a suferit masina sau alte probleme. Ei au aceste date.

Ceea ce spui tu nu-i deloc, dar deloc ok. Nu este normal tu sa dai banii, ca in viitor sa ti se dea masina. In primul rand nu stii daca banii pe care-i dai tu achita in totalitate leasingul (ratele de capital si dobanda, cheltuielile de inchidere, chelt. cu plata anticipata, eventuale penalitati datorate unor posibile intarzieri la plata etc.). Si daca nu-l achita te poti trezi cu amanari ca ei n-au acum diferenta etc. etc. si ramai cu banii dati pe masina altuia. Firma de leasing nu te va putea ajuta cu nimic, pt ca banii au foat incasati de la utilizatorul lor. Cine a dat banii utilizatorului (mama, tata, nasu', vecinu', un bun samaritean sau unul pe care utilizatorul l-a fraierit) nu-i intereseaza.
Chiar daca tu ai facut un act notarial (fara un astfel de act nici prin cap sa nu-ti treaca sa dai pur si simplu banii pe o masina, asa, pe incredere) pe baza caruia poti castiga un eventual proces, gandeste-te cat timp si cati bani implica un proces.

Offline tiamat99

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 11.Mar.2010, 09:15:12 a.m. »
Multumesc de raspunsuri. M-am lamurit cat de cat. Aaaah si cat vroiam masina AIA. Nu stiu cum o sa fie. Va mai tin la curent.