Autor Subiect: Despre garantie  (Citit de 5733 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
  • Gen: Bărbat
Despre garantie
« : 27.Feb.2010, 10:41:42 p.m. »
Stie cineva ce acopera garantia in caz de nevoie? Sunt inca in perioada de garantie, mai am 1.5 ani, urmeaza inspectia de 15000 si as vrea sa stiu daca se merita sa fac toate reviziile la service si  sa le dau asa de multi bani, dupa cum am auzit, doar ca sa se uite la masina, sa-ti schimbe uleiul, filtrele si cam atat?

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
Re: Despre garantie
« Răspuns #1 : 06.Mar.2010, 10:33:10 a.m. »
Parerea mea, mai bine te duci la un service bun si ieftin, eu am patit-o, am schimbat kitul ambreiaj de 2 ori, Dragos Iancu - Suzuki Romania a zis ca e viciu de exploatare, si ca nu toata masina are garantie 3 ani, ci numai pe parti, adica ce le convine lor, si se pare ca intr-adevar garantia completa o are volanu....asta sigur nu se strica, ce probleme am avut, le-am facut cu banii mei, cu toate ca masina e in garantie, si cu toate ca de 2 ani jumate fac reviziile la service-ul autorizat Suzuki, in sensul ca la inceput (2007) nu aveam service autorizat in Constanta si am fost pana la Bucuresti ( B&S) sa fac revizia !!!!   Asa ca de acuma imi iau eu filtrele, uleiul si celelalte consumabile si le schimb la un service acceptabil ca pret!   De ex, numai pt montajul scutului ei imi cereau 120 lei, iar la alt service am dar 35 lei...diferenta dom'le... si multe alte gafe de la service-ul din CTA city
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline adrian_r5

« Răspuns #2 : 06.Mar.2010, 11:04:44 a.m. »
eu am patit-o, am schimbat kitul ambreiaj de 2 ori, Dragos Iancu - Suzuki Romania a zis ca e viciu de exploatare, si ca nu toata masina are garantie 3 ani, ci numai pe parti, adica ce le convine lor,

Ce este acest Dragos Iancu la Suzuki Romania ?  ... asta cu viciu de exploatare a zis-o doar verbal sau ai ceva scris de la ei ?
De fapt, ce probleme ai avut cu ambreiaju ? (daca ai povestit deja aici pe forum ... arata-mi unde, sa citesc si eu).
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Sakura77

« Răspuns #3 : 07.Mar.2010, 11:08:41 a.m. »
eu cred ca la faza cu ambreiajul era de ajuns sa dai un mail la Suzuki Japonia , si le explicau ei romanilor ce inseamna garantie,
eu am un amic care are un  swift si tot asa in garantie nu au vrut sa ii schimbe o chestie minora la motor, pina cind omul a venit cu fraza VA DAU IN JUDECATA (bineinteles sotia era avocat, au facut procedurile si au trimis documentele si la Suzuki Japonia,,,, si sa vezi ce repedea venit raspunsul la service-ul in cauza  :-))se rugau de el sa vina mai repede  sa rezolve problema)

vreau sa il vad si eu pe tipul ala care imi demonstreaza un viciu de exploatare la o masina, chiar sunt curios cum o va face , pentru asta   trebuie sa ai o pregatire in domeniul auto,  ca la vorbe (fotbal si politica) ne pricepem toti
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline zamyx

• Full Member
    • Constanta
« Răspuns #4 : 07.Mar.2010, 02:06:04 p.m. »
raspunsul lor a fost : aducem expert si va face o expertiza, iar daca e viciu de exploatere, eu platesc expertul, daca nu, ei fac ambreiaju, Dragos Iancu e director de service parca, la suzuki Romania,destul de zeflemist...parerea mea...si mai e ceva, cica ambreiagu e facut din matereale eco si de asta apare mirosu repede, dar intrebarea mea e..ed ce si placa de presiune era albastra?
i-am spus si lui, poate e vorba de vreun reglaj...dar nu si nu...
acu tre sa ma duc in service cu scaunul de la sofer...scartaie... si cu bucsile scartaitoare...dar nu prea crefd ca o sa rezolv ceva ca asitia din cta....lasa de dorit!
  • Mercedes

Offline adrian_r5

« Răspuns #5 : 07.Mar.2010, 03:41:31 p.m. »
raspunsul lor a fost : aducem expert si va face o expertiza, iar daca e viciu de exploatere, eu platesc expertul, daca nu, ei fac ambreiaju

Iar raspunsul tau la raspunsul lor trebuia sa fie "nu, aduc eu un expert pe care il veti plati voi, indiferent de rezultat, pt. ca voi m-ati acuzat si voi trebuie sa-mi dovediti vinovatia, eu v-am adus o masina defecta in garantie pe care aveti obligatia sa o reparati ... in plus, daca se va dovedi ca n-am nici o vina voi face astfel incit sa apara prin niste publicatii destul de citite un articol despre cum Suzuki Romania isi bate joc de clienti"   ... parerea mea care este.

Offline zamyx

• Full Member
    • Constanta
« Răspuns #6 : 07.Mar.2010, 06:07:31 p.m. »
Nu le pasa, garantia la masian este de 3 ani sau o suta de mii km, dar la ambreiaj ai 30-40mii km, la caroserie nu stiu cat, la motor si cutie 3 ani...e pe bucati, cu toate ca nu se stipuleaza asta nicaieri, oricum m-au lasat cu un gust amar, le-am zis ca am luat o masina noua ca sa nu mai am probleme cu masina, dar uite ca nu e asa...
  • Mercedes

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 07.Mar.2010, 06:29:15 p.m. »
Pe la OPC ai fost ?

Offline zamyx

• Full Member
    • Constanta
« Răspuns #8 : 07.Mar.2010, 06:38:24 p.m. »
Am vrut dar aveam nevoie de masina si nu am mai asteptat...si...oricum..usile sunt inchise..

Post Merge: 07.Mar.2010, 07:11:29 p.m.
Si colac peste pupaza, mai am si discurile de frana ovalizate, mi s-a spus ca nici asta nu e in garantie...
Acu ce e de facut>>>
« Ultima Modificare: 07.Mar.2010, 07:11:29 p.m. de zamyx »
  • Mercedes

Offline body

« Răspuns #9 : 07.Mar.2010, 08:11:15 p.m. »
OPC clar . Eu la mitsubishi am avut faza asta cu discurile si initial au zis ca trebuie sa platesc eu . Cum le-am zis de OPC s-au potolit baieti si au rez problema .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara