Autor Subiect: Cum isi fac ungurii autostrazi  (Citit de 3504 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sony

Cum isi fac ungurii autostrazi
« : 22.Oct.2008, 04:09:41 p.m. »
Ungaria isi construieste drumuri din amenzile date soferilor romani

Citat
Reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport sustin ca agentii rutieri din Ungaria ii amendeaza excesiv si incorect pe soferii romani, banii obtinuti astfel in acest an, peste 20 de milioane de euro, fiind utilizati la repararea si constructia de drumuri.

"De la inceputul anului si pana in prezent Ungaria a incasat peste 20 de milioane de euro din amenzile acordate soferilor si transportatorilor romani, acest lucru fiind cunoscut de catre guvernul Romaniei si personal de catre primul ministru Tariceanu", se arata intr-un comunicat remis presei de presedintele FORT, Augustin Hagiu.

Acesta sustine ca amendarea soferilor romani se face excesiv si incorect in contextul integrarii europene.

Mai mult, liderul FORT spune ca autovehiculele comerciale sunt deseori sechestrate abuziv, in conditiile in care amenzile din Ungaria sunt cele mai mari din Europa, si cer interventia imediata a reprezentantilor guvernului in sprijinul transportatorilor romani.

Ungurii au vazut ca in Romania a tinut sintagma cu "Aici sunt banii dumneavoastra!" si o aplica si ei, dar pe banii nostri.
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Cum isi fac ungurii autostrazi
« Răspuns #1 : 22.Oct.2008, 04:26:53 p.m. »
Foarte inteligent.
Dar si noi ne facem...vile, palate, etc....
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Sony

« Răspuns #2 : 22.Oct.2008, 04:31:49 p.m. »
Bre, la noi unii isi fac vile si palate. La ei autostrazile sunt ale tuturor.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #3 : 22.Oct.2008, 05:02:42 p.m. »
Transportatorii romani sunt invatati ca in Romania, sa nu primeasca amenzi indiferent de ce fac. Daca ar fi amendati (corect) toti soferii "profesionisti" cand gresesc, am avea si noi bani de autostrazi... ;)
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Sony

« Răspuns #4 : 22.Oct.2008, 05:06:49 p.m. »
Politia romana pretinde intotdeauna ca nu poate face nimic. Cu alte cuvinte e im potenta.

Cat priveste autostrazile care s-ar putea face si la noi din banii de amenzi, prefer sa ma abtin. Eu cred ca la noi acei bani vor ajunge doar in conturile unor smecheri.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
R?spuns: Cum isi fac ungurii autostrazi
« Răspuns #5 : 24.Oct.2008, 05:28:13 p.m. »
Tot e bine si asa macar cind iesim din tara sa avem parte de drumuri normale.

Despre amenzi, sa le dea oricite, poate le mai trece apetitul de condus ca in Romania, in haos.
Ignis 1.3 GLX+

Offline Daniel42

« Răspuns #6 : 25.Feb.2010, 07:33:18 p.m. »
Pai nu va uitati la vecini ca sunt destul de departe ca si inteligenta si fac totul pentru poporul lor si nu pentru altii . La noi este cam invers si nu se stie cind se vor destepta ca , somn adinc mai au .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 25.Feb.2010, 07:39:44 p.m. »
Ai un talent sa gasesti posturi vechi... :)

Eu zic sa lasam topicul in liniste ca stirea e oricum cam veche.

Offline bogdanb

« Răspuns #8 : 25.Feb.2010, 10:04:46 p.m. »
Ai dreptate 2rex, de un an de cand este topicul probabil ca ei au mai construit vreo 1000km...noi doar 40, si aia discutabili  :-((

Mai citeam acum vreo 2 luni o stire ca in China tocmai se inaugurase kilometrul nr. 65000 (Saizeci si cinci de mii) si dorinta primului ministru exprimata la conferinta de presa era ca pana in 2020 sa atinga pragul de 100.000km de autostrada.
Eu trag mari sperante ca in 2020 sa fie finalizati cei 50-60km (sau cat o fi) de la Cernavoda la Constanta, dar am serioase indoieli!
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Silfax

« Răspuns #9 : 16.Mar.2010, 09:19:19 a.m. »
Ca-mi veni acum in minte si sa nu uit ideea... pana la autostrazi gen Bucuresti - Tm sau Arad, Oradea etc. Oare nu ar fi un super bizz niste trenuri express mixte calatori/auto pe rutele cele mai importante din tara catre granita si invers? Eu sincer as da banii pe asa ceva sa nu-mi omor masina si sa pot pleca de la granita rom/ungara relaxat si dornic de drum... voi nu?

Cred ca e cam off topic, si ar mere la subiectul "propuneri de afaceri" Poate o fi vre-un factor de decizie de la CFR cu "Suză" care sa citeasca asta. (Ultima fraza merge sigur la capitolul "bancuri" :D )
  • S-Cross Elegance benzina 4x2