Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO
»
Paharul de ... vorba
(Moderatori:
miaunica
,
toma
) »
Timpul in viziunea lui Einstein
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Timpul in viziunea lui Einstein (Citit de 5448 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Geo (SX4Owner)
Sr. Member
Mesaje postate: 443
Gen:
Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Timpul in viziunea lui Einstein
«
Răspuns #10 :
23.Feb.2010, 07:22:37 p.m. »
Cand aveti timp... am gasit un link
http://www.descopera.ro/stiinta/4804175-socantele-mistere-ale-timpului-calatoria-in-timp
Mai ieri ne uram La Multi Ani pe forum, iar maine, poimaine... gata a venit 1 Martie.
memorat
SAYURI, o gheisa plina de talente
xim
Hero Member
Mesaje postate: 669
Gen:
«
Răspuns #11 :
23.Feb.2010, 08:27:08 p.m. »
ieri ma bucuram ca am un copil mic in scutece...azi tocmai l-am inscris la scoala ...miine nu stiu ce o sa fie ... ma gindesc ...si e iar ieri ...
memorat
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray
hugbear
Hero Member
Mesaje postate: 4833
Gen:
Galați
«
Răspuns #12 :
23.Feb.2010, 10:09:23 p.m. »
O abordare putin mai "pragmatica" (am pus ghilimele pentru ca are iz de pseudostiinta
): timpul pare ca trece mai repede pe masura ce inaintam in varsta pentu ca acelasi interval de timp se micsoreaza relativ la varsta observatorului. De exemplu, la varsta de 10 ani, 1 an reprezinta 10% din viata traita pana atunci; la 100, acelasi an este doar 1% din intreaga experienta de viata. Haios, nu?
memorat
Zuza a II
a
(SX4 GS 4WD "Gassy Beast")
„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
whizzy
Hero Member
Mesaje postate: 2040
Gen:
«
Răspuns #13 :
24.Feb.2010, 01:03:18 p.m. »
da, foarte misto abordarea
memorat
bogdanb
Hero Member
Mesaje postate: 2041
Gen:
«
Răspuns #14 :
24.Feb.2010, 11:34:26 p.m. »
Eu am descoperit de o luna cum se poate "incetini" putin timpul - imperceptibil, e adevarat dar totusi se simte - e vorba ca nu am mai fumat (e prea devreme totusi sa zic ca m-am lasat).
De cand nu am mai fumat, am inceput sa savurez altfel orele petrecute in trafic. Parca nu ma mai enervez ca sa am motiv sa aprind tigara. Am mai mult timp pentru diverse ganduri si idei, in timpul pe care inainte "il omoram" cu tigara sa nu ma plictisesc.
Am (re)invatat sa ascult muzica asa cum o faceam inainte de '90 cand era mana cereasca sa-ti pice in mana o caseta "trasa" la vreun radio din Vest.
Am descoperit ca societatea ne-a creat reflexe si automatisme care ne fac sa uitam de esenta noastra si sa actionam mecanic ca niste roboti.
Dar daca reusim sa le inlaturam descoperim ca dincolo de ele este acelasi timp pe care-l aveam in copilarie si adolescenta. Doar perceptia asupra lui difera...
memorat
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14889
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #15 :
11.Mar.2010, 10:51:50 a.m. »
Experimente stiintifice despre spatiu si timp
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
«
Răspuns #16 :
11.Mar.2010, 11:14:32 a.m. »
o sa incerc sa va conving ca timpul e acelasi, doar ca noi nu vedem la fel lucrurile
daca acum 10 - 20 de ani mergeai de acasa pana la biserica pe jos in jumate de ora, azi faci acelasi drum in acelasi timp. dar nu te uiti la lucrurile din jur.. mintea fuge si scormoneste tot felul de treburi, esti ingandurat.. in acest fel nu iti dai seama ca ai facut un drum de jumatate de ora pentru ca nu ai vazut nimic de pe acel drum, ai vazut iesirea din casa, o bordura, o masina, si intrarea in biserica.
incercati sa vedeti natura(pomii, iarba, florile) si asa, daca o sa va ganditi la drumul pe care l-ati facut o sa va dati seama ca timpul nu a trecut asa de repede pentru ca ati ramas cu ceva
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2752
Gen:
Canberra
«
Răspuns #17 :
14.Apr.2010, 02:55:21 a.m. »
Subscriu la opinia lui @miocrl.
Intrucat n-am reusit sa exprim cu propriile cuvinte ceea ce vroiam, postez doua articole care luate impreuna imi exprima binisor parerea despre subiect
http://bloguri.dailybusiness.ro/mihaela-tudorancea/altele/reversul-unui-salariu-indestulator-1211
http://bloguri.dailybusiness.ro/bradut-florescu/turism/an-sabatic-la-23-de-ani-1183
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
Razvan
Hero Member
Mesaje postate: 926
Gen:
Happiness is not a destination. It's a Way of Life
«
Răspuns #18 :
14.Apr.2010, 10:54:49 a.m. »
leutz, foarte bune articole. Iti cam dau un ghiont sa te trezesti din semi-inconstienta, cum spunea un comentariu, doar ca eu, ca multi altii, deja sunt prins putin in capacana unor credite pentru "satisfacerea unor nevoi impuse de societate" care ne-au transformat intr-un fel de sclavi ai lumii moderne
memorat
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792
fireburn
Hero Member
Mesaje postate: 2632
Gen:
«
Răspuns #19 :
19.Apr.2010, 04:45:26 p.m. »
Eu inca am timp
.
Petrec cam 3 ore cu bebe, in fiecare zi.
Pentru mine este timpul cel mai important.
E adevarat ca muncesc cam 10 ore pe zi; e adevarat ca sambata si duminica mai alerg sa rezolv una-alta, pentru ca n-am timp suficient pe saptamana, dar timpul exista sau nu in masura in care vrem noi.
Diferenta intre "atunci" si "acum" este ca "acum" trebuie sa planifici ca sa beneficiezi de timp.
Motivele pentru care nu avem timp sunt multe si diverse, dar daca vrem, se poate(evident cu sacrificii - ca sa citez dintr-un post anterior) - unul utopic este ca traim in secolul vitezei.
Va doresc o viata plina de .........timp, dar nu uitati: pana si reflectia asupra timpului este consumatoare de timp
)
memorat
1
[
2
]
3
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»