Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 106777 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #420 : 26.Iun.2012, 11:32:58 p.m. »
vorba aia...  de scurta poate sa fie cat de lunga, de lata sa nu fie prea ingusta...  :D   sau cam asa ceva  :-?

Offline adrian_r5

« Răspuns #421 : 01.Iul.2012, 06:15:45 p.m. »
Se plateste de catre POSESOR atit piesa cit si manopera.

Ordonanţa nr. 21/1992 (Versiune actualizata la data de 27/12/2008) privind protecţia consumatorilor

Art. 12. - (1) Consumatorii au dreptul de a pretinde vânzătorilor sau prestatorilor de servicii remedierea ori înlocuirea gratuită a produselor şi serviciilor obţinute, precum şi despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate.
    După expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor/serviciilor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora.
   (2) Vânzătorul sau prestatorul de servicii suportă toate cheltuielile legate de aceste deficienţe, situaţie care nu îl exonerează de răspundere pe producător în relaţia cu acesta.
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogogica

« Răspuns #422 : 01.Iul.2012, 07:29:29 p.m. »
De cele mai multe ori, in Romania, nu lipsa unei legi este problema, ci faptul ca nimeni nu o pune in aplicare e problema.

Offline Laurentiu

« Răspuns #423 : 01.Iul.2012, 08:35:03 p.m. »
    După expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor/serviciilor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora.

Caseta de directie o vei putea folosi chiar si daca zdrangane iar in alta ordine de idei, cum faci dovada ca este un viciu ascuns si ca masina ai folosit-o "DOAR PE ASFALT" (a se citi: in limite rezonabile de exploatare) ?

Parere personala: o caseta de directie DEFECTA inseamna una cu jocuri ce pune in pericol siguranta circulatiei. Bucsa despre care se face referire in asa zisa defectare a casetei, nu pune in pericol siguranta circulatiei asa cum o poate face cremaliera cu pinionul de atac (joc in volan mai mare de 10 sau 15 grade; cu parere de rau nu mai stiu exact care e limita admisa), pivotul, bieleta de directie etc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #424 : 01.Iul.2012, 09:04:30 p.m. »
@Laurentiu ... wtf ... tu tii cu ursu'  :-/ :-/ :-/

Offline Laurentiu

« Răspuns #425 : 01.Iul.2012, 09:13:48 p.m. »
tu tii cu ursu'  :-/ :-/ :-/
Nu. Incerc sa gindesc dpdv al celui ce TREBUIE sa ofere un serviciu gratuit.

...masina nu mai este in garantie...
In linkul cu "ursul" este data o perioada de garantie (5 ani fara limita de km) pe cind aici, masina a iesit din aceasta gratie.

Nu vreau sa demoralizez dar omul nu va obtine NICIODATA o schimbare gratuita de caseta peste termenul de garantie.
« Ultima Modificare: 01.Iul.2012, 09:18:18 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline adrian_r5

« Răspuns #426 : 01.Iul.2012, 09:39:51 p.m. »
Nu. Incerc sa gindesc dpdv al celui ce TREBUIE sa ofere un serviciu gratuit.
Poate ca ai dreptate ... adica "ursu" nu vrea "sa ofere un serviciu gratuit" (desi logic mi se pare ca cel care greseste sa plateasca)  ... da' exista ac de cojocu' "ursului" ... de exemplu' o campanie de presa (scrisa / tv) bine documentata referitor la acest defect sistematic al casetelor de directie si la refuzu' vinzatorului / producatorului de a respecta prevederile legale de mai sus ... in vremurile astea cind piata auto merge "struna" ... le-ar prinde bine celor de la susuzki.ro  >:) >:) >:)

Nu vreau sa demoralizez dar omul nu va obtine NICIODATA o schimbare gratuita de caseta peste termenul de garantie.
Sa risc ... sa nu risc ... sa pun ... sa nu pun pariu pe temna asta   ;)

Offline adrian_r5

« Răspuns #427 : 01.Iul.2012, 09:41:46 p.m. »
In linkul cu "ursul" este data o perioada de garantie (5 ani fara limita de km)
Am vazut unde duce link-u' ... da' atunci cind l-am pus nu m-am gindit la treaba asta cu 5 ani garantie ... voiam doar sa clarific ca "ursu" se refera la Suzuki Romania.

Offline Laurentiu

« Răspuns #428 : 01.Iul.2012, 09:54:41 p.m. »
... da' exista ac de cojocu' "ursului" ... de exemplu' o campanie de presa (scrisa / tv) bine documentata referitor la acest defect sistematic al casetelor de directie...
Mai fac un pariu si-ti pot spune ca nu exista nici o documentatie in acest caz. De atitia ani ar fi trebuit sa se sesizeze cineva si sa cheme in service masinile fabricate in perioada ........ sau incepind cu seria ............. pina la seria ............. .
  • Suzuki SX4

Offline adrian_r5

« Răspuns #429 : 01.Iul.2012, 10:01:05 p.m. »
Mai fac un pariu si-ti pot spune ca nu exista nici o documentatie in acest caz.
Caietele de service in care s-a notat schimbarea casetei in garantie ... cred ca reprezinta suficienta documentatie.

De atitia ani ar fi trebuit sa se sesizeze cineva si sa cheme in service masinile fabricate in perioada ........ sau incepind cu seria ............. pina la seria ............. .
Daca nu i-a luat nimeni la intrebari ... de ce s-ar lega singuri la cap daca nu-i doare ...