Autor Subiect: Siguranta Swift  (Citit de 2376 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline raz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Siguranta Swift
« : 02.Feb.2010, 11:06:01 p.m. »
Bine v-am gasit!

Sunt un nou-venit in club, posesor al unui Suzuki Swift 1.3 GLX, nu foarte priceput in tainele automobilismului. Fiti deci indulgenti cu mine.  :angel:
Citind astazi un articol pe net despre siguranta masinilor,i m-am gandit sa caut cate ceva si despre Swift-ul meu, model 2009. Din pacate, nu am gasit foarte multe lucruri, destul de putine teste de siguranta facute cu el.
Iata despre ce vorbesc:
http://www.riscograma.ro/1817/cele-mai-riscante-masini-cine-mai-are-sub-5-stele-euro-ncap/
http://www.euroncap.com/viewcomparable.aspx?model=3013a0b2-925c-438a-ba00-bb4a630da4c5

Punctajul EURO NCAP pare destul de bun pentru masina, totusi sunt nelamurit in ce priveste modelul testat. Pare sa fie cel din 2005. Nu au mai existat modificari de atunci?
Stiu ca Swift e o masina de clasa mica, totusi vad ca se vehiculeaza din ce in ce mai des ideea ca mai toate masinile recent scoase pe piata au 5 stele la testul de siguranta.

Voi ce stiti/ce impressi aveti despre siguranta Swift-ului?

PS: Am cautat pe forum un topic asemanator dar nu am gasit. Daca m-am inselat, rog moderatorii sa corecteze.

Multumesc
Mihai

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Siguranta Swift
« Răspuns #1 : 02.Feb.2010, 11:37:21 p.m. »
Bine ai venit!  :good: Aici ne poti prezenta masinuta!

Nu s-au mai efectuat teste EuroNCAP pentru ca constructorul nu a mai cerut acest lucru. Nu am Swift, dar iti pot spune ca la una bucata eveniment nefericit de care am avut parte, semi-frontal ea s-a deformat destul de bine (capota, bara, grile fata, etc) dar structura de baza a ramas intacta :). Sincer prefer sa se deformeze si sa absoarba socul decat sa stea tapana si socul sa fie resimtit de ocupantii autoturismului.

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #2 : 04.Feb.2010, 11:23:51 p.m. »
swift e deja o masina veche
la vremea ei 4 stele in clasa mini era fruntea
de anul asta o sa discutam deja de noul swift

Offline lai

« Răspuns #3 : 05.Feb.2010, 09:51:33 a.m. »
Din fericire n-am avut nevoie sa testez sitemele de siguranta ale masinii, dar din cate stiu e o masina sigura.
Tin minte ca povestea cineva, nu mai stiu daca pe forumul asta pe un altul, despre un accident destul de nasol cu un Swift. Se rasturnase parca, insa nu a patit nimeni nimic.
O.o

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 05.Feb.2010, 10:28:20 a.m. »
Pai cat de curand o sa l vedem pe strada si probabil ca Suzuki va cere un nou test EuroNCap.
  • #romaniaelectrica

Offline raz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #5 : 08.Feb.2010, 02:49:06 p.m. »
Bine ai venit!  :good: Aici ne poti prezenta masinuta!

Nu s-au mai efectuat teste EuroNCAP pentru ca constructorul nu a mai cerut acest lucru. Nu am Swift, dar iti pot spune ca la una bucata eveniment nefericit de care am avut parte, semi-frontal ea s-a deformat destul de bine (capota, bara, grile fata, etc) dar structura de baza a ramas intacta :). Sincer prefer sa se deformeze si sa absoarba socul decat sa stea tapana si socul sa fie resimtit de ocupantii autoturismului.

<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xW5otlyiTiU&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xW5otlyiTiU&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed></object>

Multumesc frumos pentru raspuns si imagini. Continuand pe linia curiozitatii imi poti spune te rog la ce viteza s-a produs impactul din acel accident?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 09.Feb.2010, 12:26:28 p.m. »
Viteza mea 20km/h maxim a lui cred ca undeva la 50km/h (in franare vreau sa cred)
  • #romaniaelectrica