Autor Subiect: usile se inchid greu  (Citit de 3981 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rodinal

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
usile se inchid greu
« : 01.Feb.2010, 11:37:09 a.m. »
Salut,

E o chestie care ma enerveaza cel mai tare la Ignis, mai ales cind ma intorc pe el dupa ce am condus alta masina: usile se inchid greu, trebuie trintite ca sa se inchida bine. Nu e ceva grav, dar e enervant sa trintesc usile ca un isteric :). Din cite imi dau seama, problema e la piesa aceea din usa care se prinde de acel "U" din caroserie (scuze, nu stiu termenii, nu le am deloc cu mecanica). Daca dau de acea piesa cu o surubelnita, se misca mult mai gru ca la alte masini la care am incercat. Se poatre face ceva? Se pot schimba ialele alea? Par la fel la toate masinile.

Mersi.
Ignis 1.5VVT AWD (2005)
Discovery3 SE 2.7TD V6 (2009)

Offline danker

Re: usile se inchid greu
« Răspuns #1 : 01.Feb.2010, 11:52:20 a.m. »
-Offfff si eu am una care se inchide mai greu si de cand am pus paravanturile (eu cum tin geamul de 1 cm deschis permanent ) mai zdrangane si geamul enervant... ce sa zic, am fost la AUTONET am dat 50roni si nu sa rezolvat aproape de loc, am fost la alt tinichigiu care are atelier privat alti bani.... cred ca a stricat-o mai rau, ba mai si  gasesc pretexte timpite si aiuritoare, ba ca a fost masina lovita,ba ca nu stiu ce.   X-(  .... suntem in romania si orice c***t din asta de finetze este aprope imposibil de rezolvat.
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Batranul

« Răspuns #2 : 01.Feb.2010, 12:38:37 p.m. »
ar trebui sa incercati initial solutiile simple pentru aceasta treaba, de preferat mai la primavara:
- de gresat balamalele usilor (gasiti spray cu "unsoare" si puteti aplica usor)
- de gresat cu vaselina "broasca" aia care vine pe U-ul cu pricina (in ea e o limbuta  :D mobila)
eventual inainte de a face asta, puteti sufla cu aer cumprimat zonele care ae urma sa fie gresate pentru a indeparta mizeriile depuse (atat cat e posbil)

rezulatele e posibil sa va surpinda
« Ultima Modificare: 01.Feb.2010, 12:44:37 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline rodinal

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #3 : 01.Feb.2010, 12:51:23 p.m. »
Am incercat asta deja. Balamalele le-am gresat cu ulei din acela in spray. Nici o diferenta. Am gresat apoi tija aceea de plastic dintre cele 2 balamale. Am folosit vaselina grafitata. Usile merg mai usor acuma, frecarea era mare in tija aia, insa de inchis tot asa de greu se inchid (vedeti ca daca va scirtiie o usa, de acolo va schirtiie - din piesa aia de plastic, nu din balamale). Am dat cu spray si in iala si degeaba. Iala e prea tare din fabricatie. Incercati sa luati o surubelnita si sa impingeti piesa de plastic din iala, o sa vedeti cid de greu merge. Vedeti ca dupa ce ati dat de ea cu surubelnita trebuie sa actionati minerul din interior ca sa o deschideti la loc, caci altfel nu se mai inchide portiera. O sa incerc sa ma duc la un "mester" sa le schimbe, dar problema e ca in RO e asa cum ati spus, daca te duci sa le spui mesterilor de lucruri de-astea marunte se uita chioris la tine sau iti spun ca Ignis nu e BMW. Le-as raspunde ca si un mecanic din RO nu e ca unul din Germania. :)
Ignis 1.5VVT AWD (2005)
Discovery3 SE 2.7TD V6 (2009)

Offline cobra20

« Răspuns #4 : 01.Feb.2010, 01:49:20 p.m. »
@ danker: la paravanturi incearca sa pui banda dubla adeziva si vezi ca va mai zdrangani, la fel a fost si la mine, am dat jos am pus banda si am lipit de cauciucul ala de la usa, acuma nu mai face

Rodinal, vezi daca gasesti alta piesa care se potriveste, anuntane, cred ca fiecare are problema asta.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #5 : 01.Feb.2010, 09:59:52 p.m. »
Cred ca... asa sunt din fabrica, si la SX4 este la fel; prima data m-am gandit ca sunt chederele mai noi, dar tot din "clanta" este
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 02.Feb.2010, 02:25:41 p.m. »
si la SX4 este la fel;

Mie nu mi se pare ca se inchid greu usile la SX4... :dknw: A mai experimentat cineva?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 02.Feb.2010, 04:02:45 p.m. »
offtopic: La mine (SX4) la inceput da, dupa gresat a fost oki.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 02.Feb.2010, 05:39:07 p.m. »
La Ignisu' meu e o placere sa-nchizi usile...  :D
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #9 : 02.Feb.2010, 06:10:54 p.m. »
Si la mine se inchid foarte usor. Mai ales alea fin fata.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI