Autor Subiect: ce acumulator auto aveti pe Jimny?  (Citit de 14473 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Gen: Bărbat
  • Love Off-Road
Re: ce acumulator auto aveti pe Jimny?
« Răspuns #10 : 29.Dec.2010, 02:14:24 p.m. »

Doua acumulatoare la Jimny:  :->

Suzuki Jimny x3Moffroad.ro

Offline VAXXi

« Răspuns #11 : 29.Dec.2010, 04:38:57 p.m. »
Pai n-ai ABS, de-aia a mers :)

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Love Off-Road
« Răspuns #12 : 29.Dec.2010, 05:38:44 p.m. »
Da cei care au ABS nu merge.. Dar una cu amperaj mai mare !  :)

Offline unde

« Răspuns #13 : 12.Ian.2011, 03:12:05 p.m. »
 Am facut eu niste masuratori (am ABS): ar incapea la limita in stinga o baterie standard de 40Ah, daca se muta vasul de spalator in spate cit se poate si baterie se pune in fata sau invers. Problema e ca accesul la farul sting devine cam imposibil, iar in caz de impact frontal chiar minor, lucrurile se pot complica destul de urit. De aceea am preferat sa stau cuminte. Oricum la o doua baterii trebuie sa ai musai separator sau bateriile sa fie absolut identice (inclusiv producator/tip si data fabricatiei), altfel o baterie se descarca in cealalta.
 Momentan caut niste baterii care sa incapa sub scaun/scaunele din fata, singurul inconvenient e ca ar trebui gaurit panoul dintre motor si habitaclu.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #14 : 12.Ian.2011, 05:20:15 p.m. »
De ce sa-l gauresti? ca e gaurit deja. Mai tre' doar sa faci niste fante pentru cabluri in capacu' de cauciuc. Daca ti-e frica de acid (in caz de accident), ai putea incerca o baterie cu gel; pe net am gasit "MK Battery Sealed Gel - 12 V, 31 Ah, 11 Kg, 197x130x184 mm" da' habar n-am daca o gasesti in tara.

Neavand troliu, si eu m-am potolit cu bateria auxiliara; am citit mai multe opinii ce spun ca pentru uz normal si chiar trolierea ocazionala bateria masinii e suficienta, a doua fiind necesara doar la camping pentru frigider/lumina/etc. :)

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Love Off-Road
« Răspuns #15 : 13.Ian.2011, 01:10:45 a.m. »
Daca ai troliu pe masina nu iti face fata o baterie mi-e imi murea motoru cu o baterie pe masina si se consuma foarte repede.. :)))

Offline unde

« Răspuns #16 : 13.Ian.2011, 02:31:50 p.m. »
De ce sa-l gauresti? ca e gaurit deja. Mai tre' doar sa faci niste fante pentru cabluri in capacu' de cauciuc. Daca ti-e frica de acid (in caz de accident), ai putea incerca o baterie cu gel; pe net am gasit "MK Battery Sealed Gel - 12 V, 31 Ah, 11 Kg, 197x130x184 mm" da' habar n-am daca o gasesti in tara.

Neavand troliu, si eu m-am potolit cu bateria auxiliara; am citit mai multe opinii ce spun ca pentru uz normal si chiar trolierea ocazionala bateria masinii e suficienta, a doua fiind necesara doar la camping pentru frigider/lumina/etc. :)

Nu m-am uitat atent, te cred ca e gaurit si ca gaura aia e suficienta pentru un cablu cu sectiune mare. Nu mi-e frica de acid cit de faptul ca deplasarea unor  chestii grele (bateria adica) ar putea rupe conductele care ajung in modulul de ABS. De-aia m-am gindit ca sub scaun ar fi si mai bine pentru ca se echilibreaza masina mai bine (centru de greutate mai jos si distributie de greutate mai buna).
 Alternatorul stock de Jimny + o baterie de 40-45Ah (adica maxim cit incape fara modificari) nu fac fata decit la trolieri usoare si scurte. La chestii heavy pur si simplu bateria + alternatorul nu mai fac fata.
 Eu am gasit la noi pe un magazin online o baterie deep-cycle de 60Ah si care dupa dimensiuni ar fi incaput in locasul respectiv, fara sa tai/sudez ceva. Numai ca bateria aia exista doar online, fizic se aduce doar la comanda. Asa ca mai studiez problema.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Love Off-Road
« Răspuns #17 : 13.Ian.2011, 02:34:37 p.m. »
Sunt baterii si mai mari de 60ah care sunt de dimensiuni mici dar trebuie sa le cauti! :)

Offline unde

« Răspuns #18 : 13.Ian.2011, 02:36:55 p.m. »
 Stiu ca sint, dar zi-mi un loc si unde sint fizic, ca sa pot sa testez inainte sa cumpar. Altfel nu am chef sa dau ~1200 RON pe o baterie care de fapt nu imi incape si apoi nici nu mai am ce face cu ea.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Love Off-Road
« Răspuns #19 : 13.Ian.2011, 02:38:06 p.m. »
Deci  ai un Jimny din 2004 ? Are ABS  ? Bateria o are in partea dreapta masina cea originala! Eu am inlocuit-o pe cea originala (cea mica) si am pusa una de marime normala mult mai mare ca cea originala si am reusit sa o pun numai ca sta inghepsuita si lipita de filtru de aer care nu are nici o treaba.
« Ultima Modificare: 13.Ian.2011, 02:44:37 p.m. de Nuica_vl »