Autor Subiect: Lichid frana  (Citit de 5861 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Radu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Gen: Bărbat
Lichid frana
« : 09.Dec.2009, 11:04:14 p.m. »
Salutari!
Stie cineva cantitatea de lichid de frana necesara pentru  Suzuki Swift model 2007 la revizie (circuit frana + circuit ambreiaj) ?
Mersi!

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Lichid frana
« Răspuns #1 : 10.Dec.2009, 07:53:55 a.m. »
Manualul stie mai multe. La mine e trecut SAE J1704 sau DOT4.. Acest tip de lichid apare si la ambreiaj si la frana. Succes  [model 2009].

cantitatea nu o stiu. dar trebuie sa fie intre MIN si MAX in vas

PTR

• Vizitator
« Răspuns #2 : 10.Dec.2009, 09:48:56 a.m. »
 Vasul de lichid frana e comun la frana si ambreiaj. Pentru siguranta as lua 3 bidonase. Incepi cu roata cea mai departata de pompa si lasi sa curga lichid pana vine lichid proaspat, concomitent completezi in vas cu lichid proaspat. Ordinea ar fi dreapta spate, stanga spate, dreapta fata, stanga fata. La ambreiaj nu stiu cum se actioneaza aerisitorul pentru ca nu e pe sistem cu surub.

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #3 : 27.Ian.2010, 02:07:50 p.m. »
mie la revizia de 30 mi-a ajuns un bidon de 0,5 litri... ba chiar mi-a ramas cam un sfert din el... vreo 125 ml.
s-a procedat exact cum zice PTR.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 27.Ian.2010, 03:14:47 p.m. »
Stie cineva cantitatea de lichid de frana necesara pentru  Suzuki Swift model 2007 la revizie (circuit frana + circuit ambreiaj) ?
Banuiesc ca la aceasta revizie iti va face schimbul de lichid de frina (cam la 3 ani se face inlocuirea). Pt asta cred ca-ti ajunge 1L de lichid (umplerea instalatiei + aerisire).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #5 : 27.Ian.2010, 07:05:29 p.m. »
Si la mine a fost suficient un bidon de 0.5L.
Lichidul de frana (impreuna cu cel de racire) mi l-au schimbat la revizia de 2 ani.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #6 : 13.Mar.2010, 01:25:29 a.m. »
am pus bosch dot 4 cutie metalica
lichid de racire rosu sa fie :)

Offline Radu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #7 : 29.Apr.2010, 06:41:04 p.m. »
Mersi pentru informatii!
a fost necesar 1 l lichid DOT 4 ce-i drept schimbat ceva mai tarziu la 2 ani si 9 luni fata de 2 ani cat ar fi trebuit.
Salutari!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #8 : 25.Apr.2014, 12:00:40 a.m. »
Am comandat si primit lichid de frana "racing" si cei de la magazinul de piese mi-au spus ca nu e recomandat sa pun varianta "racing" daca nu folosesc masina in regim "racing". Daca la uleiul de motor inteleg rationamentul asta (am studiat acum ceva timp posibilitatea de a pune Motul 300V intr-o masina si am renuntat la idee), la lichidul de frana nu pot spune ca il inteleg.
Asa ca rog colegii cu ceva mai multa experienta si cunostinte in domeniu sa ne spuna daca folosirea lichidului de frana de tip "racing" poate avea consecinte nefaste.
Multumesc anticipat.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 25.Apr.2014, 07:15:58 a.m. »
Cele "racing" au temperatura de fierbere mai mare decat cele "obisnuite". Deci nu se poate intampla nimic rau, atata timp cat respecta DOT-ul recomandat pentru masina ta.