Autor Subiect: despre motocoase benzina  (Citit de 147 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kiko77

despre motocoase benzina
« : 30.Iun.2026, 09:55:13 p.m. »
Am de cosit 1 ha iarba uscata pana la brau.Anul acesta au sarit cu preturile 100 mil.
Vreau sa tai io novice 1 ora dimineata 1 ora seara deci nu trebuie sa mearga toata ziua scula
Oricum vroiam de mult o motocoasa pe langa bloc dar electrica
Electrica se chinuie la iarba mare verde asa ca benzina
Deci motocoasa cu disc usoara si fara surubarit la ea ca nu ma pricep
1 ha 1 data pe an pe bucati 1 sapt 10  zile plus ocazional 20 100 mp pe langa bloc

Am gasit asa  https://galatek.ro/ps/motocoasa-stihl-fs-56-cutit-230-2/
sau  copie fs 55 Holzfforma FF55R https://www.generalmotor.ro/motocoase/motocoasa-holzfforma-ff55r
ce parere aveti pana acum am cosit doar cu coasa stramoseasca
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline wolfin

Re: despre motocoase benzina
« Răspuns #1 : 30.Iun.2026, 10:19:01 p.m. »
Prima...lasa copia.

Eu dau cu o motocoasa parkside (fara coarne..sa pot intra in vie cu ea (carare ingusta))...dar am 500 m si 3..4 randuri de vie...de 50 m lungime.

As recomanda disc rotund dar e al drakû de periculos daca lovesti piatra fier..sarma..... Dar tai usor si repede.

In rest...benzina si ulei sa ai
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bisti

« Răspuns #2 : 30.Iun.2026, 10:28:36 p.m. »
Eu am asa ceva : https://www.leroymerlin.ro/produse/motocoasa-evotools-motor-2t-2-3-cp-1-75-kw-diametru-taiere-44-cm-11927244.html

De 5 ani isi face treaba cu succes. Am 2 discuri (tri-lama + disc) si rola de sarma. Cand e ceva gros, bag disc, cand e iarba inalta, la sarma.
O folosesc fara protectia de plastic pentru a lasa sarma un pic mai lunga, ma murdaresc pana la brau dar mi-am luat salopeta Parkside si nu imi pasa.
In rest, o revizie completa anuala (desfacut si gresat + curatat ambreiaj) + bujie la 3 ani.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #3 : 30.Iun.2026, 10:42:16 p.m. »

Deci motocoasa cu disc usoara si fara surubarit la ea ca nu ma pricep

De surubarit nu scapi, daca folosesti rola de plastic, se termina firul si trebuie inlocuit, tot la 45 min. aprox (depinde ce tip de motocoasa pe benzina ai) trebuie sa prepari o noua doza de benzina,  discul e bun pt tulpini groase, dar la iarba nu te ajuta, ca nu taie bine, trebuie pus mosor cu fir de taiere.
In plus de asta, iti trebuie echipament (ochelari de protectie, salopeta).
Eu am luat ceva stift de motocoasa Rotor500, nu am  fost multumit si am mai luat una Ural (produsa in Belarus), are consum cam mare de benzina, fiecare dintre ele a fost sub 400 lei.
Unii lauda motocoasele Ruris, produse la Craiova, ai service si acces mai rapid la piese de schimb / service daca se strica ceva
  • Suzuki Ignis GL 2018, Suzuki Vitara'94, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....