Autor Subiect: Placutele originale huruie  (Citit de 589 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gtcat86

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • oradea
Placutele originale huruie
« : 13.Mai.2026, 03:30:26 p.m. »
Asa cum am specificat dupa 15kkm, placutele fata sunt aproape noi dar huruie la franare inainte de a se opri masina. Ceva ca si cum ar fi imediat dupa stationare in ploaie. Mi-au stricat toata experienta de masina noua. Probabil le voi inlocui cu ceva AM. Foarte ciudat..... Low costul e low cost se pare.
  • Vitara 1.4 Mild Hybrid 2025

Offline Hoinar

Re: Placutele originale huruie
« Răspuns #1 : 13.Mai.2026, 03:38:26 p.m. »
Masina este vinovata ca e plin de pietricele pe strada  :clap:  =))
Mergi la service sa le demonteze si sa le curete.
Drama maxima  =))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Ex. Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #2 : 13.Mai.2026, 09:34:27 p.m. »
...sau încearcă cu un spray de curățare frâne.
E maxim 20 de lei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #3 : 14.Mai.2026, 07:39:59 a.m. »
Problema este la materialele folosite pentru placutele de frana. Se "fac piatra" in 1-2 ani, cel putin cele mai dure ca si compozitie. Cumpara unele mai moi si o sa fie ok.
Am avut aceeasi problema ca a ta cu TRW (montate in martie 2024), acum am pus TEXTAR, exact modelul folosit de fabricant.

Offline gtcat86

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • oradea
« Răspuns #4 : 14.Mai.2026, 10:49:51 a.m. »
Masina este vinovata ca e plin de pietricele pe strada  :clap:  =))
Mergi la service sa le demonteze si sa le curete.
Drama maxima  =))
Este drama maxima da. Am fost la dealer si mi-au spus ca asa e materialul, asta binenteles, dupa ce au demontat in fata mea placutele si au verificat suprafata lor si a discurilor. Am mai jos raspunsul corect dar nu mi se pare corect sa trebuiasca sa schimb pe cheltuiala mea placutele de fabrica la o uzura de sub 10%.
  • Vitara 1.4 Mild Hybrid 2025

Offline kellogs

« Răspuns #5 : 14.Mai.2026, 11:05:48 a.m. »
Schimbate, parca vad cum dupa inca 500 km au sa scartaie din nou. Eu am dat jos etrierii, scos tot, curatat, uns, pus la loc si s'a facut liniste. Placute de frana originale, 78000 km. E drept, a fost nevoie si de aerisirea lichidului de franare deoarece se incingeau mai tare pe o parte.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 14.Mai.2026, 03:50:59 p.m. »
Am fost la dealer si mi-au spus ca asa e materialul,

La un moment dat, într-o problema similara - legata de zgomotul produs de masina în utilizare, un mecanic mai hâtru mi-a recomandat sa dau muzica mai tare.

CSF, NCSF..... :dknw:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Hms

« Răspuns #7 : 15.Mai.2026, 09:37:44 a.m. »
Ieri am decis sa schimb discurile fata cu discuri de origine si placutele cu TRW.  Cand am desfacut cutia, am gasit in afara de placute si tablite doua dreptungiuri autoadezive . le-am folosit apoi am cautat pe net sa vad daca ajuta la ceva ,,  Bucățelele pătrate adezive din cutia plăcuțelor TRW sunt amortizoare de zgomot suplimentare (numite tehnic anti-squeal pads sau shims autoadezive).Rolul bucăților autoadeziveReduc vibrațiile: Absorb micro-vibrațiile dintre pistonul etrierului și spatele plăcuței.Elimină scârțâitul: Împiedică apariția zgomotelor ascuțite la frânări ușoare.Izolație termică: Protejează parțial pistonul etrierului de căldura extremă" Nu stiu cat de adevarat este dar asta am gasit despre cele doua bucatele autoadezive. Placutele sunt TRW COTEC GDB3437  iar dreptunghiurile sunt ca astea https://gmoto.ro/substrat-autoadeziv-trw-pentru-placutele-de-frana,146032.html
  • Suzuki Baleno 1.2 HYBRID B-TOP

The following users thanked this post: ntire2000, gabineg

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 15.Mai.2026, 01:40:19 p.m. »
Ieri am decis sa schimb discurile fata cu discuri de origine si placutele cu TRW.
Parerea mea este sa ai pe masina discuri dure si placute mai moi. Mai lesne schimbi placutele decit discurile.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Hms

« Răspuns #9 : 15.Mai.2026, 03:18:10 p.m. »
O sa urmaresc sa vad daca merita sa le tin. Daca nu, le schimb cu Textar. Dar cred ca o sa caut informatii sa vad si Brembo daca merita sa pun. Pana acum am folosit Textar si am fost multumit
  • Suzuki Baleno 1.2 HYBRID B-TOP