Ce părere aveți despre această inițiativă?
Daca s-ar materializa, initiativa ar fi extraordinara !!
Probabil ca marea majoritate nu vor fi de acord, poate viitorii elevi ai scolilor de soferi o vad ca o piedica in calea obtinerii permisului de conducere, poate ca va creste tariful scolii, precum si timpul de absolvire, dar mai mult ca sigur asta a fost si motivul pentru care un parlamentar a propus eliminarea acestei probe. Sper in continuare ca cel care a venit cu propunerea de eliminare are frigiderul plin.
Am avut(si inca am)in familie doua persoane mai tinere pe care, dupa absolvirea scolii, le-am invatat parcarea laterala(si pe stanga si pe dreapta), precum si pe cea cu spatele.
Cu ce te ajuta ca stii sa parchezi ? Intrebarea este cel putin stupida, dar sigur multi minimalizeaza acest aspect, nu?
In marea aglomeratie si inghesuiala din orase e simplu ca te ajuta sa fructifici orice spatiu pentru a parca, sau te ajuta sa iesi dintr-un spatiu inghesuit(cand ai 30cm in fata si
20cm in spate)chiar daca ai senzor sau camera .
Pe de alta parte iti creaza abilitatea de a aprecia corect distantele(nevizibile) dintre bara masinii tale si cea a "vecinului", fapt care genereaza nu de putine ori, colturile julite de tine sau de altul necunoscut.
Aceasta abilitate de apreciere corecta a distantelor, atentie, ne va fi utila si in traficul zilnic, in depasiri facute in oras sau pe soselele din afara localitatilor.
Dupa cum stim, de multe ori parcarea laterala se face cu fata, ocazie cu care lasam masina la 50cm de trotuar, incurcand traficul(pe o strada ingusta) sau provocand o acrosare de oglida(nepliata).
Inclusiv iesirea dintr-o parcare (laterala sau perpendiculara) este o provocare, in sensul ca putem acrosa bara masinii parcata langa noi cu usa sau cu bara masinii noastre.
Deci un om normal zic eu, vede numai avantaje din introducerea "poligonului", ca sa nu mai spun ca aceasta proba avea un timp de efectuare si era eliminatorie(ca si sala).
Practic ar fi un pas spre normalitate !